A kedd esti ZTE-Fradi pótmérkőzést követően szombattól ténylegesen beindul a nagyüzem az OTP Bank Ligában. Alábbi beharangozó tippajánlókkal az előttünk álló hétvége első meccsét szemeltük ki fogadási étvágygerjesztő gyanánt. 14:30-tól a Kisvárda együttese a Paksot látja vendégül, s talán nem nagy meglepetés, hogy egyből a gólok piacán kezdtünk el nézelődni.

2023 jan 28. 14:30
Tipp: Kisvárda - Paks (gólok száma 2.5 over)
Unibet
1.71

Tavasszal javulást várnak a Kisvárdától

Lehet kissé meglepi a magyar futballkövetők egy részét az alábbi fejezetcím, azonban úgy tűnik, hogy a Kisvárda őszi teljesítményével nem lehet maradéktalanul elégedett a klub szakmai stábja. A csapat ugyan dobogós pozícióban, az előkelő 3. helyen zárta a 2022-es naptári évet, ám mutatott játékuk jóval rapszodikusabbnak volt mondható, mint az azt megelőző évben. Emlékezhetünk rá, hogy a szabolcsi gárda védelme az egyik legstabilabb lábakon állt a múlt szezonban, idén viszont alaposan visszaesett a hátsó alakzat produktuma. Ennek ékes példája volt a legutolsó két novemberi bajnokijuk, ahol előbb a ZTE verte őket a Várkerti stadionban (0:3), majd Fehérváron szaladtak bele nagyobb pofonba Driton Camajék (4:1).

Labdarúgó NB I - Budapest Honvéd-Kisvárda Master Good 002
A Kisvárda védelme sokszor kapitulált az őszi szezon folyamán. (MTI/Illyés Tibor)

Mindezek tükrében borítékolható volt, hogy Török László együttesénél a szünetben új igazolások jöhetnek majd a védelembe, melynek egyik ékes tanújele a héten leszerződtetett montenegrói válogatott kapus, Danijel Petkovics érkezése. Amennyiben a hátsó alakzatot tavaszra némiképp stabilizálni tudja majd a klub vezetősége, nem lennénk meglepődve, ha a Kisvárda ismételten nemzetközi kupaporondot érő helyen fejezné be az aktuális pontvadászatot. A támadójáték terén ugyanis sokat fejlődött a gárda az elmúlt évekhez képest. Lőtt gólok terén a Fradi után a Kisvárda holtversenyben a második legjobb mutatóval rendelkezik az OTP Bank Ligában, s a téli felkészülési meccsein is többnyire két-három alkalommal megzörgették az ellenfelek hálóját.

Pakson továbbra is az offenzív stílus a nyerő

Nagy kérdés volt az idény elején, hogy Bognár György távozásával, vajon Waltner Róbert szintén totális támadófocit valósít-e meg a Paks gárdájával? A szezon feléhez érkezvén kijelenthetőnek tűnik, hogy bár a hatékonyság némiképp romlott, azért a bajnokság egyik leggólérzékenyebb csapatának továbbra is a tolnai megyei együttes mondható. Mindezt jól tükrözi eddigi 15 bajnokijukon összehozott 27:26-os gólkülönbségük. 

Eredményességüket nagyban köszönhetik az Ádám Martin helyére Gyirmótról igazolt Varga Barnabásnak, aki már 10 találatnál jár a mostani pontvadászatban. Ennek ellenére úgy fest, hogy a klub vezetősége nem igazán elégedett a termelékenységgel, hiszen csütörtökön jelentették be a hírt, hogy utánpótlás válogatott támadónk, Skribek Allen is zöld-fehérbe öltözött. Mindez jó előjele lehet annak, hogy tavasszal szintén folytatódik a Paks megszokott overes tendenciája.

Adja magát a gólok piaca

Sportfogadói körökben lassacskán már alaptippnek számít, hogy a Paks meccsein a gólokat kell nyomatni. Ha nem is "Bognári-szinteken", de idén is lövöldözik a dugókat, s Waltner edzősködése alatt eddig a védelmet sem sikerült stabilabb lábakra állítaniuk. Véleményünk szerint a kimeneteles piacokon nem érdemes reszkírozni őket, hiszen teljesítményük igencsak rapszodikusnak mondható. Mindezt jól tükrözik az utolsó fordulóban szállított változatos eredményeik is.

A Kisvárda együttesénél pedig nem lehet más a cél, mint hazai pályán győzelemmel nyitni a 2023-as évet. A téli leállás nagyon jól jött a csapatnak, hiszen novemberben láthatóan elindult a lejtőn a gárda. Ám abban bizonyosak lehetünk, hogy az eltelt hónapokban mind mentálisan, mind fizikailag rákészültek a szabolcsiak a tavaszi versengésre. A három pont otthontartásához a Paks ellen mindenképpen gólra, gólokra lesz szükségük. Egyébként a két klub mostanság egymás ellen szeret belemenni az adok-kapok meccsekbe. Utolsó öt egymás elleni tétmeccsükön egyetlen alkalommal hoztak csupán egy gólszegény 90 percet, a többin bőven 2.5-ös gólhatár felett teljesítettek a felek. Mi most sem várunk mást tőlük, hiszen a motiváció mindkét oldalon megvan a sikerre.

  • Kisvarda - Paksi SE tipp

    Kisvárda - Paks (gólok száma 2.5 over)
    Unibet
    1.71

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés