Mikor már azt gondolnád, hogy a piac végre megnyugszik, Cristiano Ronaldo is marad a helyén, kezdődnek a bajnokságok, akkor elkezdenek robbani a bombák. Helyezkedik a Chelsea, de a PSG is még három új igazolást tervez. Hogy jön még a képbe a Barcelona? Átalakulhat a Milan kerete is? 

Chelsea a közröhej tárgya?

Az elmúlt hetekben nem voltak túl vidámak Londonban, miután kinéztek egy játékost, majd azokat módszeresen leigazolták más klubok, elsősorban a Barcelona. Thomas Tuchel is idegesen nyilatkozott, hiszen míg a Chelsea nem erősödött, addig a riválisok gyűjtögették a játékosokat. A hab a tortán az 50 millió fontért megszerzett Marc Cucurella volt, aki korábban nem tudta kivívni a kerettagságot Barcelonában, na őt végül leigazolták a londoni kékek. 

Volt egyetlen jobb szezonja, ebből úgy gondolták, hogy érdemes akkora összeget áldozni érte, mint amennyit a Manchester City költött a norvég óriásra. Az sem mellékes, hogy a pénz adott volt a londoniaknál, de a játékosok nyilatkoztak úgy, hogy más klubok koncepciója vonzóbb volt (Dembélé és Koundé esete). Ez azért elgondolkodtató, hogy egy csőd szélén álló Barcelona is vonzóbb, mint egy Premier League élcsapat, aki pár éve BL-győztes volt. 

A Chelsea azonban nem adja fel. Timo Werner nem vált be, Romelu Lukaku sem, viszont kell egy középcsatár. A jelenlegi állás, hogy Werner visszamenne a Leipzighez (1.15), míg a Chelsea leigazolná a Barcelonától Aubameyangot. Ez annyira friss infó, hogy Fabrizio Romano is csak augusztus harmadik estéjének éjszakáján közölte a londoni kékek érdeklődését. Werner visszatérését evidensnek veszik az irodák, de egyelőre a pénzügyi résszel gondok vannak. 

Az Aubameyang-transzfer azonban könnyedén megvalósítható, hiszen a Barcelona keretében ott van most már Lewandowski, illetve Depay és még jó pár támadó miatt valakit el kell engednie a katalánoknak. Annál is inkább, mert két játékost akarnak még a londoniaktól: Marcos Alonso (1.40) és César Azpilicueta. Vannak olyan információk, hogy mindkét játékost bevonhatják az átigazolásba, így a két klub egyaránt jól járna, illetve a Chelsea is ledobhatná magáról a jelzőt, hogy senkit sem tudnak igazolni. 

PSG borít mindent?

Christophe Galtier a héten bejelentette, hogy a már meglévő igazolások mellett, még három posztot szeretne megerősíteni: középső védő, középső középpályás és támadó. Sokat nem kellett sakkozni, Jorge Campos (PSG sportigazgató) egyből munkához látott. Középhátvéd posztjára Wesley Fofana és Milan Skriniar (2.25) a két jelölt. Előbbi esetében már pontos árat is tudni, ugyanis a Leicester visszautasította a Chelsea 75 millió eurós ajánlatát a francia védőért. 

Ennél tehát jóval többre lesz szüksége a PSG-nek, ha le akarja igazolni Fofanát (egyes információk szerint 100-125 millió), ráadásul az angoloknak nem sürgős az eladás. Skriniar lehet így a befutó, akire a kínált 2.25-ös szorzó eléggé baráti. Középpályára Bernardo Silva lett kinézve, aki korábban dolgozott együtt Jorge Camposszal a Monacóban. A Foot Mercato információi szerint a portugál középpályás visszatérne a francia ligában, ráadásul örülne, ha újra Camposszal dolgozhatna együtt. 

Az odds kiváló (5.00), realitása is eléggé magas, hiszen a Barcelona hiába adja el vagyontárgyait, regisztrációval még komoly gondja lehet, így nem jöhet szóba Bernardo Silva kapcsán. Anyagi stabilitás pedig szintén fontos, Bernardo Silva pedig inkább egy biztos projekthez megy. Jól jelzi ezt, hogy már nem feltétlenül akar a Manchester Cityben játszani, viszont a Barcelonához sem kötelezte el magát úgy, mint Koundé. 

A támadósort pedig a Milan játékosával, Rafael Leaóval erősítené meg a francia sztárcsapat. Állítólag mind Campos, mind Galtier rajong a Leaóért, viszont az ára minimum 70-80 millió, így összességében már 150-200 milliót ki kéne fizetnie a PSG-nek. A transzfer része lehetne még Mauro Icardi (ezzel csökkentve a vételárat), viszont lehetséges, hogy furcsán venné ki magát, hogy az Inter után a Milan játékosa lenne az argentin botrányhős. A játékosok közül Silva és Skriniar érkezésének van a legnagyobb esélye, míg Rafael Leao inkább egy vágyálom a PSG-nek. 

Borítókép: Timo Werner (Fotó: MDI / Shutterstock.com)

  • Tipp

    Bernardo Silva a PSG játékosa lesz
    5.00 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org