Lassan ott tartunk, hogy idén többet foglalkoztunk a két hektikusan szereplő olasz Euroliga csapattal, mint a többiekkel az elit sorozatból, akik a rájátszásért küzdenek. A 2023-as évet is velük kezdjük, hiszen most az olasz bajnokságban mérik össze erejüket. 

jan 2. 20:35

Minden rendben most már Milánóban?

Hiába vártunk, még a meccs előtt 24 órával is alig volt piac a Virtus Bologna - Olimpia Milano rangadóra. Hasonló a helyzet, mint a szintén másodikán rendezett El Clásicón, ahol úgy kellett vadászni a kínálatot. Az irodák még nem pörögtek fel az új esztendőre, miközben a csapatok már elfogyasztották a bejglit, várják, hogy összemérhessék erejüket. Mindkét gárdát sokat kritizáltuk, de úgy gondoljuk, hogy joggal. Az Olimpia Milano szenvedett egész ősz folyamán, alig tudtak meccset nyerni az Euroligában. A cél számukra a sorozat megnyerése volt az elmúlt években, ettől azonban idén (is) messze kerültek, viszont ezt a témát már többször átrágtuk. 

Sokra tartjuk Ettore Messina munkáját, legendás edző, de ahogyan ezt a helyzetet kezelte, az tragikus. Sokszor bagatellizált, mintha nem is lenne nagy gond az olasz sztárcsapatnál, miközben egy kilenc vereségből álló sorozatot produkáltak. Kétségtelen, hogy a negatív rekord óta nyert három Euroliga meccset, fontos győzelmeket aratott, de amit a sajtóban művelt, azok után nem lesz közönségkedvenc. Kritizálta a szurkolókat, hogy őt vették górcső alá, perrel fenyegetőzött, majd ezek után a Bologna rangadó kapcsán beleállt a többi olasz riválisba is. Abban igaza volt Messinának, hogy vele szemben egy gyűlölet alakult ki, lehet épp ezért fog kettőzött erővel küzdeni Scariolo csapata. 

Elkapta a fonalat a Virtus?

A bajnokságot és az Euroligát a Virtus Bologna is pocsékul kezdte, Milos Teodosic folyamatosan pihent, többiek pedig formán kívül voltak, míg az Eb-győztes sztáredző, Sergio Scariolo rossz döntéseket hozott. Lehetett temetni őket, majd elkezdtek nyerni, de nem is akárhogyan! Váratlan győzelmeket arattak, ilyen volt a Real Madrid, Maccabi Tel Aviv és legutóbb a Fenerbahce legyőzése, ez utóbbi tartotta őket életben a 2023-as szezonra. Csapatként kiemelkedően játszottak és ezek után joggal bizakodhat Scariolo és a stáb. 

A keretnek ugyanis van mélysége, csak idő kell, míg mondjuk Teodosic, Belinelli vagy Weems formába lendül. Rutinos rókák alkotják a gárda magját, akik bármikor képesek nyerni, ennek az olasz bajnokinak pedig az lesz a tétje, hogy kicsoda az ország legjobbja. Az Euroligában már összemérték erejüket a csapatok, akkor a Virtus Bologna nyert, most is nagyon motiváltak, le akarják győzni Messina csapatát. A feszültség garantált lesz, dobott pontokba most nem mennénk bele, mert az Euroliga meccsükön is a feszes védekezés dominált, így inkább a Bologna sikert támogatva készülnénk az olasz derbire. 

  • Virtus Bologna - Milano Tipp

    Virtus Bologna győzelem
    Bet365
    1.74

Számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kredit

Az új bet365 ügyfelek egy remek ajánlatban részesülhetnek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Olimpia Milánó játékosa (Fotó: Karolis Kavolelis / Shutterstock.com)