Megkezdődik az európai kosárlabdázás csúcsa, az Euroliga. Megváltoztak az élcsapatok, sok távozó és új igazolás is van, így kicsit változott az erősorrend az elmúlt évekhez képest. Mire lesz képes az első körben a Hanga Ádámot is soraiban tudó Barcelona a Panathinaikos ellen, illetve a megújuló Fenerbahce képes lesz a címvédésre? 

Csütörtökön kezdés!

Rendhagyó módon, nem egy-két csapatról lesz szó az idei első Euroligás cikkünkben, hanem próbálunk minél több gárdát bemutatni, mi is várható tőlük az első fordulóban, illetve a szezon során. 2015 és 2016 bajnokai nyitják az idei kiírást, hiszen a Real Madrid az Anadolu Efes otthonában kezd, míg a CSZKA Moszkva az Olimpia Milanót fogadja. Utóbbi meccsen kiütéses győzelemmel kezdhet az orosz csapat. Az olaszokat ugyanis minden évben újjáépítik, de nem sok haszonnal. Idén talán még nagyobb takarítás volt, elküldték Repesa mestert is, köztük több kezdőt is, szinte teljesen új csapatot raktak össze, ami egyelőre eléggé döcögősen működik. Vannak jó képességű játékosok (Goudelock, Pascolo, Dragic), de a keret borzalmasan hektikus lesz, amilyen az új edzőjük is. Oroszoknál egy nagy hiányzó lesz, a zseni Milos Teodosic. Ő már az NBA-ben pattogtat, helyettese Sergio Rodriguez. A keret talán még mélyebb a tavalyinál is. Kezdésnek beárazhatják az olaszokat (-14,5 pontos hendire 1.91-es szorzó van). Ugyan idegenben játszik a Real Madrid, de így is simán favorit a török Anadolu ellen, akiket teljesen szétszedtek. Csak a palánk alatti duó maradt (Dunston-Brown), ami édeskevés lesz ezen a szinten. Perasovic mesterben bízhatnak, de ennek a csapatnak még össze kell állnia, ami nem megy egyik napról a másikra. Bajnokságot vereséggel kezdték a Pinar otthonában, most pedig az Euroligát is így nyithatják. A Real Madrid kerete sokat nem változott, viszont nemrég jött a hidegzuhany, hogy szupersztárjuk, Sergio Llull megsérült és minimum fél évet kell kihagynia. Így kis túlzással Luka Doncicon múlik a csapat sorsa, de eddig jól megy a madridiak szekere. Egységes gárda, akitől én győzelmet várok idegenben (1.57).

Sergio Llull Real Madrid 011

Sergio Llull. Fotó: Francesc Juan/Shutterstock.com

Nehéz mérkőzés vár a regnáló bajnok Fenerbahcera is Malagában. Két sztárját (Bogdanovic és Udoh) elvesztette a török csapat, a pótlásuk ugyan mondhatni, hogy jól sikerült, de azért ennek a keretnek még idő kell, hogy összeszokjanak. Ilyenkor pláne kellemetlen ellenfél, egy főleg csapategységre építő gárda, a Malaga pedig ilyen. Masszív védekezés, megalkuvást nem tűrő játék, szóval lehet meglepik a Fenert (2.45), de ilyen szorzón csak óvatosan a tétekkel.

Péntek esti rangadó

A forduló rangadója a Barcelona - Panathinaikos mérkőzés. Annak ellenére, hogy a görögöknél vannak bőven problémák, így is remekelnek. A bajnokságban kezdésként megverték az ősi rivális Olympiakost, mondjuk ehhez hozzájárult a tartalékos pireuszi csapat is. Ennek ellenére nincsen minden rendben a Panánál, hiszen Xavi Pascual a csapat gyenge pontja. Ez már csak azért is probléma, mert ő a vezetőedző. Képtelen összefogni a gárdát, a gyengébb kezű trénerek közé tartozik, aki ráadásul jelentős taktikai hibára is képes. Ezt használhatja ki a Barcelona. A katalánok nagyon megerősítették a keretüket, edzőnek jött a Baskoniával komoly sikereket elérő Sito Alonso, akikhez a stabil védekezés is társul. Jó védőben nem lesz hiány, hiszen elég csak Hanga Ádámra gondolni. Periméteren nem csak Ádi komoly erősítés, hanem az irányító Heurtel is. Seraphin, Sanders és Moerman a palánk alatt segíthet, míg Pressey a periméteren dobálhatja a pontokat. Erős csapat lett a Barca, jól kezdték a bajnokságot is, így nem csoda, hogy a Palauban ők a favoritok (1.40). Ekkora szorzóban komolyabb érték nincsen, viszont a pontok irányába el lehet menni. A katalánok hazai környezetben jó eséllyel a keményebb védekezést fogják preferálni, ahogyan a görögöktől sem áll távol ez a játék, így a 148,5 pontos határ nem tűnhet rossz opciónak egy underre (1.91).

Tenisz gyűjtő bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org