Ma kezdődik az UEFA Futsal Cup második köre. Magyarországot – akárcsak tavaly - most is a Győr képviseli. 

A lebonyolításról röviden

Az ún. Preliminary round után hét csapat jutott tovább, most a Main roundban csatlakozik még 13 együttes, így lesznek 24-en. Ebből a 24-ből 12 továbbjut, minden csoportból az első két helyezett.  A 12 továbbjutott csapathoz csatlakozik majd még négy igencsak nívós csapat. Ez a 16 együttes alkotja majd az Elit kört. A 16 csapatot négyes csoportokba sorolják be és a kvartettek győztesei játsszák  a Final Fourt.

Futsal Cup

(Fotó: Francisco Brito Costa / Flickr)

Visszatekintő

Az ETO Futsal két éve még a Preliminary roundban is szerepelt, és magabiztosan jutott tovább 25-4-es gólkülönbségge. A győriek 9 ponttal jutottak a Main roundba, azaz abba a körbe, ahová most csatlakoztak be. Bosnyák és lett ellenfelüket megverték a győri srácok, a Barca futsalcsapata viszont kemény dió volt. A brazil és spanyol válogatott játékosokat felvonultató Barca 8-2-re nyert, de jobb csapattól sosem szégyen kikapni. A fejlődés szempontjából hasznos meccsek voltak

A Main roundból még továbbment a Győr, de az Elit kör már a végállomást jelentette. Pedig ott is jól indultak a dolgok, hisz Harnischék 9-2-re megverték az Iberia Star együttesét. Pontosabban az Iberia Star Tbilisit, így rögtön kiderül, hogy nem spanyol, hanem grúz csapatról van szó. Ez ugye azért érdekes, most is egy csoportban szerepel a Győr és az Iberia Star. Jól kezdődött, de rosszul végződött, hisz a Targu Mures és a hazai pályán játszó Sporting is elverte az ETO-t, így a körbeverések után csak a 4. hely jutott a magyar együttesnek.

Tavaly a Győr már a 2. körben kapcsolódott be ebbe a sorozatba. A hazai pályán játszó győrieknek a holland és az ír ellenfelek nem okoztak fejtörés, így az utolsó csoportmeccsen az azeri Araz ellen már bőven belefért az 5-5-ös döntetlen. Az Elit kör viszont ismét a megállót jelentette. A Benficával és az Iberiával döntetlent játszottunk, megvertük az olasz Luparensét, de a grúzok a Benficát is legyőzték, így ők jutottak tovább.

futsal 2

Felvételünk illusztráció. (Fotó: Szirtesi László / Flickr)

A jelen

A 2-es csoport csapatai:

 • FC Grand Pro Varna
 • ETO Futsal
 • Iberia Star Tbilisi
 • KMF Tango Sarajevo

Idén ismét egy csoportban van az ETO Futsal, és az Iberia Star. A 2011/12-es kiírásban még 9-2-re nyert az ETO az Iberia ellen, aztán rá egy évre már 2-2 lett kettejük találkozójának eredménye. Ebből arra lehet következtetni, hogy az Iberia folyamatosan fejlődik. Így is volt, ám a pénz, és a brazilok is eltűntek. A mai meccsre nevezett keretben nincs Cello, Romario, Roninho, Augusto, Betinho, Silva, Melo, Lúció… Ők az ETO-Iberia 2-2-es meccsen mind pályán voltak az Iberia színeiben

Az ETO-ban is volt egy-két távozó, Luque, Al-Ioani többek közt, de sokkal inkább hasonlít ez ETO a tavalyi ETO-ra, mint az Iberia. A Várna együttese tavaly az első körből még győztesen jutott tovább, ám ezt követően már a Main roundban utolsó lett csoportjában, kikapott többek közt attól az olasz Luparensetől, amely együttest később a Győr elverte. Boszniát tavaly is a KMF képviselte, ám az első rosta után a második körben már simán elbuktak, mindhárom találkozójukat elveszítették. Egyértelmű, hogy a Győr, Várna, Sarajevo, Tbiliszi négyesből hazai pályán a győrieknek kötelező a továbbjutás. A grúzok gyengültek, a Várna és a Sarajevo legyőzése pedig nem jelenthet gondot hazai pályán.

Balázs, Lódi, Harnisch vagy Dróth neve a válogatottból is ismerős lehet, múlthéten még épp az ukránok elleni pótselejtezőn küzdöttek az EB részvételért. Juanra, Carlitos, Alvarito is erősségei az ETO-nak, D. M. Sanchez mester irányítása alatt hazai pályán tényleg a továbbjutás a minimum. Az ETO évről-évre fejlődik, és nem vitás, hogy hazai pályán minden meccsüket meg szeretnék nyerni!

Keddi meccsek:

Iberia Star Tbilisi - Várna 1.12-7.50-12.00

2013. október 01.  16:30

ETO Futsal - Sarajevo 1.22-7.00-6.70

2013. október 01. 19:00

Az Iberia Star egyértelmű esélyese a meccsnek, de én azt javaslom, hagyjuk ezt a találkozót. Nézzük meg, milyen az 'új' Iberia. A nevezett játékosok közt egy brazil sincs, meglátjuk, mire mennek a grúzok a Várna ellen. Ha itt lennének a brazilok, még az 1.12 is túlzó lenne, így viszont totálisan kiszámíthatatlan, mi fog történni. Lehet ez 10-1, ha a bukiknak jó a sejtése, de én látom benne a döntetlent is.

A másik találkozón az ETO-nak hazai pályán nyerni kell, mese nincs. A Sarajevóban Novoselacék jelentik a kapcsolatot a klub, és a válogatott között, de nálunk is ott van Dróth, Harnisch, Lódi, vagy Balázs, akinek tényleg nem könnyű bevenni a kapuját. Légiósokkal is jobban állunk, hazai pályán ezt a meccset csak a Győr nyerheti meg! Sok érték nincs az 1.22-es szorzóban, de jönni fog!

 

Pénteki zárómeccs: ETO Futsal - Iberia Star

Az ETO a papírformának megfelelően mindkét eddigi meccsét megnyerte. Sem a Várna, sem a Sarajevo nem tudott Lódiék méltó ellenfele lenni. A tavalyi Iberia a sok légióssal az lett volna, de a grúzok most a hazai futsalosokkal érkeztek Győrbe. Az ETO 6 ponttal továbbjutott, így ma lehet futsalozni egy jót, játszani a közönségnek. Ha délután a másik meccsen az Iberia számára is megfelelően alakulnak az eredmények, akor számukra is tét nélküli lesz a meccs. Mi azonban ne foglalkozzunk a grúzokkal, szurkoljunk a Győrnek. Dróthékról lekerült a nyomás, egész biztos, hogy a srácok megpróbálnak a közönségnek játszani, ami a védekezés rovására mehet. Ez viszont a tipp szempontjából csak jó!

 

Borítókép: (Fotó: Francisco Brito Costa)

Labdarúgás gyűjtő bónusz

Most még több bajnokságra és a Mindkét csapat szerez gólt piacra is érvényes.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • UEFA Futsal Cup Tipp

  ETO Futsal-Sarajevo
 • UEFA Futsal Cup Tipp

  ETO-Iberia Star (5.5 gól fölött)
  1.90 Bet365