Dupla fordulót rendeznek az Euroligában, ahol nem spóroltak a rangadókkal, hiszen több olyan találkozó is lesz, amire érdemes figyelni, köztük a ligaelső Fenerbahce vendégjátéka Franciaországban. 

Érdemes figyelni a Fenerbahcéra

A törökökről idén már sokat írtunk, de ennek jó oka van. A Fenerbahce ugyanis nyáron átalakult, kikerültek a keretből azok a játékosok, akik nem hozták az elvárt szintet, akikkel nem fejlődött a gárda. A CSZKA egykori sikeredzője, Dimitrios Itoudis vette át a csapat irányítását. A gárdát teljesen átformálták, most olyan játékosokat raktak egymás mellé, akik tényleg jó csapategységet alkotnak. Calathes továbbra is a legjobb klasszikus értelemben vett irányító az Euroligában, Wilbekin igazi dobógép, de Motley és Guduric is rengeteget tesz hozzá a sikeres offenzív játékhoz. 

Calathes újra azt játszhatja, amihez ért (pick and rollok és okos passzok), így nem meglepő, ha 6 gólpasszt oszt ki 25 perc alatt átlagban (NBA-s számokra "felszorozva", ez egy 8,5 körüli gólpassz átlag lenne). Motley - Guduric - Wilbekin trió 36 percre levetítve 25 pont környékén átlagolna, de fejenként csak 22 perceket töltenek átlagban a pályán, de ez is bőven elég. Annyira jó Itoudis rotációja, hogy mindenkinek jut elég idő és a csapat mégis folyamatosan jól teljesít. A Fenerbahce jelenleg az Euroliga legjobb gárdája, minden összeállt náluk, tényleg csak egy sérülés szakíthatná meg ezt a sorozatot, amiben most vannak. 

Marko Guduric (Fotó: kcube / Shutterstock.com)

A Monacóhoz látogatnak, akik kiválóan kezdték a szezont, legyőzték a címvédőt (aki egyben a Fenerbahce ősi riválisa), sorra nyerték a meccseket. Kiválóan összerakták a csapatot, nem is volt gond egészen mostanáig, majd Mike James teljesítménye elkezdett hanyatlani. Ez azért is gond, mert az amerikai a Monaco lelke, ami a támadójátékot illeti. Betörések, kiosztások és kiváló dobások jellemzik játékát, de ebből mostanság keveset láthattak a szurkolók, legutóbbi három meccsen dobott összesen 22 pontot. Ez egy olyan játékostól, aki meccsenként dob 20-25 pontot, rendkívül kevés. 

Jöttek is a vereségek a franciáknak, Limoges ellen már pontot sem szerzett James! Lehetséges, hogy a kettős terhelés sok a Monacónak, lehetséges, hogy túl erősen kezdték a szezont, de az biztos, valami most megtört. A kérdés inkább az, hogy ez meddig tart? Mikor tudják ezt kijavítani? A Fenerbahce perimétere ugyanis rendkívül erős, Calathes ellen nem fér bele egy újabb betli Jamestől, mi viszont mégis erre számítunk. 

  • AS Monaco - Fenerbahçe Beko Tipp

    Fenerbahce győzelem
    2.05 Bet365

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org