Nem túl gyakori, hogy a negyeddöntők során egy párharc, eljusson az ötödik összecsapásig. Idén három ilyenre is van példa!

Bosszút akar állni

Utoljára a 2013/14-es kiírásban volt rá példa, hogy két negyeddöntőben is ötödik mérkőzést kellett rendezni, ráadásul 2-0-ról "adta le" az előnyét a kiemelt és kényszerült döntő találkozóra. Akkor a CSZKA Moszkva és a Real Madrid végül érvényesítette a papírformát, kiemeltként továbbjutottak, de mi lesz a mostani pályaválasztókkal? A CSZKA Moszkvának sikerült egyedül könnyedén továbbjutnia (Fenerbache 3:0), ami valószínűleg annak is betudható, hogy a hazai meccseiken voltak nézők szép számmal. 

A Barcelona nagy meglepetésre azért utazott Szentpétervárra, hogy életben tartsa a reményeit a továbbjutás szempontjából. A harmadik találkozót megnyerték, de a negyediken megint jött a csúnya bukás. Hiába a temérdek sztár, úgy tűnik, nem motiváltak. Nikola Mirotic a széria nagyobb részében vállalhatatlan, ahogyan Alex Abrines is. Brandon Daviest levették a pályáról, Pau Gasol pedig használhatatlan ezen a szinten. 

A Zenit ellenben küzd, Pangos élete formájában játszik, nagyon motivált egykori csapata ellen. Az 1.34-es hazai győzelemben semmi érték nincsen. Ha szorosabban meccsen nyer a Barca, akkor inkább egy Zenit hendi éri meg (+7,5 ponttal: 1.71), vagy egy kiütéses Barcelona siker (-8,5 ponttal: 2.20). Őszintén szólva, látva a motivációt, inkább várok egy meglepetés orosz sikert, ha Pangos megint elkapja a fonalat. 

Az akarat és a szív diadala

A másik spanyol gigász, a Real Madrid nagyot küzdött a harmadik meccsen. Az utolsó 16 pont az övék volt, rendkívül jól teljesített a Sergio Llull vezette királyi gárda, amire lehet építeni az ötödik meccsen is. Hiába volt végig előnyben a török sztárcsapat, ez kevés volt. A negyedik meccsen a 19 éves Garuba volt a hős. Hiába jobb csapatként az Anadolu, hiába képesek szintet lépni, spanyolokat viszi előre a szív és a lendület. 

A keret nagyobb része rutinos játékos, akik nyertek már Euroligát (minimum 8-10 játékos), ez pedig olyan lökést adhat egy sorsdöntő meccsen, ami pótolhatja a jelenlegi tudásbeli különbséget. Ezek alapján viszont egy Real Madrid hendikep az, amiben érték van (+8,5 ponttal: 1.80). Utoljára hagytuk az Olimpia Milano - Bayern München összecsapást, ahol papíron az olaszoknak simán hoznia kéne hazai pályán a meccset. Ez a meccs lehet az abszolút lutri, mert mind a két klub tud küzdeni, inkább a bajorok képesek a fizikálisabb játékra, de az olaszok bármekkora hátrányból fel tudnak állni. Lehet jobb ezt a találkozót elengedni fogadás szempontjából!

Borítókép: Alex Abrines (Fotó: Maksim Konstantinov / Shutterstock.com)

Korai kifizetés 2 gólos vezetésnél ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez - többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Euroliga Tipp

    Real Madrid +8,5 ponttal
    1.80 Bet365
  • Euroliga Tipp

    Zenit +7,5 ponttal
    1.71 Bet365