Könyvajánló: Ébresztő az olasz foci szerelmeseinek!

Nagy Bence
2018 aug 20. 12:09
Szólj hozzá!

Foci serie a Könyvajánló Massimiliano Allegri

Az olasz foci felemelkedőben van és ez nemcsak Cristiano Ronaldo átigazolásának köszönhető. A talján edzők világszerte dominálnak, erről is szól Kéri András Dániel: A Calcio Titka c. könyve. 

Reneszánsz

Az elmúlt esztendőkben az olasz sportágakban komoly hanyatlás állt be. Sok a szponzor szállt ki, ami magával hozta azt is, hogy kevésbé voltak versenyképesek a csapataik, jó pár meg is szűnt. A labdarúgást is sújtotta bőven ez a válság. Utoljára nyolc éve nyert olasz klub Bajnokok Ligáját, elmúlt 20 évben mindössze három siker jött össze. Cristiano Ronaldo nyáron aláírt a regnáló Serie A bajnokhoz, de ő sem csúcs éveiben, hanem már bőven kiöregedőfélben. Miért is írjuk, hogy az olaszok a reneszánszukat élik? 

A Calcio Titka c. könyv   (Fotó: Sportfogadas.org)

Elsősorban az edzők miatt. Róluk szól Kéri András Dániel könyve is, amiben részletesen elemzi a már visszavonult, illetve a még tevékenykedő trénerek munkásságát. Az olasz edzők nem tűntek el, sőt! A Premier League-ben az elmúlt három évből kétszer az ő csapataik nyertek, míg a BL-ben Allegri csak elvezette a Juventust a fináléig, de Ancelotti is megcsinálta a La Decimát a Real Madriddal. Egyre több a feltörekvő talján tréner, elég csak megemlíteni a már Chelsea-nél lévő Maurizio Sarrit vagy épp a Lazio 42 éves szakvezetőjét, Simone Inzaghit. 

Jól felépítve

A könyv szerkezetének hála, nem szükséges a lineáris haladás, mivel a hat nagy fejezet nem kapcsolódik szorosan egymáshoz, de aki meg akarja ismerni az olasz foci történelmét, annak azért érdemes szép sorban haladnia. A különböző fejezetek a labdarúgásuk bizonyos korszakait elemzik (Catenacciótól egészen előre mutat, hogy kik lehetne a jövő nagy trénerei), mindezt a kornak megfelelő edzők bemutatásával. Megismerkedhetünk Nereo Rocco vagy épp Arrigo Sacchi munkájával és hatásával nemcsak az olasz, de a világ futballjára is. 

A fejezetekből kiderül, hogy hol és milyen munkát végzett az edző, mik voltak a sajátosságai és sok esetben egy-egy kiemelt mérkőzést (vagy szezont) elemez Kéri Dániel András részletesebben. Megtudhatjuk belőle Ranieri Leicesterének titkát, illetve azt is, hogyan jutott fel annyi kudarc után a csúcsra a szakember. Olvashatunk még benne az edzőképzésükről is, illetve arról, hogyan látja a szerző a jövőt. Bevezet minket Allegri és Conte taktikáiba. Egy kivétellel, csak olasz edzőkről esik benne szó. Azaz egy pedig, az utolsó olasz BL-győztes klub szakembere. A Calcio Titka rögtön magába szippantja az olvasót és nem ereszti.

Borítókép: Allegri. Fotó: Kaesler Media/Shutterstock.com

Nyerj álomutazást a Darts Premier League fogadásaiddal

Fogadj az Unibet Darts Premier League idényre és gyűjtsd a sorsjegyeket a nyereménysorsolásra, amelyen egymillió forintos álomutazást, a darts PL játékosai által dedikált darts táblát, vagy ingyenes fogadásokat nyerhetsz.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 57.00 %

április

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Nyerj álomutazást a Darts Premier League fogadásaiddal

  • Fogadj az Unibet Darts Premier League idényre és gyűjtsd a sorsjegyeket a nyereménysorsolásra, amelyen egymillió forintos álomutazást, a darts PL játékosai által dedikált darts táblát, vagy ingyenes fogadásokat nyerhetsz.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Serie A 2018/19

alexthebest hozzászólt
2019 jún 23. 10:05
Az biztos hogy Sarrival megvan az uj impulzus ami mar nagyon kellett. :) Egy oltozni nem tudo, talan Torinoba nem is illo vadparaszt, de az elkepzelesei tetszenek. Ha a presszinget at tudja ultetni ezekbe a jatekosokba es lathatunk nemi zebras tamadojatekot (jo ha 7 ilyen meccs volt az elmult ket evben), mar megerte. Allegri-fele pocsolesbol sztem mar mindenkinek elege lett. A napi
Pozzato hozzászólt
2019 jún 16. 18:42
https://www.juventus.com/en/news/news/2019/maurizio-sarri-is-the-new-juventus-coach.php

Végre! Kepa Arrizabalaga hivatalosan is Chelsea edzője lehet  ;D 8)

Kapcsolódó cikkek