Ki állítja meg a németeket?

Admin
1 tipp
2022 szept 16. 09:15
2 hozzászólás

Kosárlabda spanyolország

Olyan elődöntők alakultak ki, amire viszonylag kevés esély volt. Hiába a hazai pálya, de a németeket senki se várta a legjobb négy közé, de talán még náluk is nagyobb meglepetés a lengyel válogatott. Az idei lesz a meglepetések Európa-bajnoksága?

Sztárok nélkül

Luka Doncic, Giannis Antetokounmpo és Nikola Jokic. Minden kétséget kizáróan, ők voltak az idei Európa-bajnokság legnagyobb sztárjai. Az NBA legnagyobb csillagai, nyugodtan nevezhető ez minden idők legerősebb kontinenstornájának. Közülük senki sem jutott el a legjobb négyig hazájával, kisebb csapatok megmutatták, hogy megfelelő taktikával, fegyelmezett játékkal és kiemelkedő hatékonysággal még a legnagyobb sztárok is megállíthatóak. Ez lehet a jövő?

Könnyedén lehet, hogy ezzel az Eb-vel lökést kapnak a kisebb nemzetek is, hiszen láthatják, hogy csak jól fel kell építeni a taktikát. Legyünk azért őszinték, nem ilyen egyszerű a dolog. Görögország és Szlovénia is úgy esett ki, hogy tényleg kiemelkedően dobtak ellenük. Németországnak és Lengyelországnak szó szerint minden beesett, függetlenül attól, hogy duplával vagy triplával próbálkoztak. 

A szerbek esetét az olaszok ellen a videóból láthatjátok, ahogyan egy kiváló elemzés keretein belül megmutatják, hogyan lehet limitálni egy kiemelkedő képeségekkel bíró magasembert. Az olaszok játéka tanítani való volt, erre figyelni kell Jokicnak, ugyanis minden gyengesége megmutatkozott a mérkőzésen. Rosszul olvasta a játékot, védekezésben kifejezetten gyenge volt, ezzel felhívhatta magára a figyelmet az NBA-ből is, miként kell majd a rájátszásban fogni őt. 

Az olaszoknak az újabb bravúr nem sikerült, Franciaország már sok volt nekik, így a lengyelek a franciákkal játszanak az elődöntőben. Erre a mérkőzésre elemzéssel nem készültünk, mert a lengyelek eredménye a szlovénok ellen kifutott teljesítmény volt. Olyan első félidőt produkáltak, amire szinte senki sem tudna reagálni. Ha a franciák, csak feleannyit hoznak, mint az olaszok ellen, akkor kötelező a továbbjutás. 

A közönség segít

Általában a hazai közönség előtt pályára lépő játékosokat segíti a légkör, de a németek esetében ez extrán igaz. Szó szerint, szárnyal az egész csapat, görögök ellen is szinte minden dobásuk behullott, így hiába védekezik ellenük egy csapat, sokkal többet nem tehet, mint amit a görögök is próbáltak. Ha csak egyetlen mutatót emelnénk ki a németek játékából, akkor az a triplázás lenne. 

A legtöbb hárompontossal rendelkeznek a tornán, még meccsátlagra lebontva is. A hatékonyságban is az egyik legjobbak, gyakorlatilag megállíthatatlanok a vonalon kívülről. Az pedig a Warriors óta megtanultuk az NBA-ből, ha egy csapatnak ülnek a dobásai kintről, akkor megállíthatatlanok. Nem kell extrát hozni védekezésben sem, elég csak hozni a szokásos szintet. Erre képesek voltak szinte az egész tornán a németek. 

Ha NBA-szintre vetítenénk, akkor egy 120-130 pontos csapatról beszélhetnénk. Ezért is unortodox ötlet, amivel előállunk: nyerhetnek ellenük a spanyolok. A szorzók sem ezt sugallják, de érdemes egy tendenciát megfigyelni: Spanyolország védekezése periméteren az egyik legjobb az Eb-n, ha nem a legjobb. Minden csapatot megfogtak triplavonalról, még azokat a finneket is szinten tudták tartani, akik viszonylag sokszor próbálkoznak jó hatékonysággal. 

Elvették a dobásaikat, amivel nem jött az átlagban 12-13 bedobott tripla, így minimum 12 pontot hagyott a meccsben a finn válogatott, Spanyolország pedig 10 ponttal nyert. Szorosabb mérkőzést várunk, ahol a spanyoloknak még a győzelemre is lehet esélye egy fegyelmezett védekezéssel. Azt pedig ne felejtsük el, minden csapatnak jöhet egy nehezebb meccs, ahol nem ülnek a dobások, németeknek eddig egy volt, most jöhet a következő?

  • Németország - Spanyolország Tipp

    Spanyolország +4,5 ponttal
    1.80 Bet365

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.orgHozzászólások 2

HT
HT
2022 szept 16. 11:22

Engem ez a spanyol válogatott egyáltalán nem győzött meg eddig, de ennek ellenére két okot is fel tudok sorolni, hogy miért nyerhetnek. 1. A csoportmeccsek után kifejtettem, hogy a görög/szlovén/szerb hármason kívül nem valószínű, hogy bárki is beleszólhat a végső győzelembe. Azóta eltelt egy hét, és már egyik csapat sincs versenyben. Ezt követően felvetettem a németek esélyességét, amivel lehet, hogy most rájuk is rontást hoztam. :) 2. A másik, ami miatt lehet, hogy nem rossz gondolat a spanyolok győzelmére tenni, az az adott odds. Ezen az EB-n elég gyakran benézik a szorzókat a fogadóirodák, ami lehet, hogy nem az ő hibájuk, hanem egyszerűen csak ennyire kiszámíthatatlan a mezőny. Most említhetném a lengyelekre adott 8,5-szeres szorzót, de maradjunk inkább a közel egyforma képességű ellenfeleknél. Olaszországot teljesen leírták a franciák ellen (2,7), majd végül örülhettek a gallok, hogy legalább hosszabbításra tudták menteni a meccset. Igaz, ott aztán nyertek. A németeket is esélytelennek tartották a görögök ellen (2,7) az olaszokat is a szerbek ellen (7,25), a finneket a horvátok ellen (2,67), a lengyeleket az ukránok ellen (2,75), a spanyolokat is a litvánok ellen (2,7) és még hosszasan sorolhatnánk. Nincs mese, tudomásul kell venni, ez most egy ilyen EB.

HT
HT
2022 szept 16. 11:58

Bocsánat, még valami. Most néztem meg a videót, és azt kell mondanom, hogy egy élmény volt!!! Nem is elsősorban az olaszok védekezése miatt (ami mellesleg egészen kiváló volt, ahogy a lassításokban és az elemzésekben is látszódik), hanem az olasz szövetségi kapitány, Pozzecco miatt. Végre egy ember, aki teljesen kiadja magából az érzéseit és az érzelmeit (ha kell, elsírja magát, amikor elküldik a kispadtól), és nem érdekli, hogy más mit szól hozzá. Olvastam korábban, hogy az öltözőfolyosón Giannis nyakába ugrott a győzelem után, de ezt videón is látva sokkal nagyobb élvezet. A görög óriás pedig csak áll ott döbbenten, mosolyogva, és azt sem tudja, milyen rendezvényen van. :) Olvastam róla, hogy sokat hisztizik és reklamál (amit egyébként általában nem kedvelek egy edzőben), de ő valahogy még ezt is szórakoztatóan teszi. Állítólag a horvátok ellen a szünetben nem a csapat eligazításával foglalkozott, hanem kiment a szurkolókhoz, hogy lelkesítse őket. Aztán ott volt a 3. negyed közepe (amikor kiállították a játékvezetők, a felvételen 5:08-tól látható), amikor végigcsókolgatta és ölelgette a játékosait és a vezetőtársait. Hihetetlen. Előtte persze földre vetette magát és térden állva könyörgött a bíróknak (ez sajnos nem látszik a videón). Elképesztő ürge. A győzelem után aztán vissza akart rohanni a pályára, de a biztonságiak fogták le, úgyhogy végül a játékosok futottak ő hozzá. Tudom, hogy sokan nem kedvelik az ilyen "érzelmekkel túlfűtött" (magyarul: őrült) embereket, de nekem ő nagyon szimpatikus volt, legalábbis e pár perces összefoglaló alapján.

Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

Számlanyitási ajánlat

  • Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 útmutató
Bet365 regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org

Férfi kosárlabda Európa-bajnokság 2022

HT hozzászólt
2022 szept 19. 15:19
Érdekes Európa-bajnokság volt, és jó volt látni a "hazalátogató" európai sztárokat. Szerintem nem kérdés, hogy jelentős mértékben növelték a torna színvonalát. Doncic, Jokic, Giannisz, Markkanen, vagy éppen Schroder hozták azt a szintet az országuknak, amit a szurkolóik elvártak.

Akadtak persze furcsaságok is, nekem az egyik legnagyobb például az, hogy egy olyan le
SPF Előzetes hozzászólt
2022 szept 17. 20:44
Nincs Doncic, Giannis és Jokic, mi lesz így az Eb-döntőben?

A meglepetésektől sem mentes Európa-bajnokság döntőjéhez érkeztünk, ki ülhet fel Európa trónjára? [url=https://www.sportfogadas.org/elozetesek/nincs-doncic-giannis-es-jokic-mi-lesz-igy-az-eb-do
HT hozzászólt
2022 szept 17. 00:12
Ha egy férfi kosárlabda Eb-n – hosszú évekre visszamenőleg – bármikor azt látom, hogy francia-spanyol döntő lesz, akkor nem csodálkozom rajta, elvégre mind a két csapat elég régóta tartozik a kontinens elitjébe.
Most viszont elég nagy hiányérzet van bennem.

Sokan mondogatták a torna elején – és igazuk is volt –, hogy ez lesz a valaha volt egyik legerősebb Európa-bajnokság

Még több Kosárlabda