Különböző célok, de már csak egyetlen sorozat, ennyi maradt a két klubnak. A Leipzig esetében ez mindenképpen csalódás, hiszen ettől azért többet reméltek ebben a szezonban, míg a Köln megpróbálja kivívni a bennmaradást.

márc 15. 20:30 Közvetítés:
Tipp: Köln 1,5 gól alatt + Leipzig 1,5 gól felett

Köln: Pocsék támadójáték

Az is meglepetés, hogy a Köln nem az utolsó helyen áll, hiszen annyira kevés gólt szereztek. Borzasztó a hatékonyságuk, hiába annyi helyzet, mint egy középmezőnyben lévő gárdának, de csak 19 gól a 25 forduló alatt. Ez ugyan még egyelőre a 16. helyre elég - ami osztályozó -, de nem építhetnek mindig arra, hogy majd a védekezés megmenti a csapatot. Azért nem, mert az sem stabil, sokszor tényleg csak a szerencsének köszönhették, hogy elkerülték bekapott gólt. A szezon korábbi részében a sérülések határozták meg a gárda gyengébb teljesítményét, most, hogy nagyjából mindenki felgyógyult, jöttek az eltiltás, védelemből és a támadósorból estek ki emiatt játékosok. 

Leipzig: Elérhető közelségben a BL-indulás

Minden bizonnyal az első két helyről, sőt, még talán a dobogóról is le kell mondania a lipcseieknek, ez a szezon nem úgy alakult, ahogyan elképzelték. Az elmúlt nyáron több kulcsjátékost is eladtak, de a pótlásuk jól sikerült, az viszont kevésbé segítette az idei évüket, hogy a legjobb formában lévő Dani Olmo rögtön megsérült. Xavi Simons és Lois Openda ugyan hamar elkapta a fonalat, majd Benjamin Sesko is gólokkal vétette magát észre, de mivel a hátsó alakzatban sok volt a sérülés, nem volt stabil a gárda. 

Köln Leipzig
Fotó: Vitalii Vitleo/Shutterstock

Marco Rosénak voltak jobb időszakai, de az új esztendőt meghatározta, ahogyan az Eintracht Frankfurt ellen kezdtek. Az egy nyerhető találkozó volt, mégis kikaptak 1-0-ra, mindezt 3.00 feletti xG-mutatóval, ami már-már elképesztő. Ezt fejelték meg egy Leverkusen elleni vereséggel, ahol szintén jól kezdték a meccset, de végül a gyógyszergyáriak 3-2-re győztek, hogy utána 5-2-re kikapjon a Leipzig a Stuttgarttól. 

Őszintén szólva, ez egy olyan pechszéria volt, amiből nehezen lehet kijönni. Nem is sikerült Marco Rose csapatának, volt ugyan néhány győzelem a Bundesligában, de ha őszinték akarunk lenni, akkor ezek kötelező sikerek. A Real Madrid ellen a taktikai fölényük megvolt, mégis kikaptak, mint ahogyan adott volt a Bayern München ellen is a mentális előny - mélyen voltak a bajorok -, mégis kikapott a Leipzig. Sok nyerhető meccset szórakoztak el. 

Köln - Leipzig tipp

Idegenben utoljára tavaly szeptemberben nem kapott gólt a Leipzig, ami azért nem annyira jó előjel. Ha van olyan mérkőzés, ahol viszont nem kéne gólt kapni, akkor bizony az ez a találkozó. Ez egy önbizalomnövelő siker is lehetne, de ehhez most tényleg nagyon össze kell magát kapnia Rose fiainak. Most viszont megelégednénk annyival, hogy szimplán nem kapnak egynél több gólt, illetve azért kettőt begyötörnek a hazaiak kapujába. 

  • 1. FC Köln - RB Leipzig tipp

    Köln 1,5 gól alatt + Leipzig 1,5 gól felett

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés