Kosár-vb: Francia - Német rangadó

Nagy Bence
2019 aug 31. 23:38
Szólj hozzá!

Kosárlabda Franciaország Németország kosár-vb

Pár elemző azok közé sorolta a németek a franciákkal együtt, akik megszorongathatják a Team USA-t. Épp egymás ellen kezdi ez a két európai ország a tornát, nézzük, mire képesek!

Franciaország - Németország

A franciák nem remekeltek az elmúlt két nagy tornán (Európa-bajnokság: 12. hely, míg az olimpián 6. hely). Lehetséges, hogy az új generáció nehezebben rázódott bele, Vincent Collet is kicsit belefásult (10 éve irányítja a válogatottat), de most újult erővel küzdhetnek. A jelenlegi keret ideálisnak tűnik egy menetelésre, mindössze ketten töltötték be a 30. életévüket, fiatalos, de mégis kellő rutinnal felvértezett csapatról beszélünk. Nicolas Batum és Nando de Colo ilyen tekintetben élen járnak.

Batum már túl van a legjobb évein, de védekezésben talán ilyen szinten még megállja a helyét, Nando de Colo pedig domináns játékos volt az Euroligában. Ő és Evan Fournier oldhatják meg a pontszerzés kérdését, míg Ntilikina a védekezésért felelős az alsóbb posztokon. Fontos szerep juthat Amath M'Baye számára is, aki a Virtus Bolognából tette át székhelyét Törökországba. Igazi energiabomba, aki defenzív oldalon sem elveszett, de erőcsatárként képes 37%-kal triplázni. Bátran belemegy a fizikális játékba, erős párost alkothatnak Goberttel a palánk alatt. 

Mi a helyzet a németekkel? A válogatott, mely megengedheti magának azt a luxust, hogy kihagyja a keretéből az NBA-ben szereplő játékosát. Eléggé ritka, még európai válogatottak kapcsán is, de a németek masszív kerettel rendelkeznek. Sokat várnak a Dirk Nowitzki mellett pallérozódó Maxi Klebertől, illetve nehéz helyzetekben Dennis Schröder kezébe helyeznék a labdát. Utóbbi nem biztos, hogy a legjobb döntés, de az atletikus irányító sok gondot okozhat a franciák periméterének is. 

A franciák kényelmes helyzetben vannak, mivel Schröder esetében ott van a Lacombe - Ntilikina páros, akik defenzív képességeikkel limitálhatják a németek legjobb játékosát, ezzel lassítva őket. Palánk alatt Gobert lehet az úr, könnyedén helyezheti komfortzónán kívülre Theist. Fournier és de Colo személyében két olyan scorerrel rendelkeznek, akik kellően rutinosak és képesek meccseket eldönteni. Amint Ntilikina elveszi Schröder kedvét a mérkőzéstől, úgy kaphat egyre nagyobb szerepet Nando de Colo. Az Euroliga egyik sztárja pedig a csapat élére állhat és magabiztos győzelmet arathatnak a franciák. 

Borítókép: Nando De Colo (Fotó: Bukharev Oleg / Shutterstock.com)

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Franciaország pontjai: 79,5 felett
    1.83 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 26.32 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Számlanyitási ajánlat

  • Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kosár-Aréna

Pozzato hozzászólt
2019 szept 17. 13:03
Ez is teljesen új nekem :D Így első blikkre sok értelme nem volt Rodman leigazolásának ;D
A Chicago 99'-ben tette ki őt (januárban), még a szezon előtt (akkor csonka év volt a CBA miatt, így februárban kezdődött az alapszakasz). Mindenki lelépett, azt hiszem a nagyok közül Rodman tar
TiB hozzászólt
2019 szept 17. 12:13
- 98/99 Lakers: Shaq, Kobe, Glen Rice és Dennis Rodman

Ez is teljesen új nekem :D Így első blikkre sok értelme nem volt Rodman leigazolásának ;D
Pozzato hozzászólt
2019 szept 17. 10:44
Dr J-t aki nem ismerné, annak itt egy gif. Bezsákolja a Lakerst, 1983-ban. Kegyetlen 8)
Riley nem tűnt a világ legboldogabb edzőjének, bár már akkoriban volt egy gyűrűje edzőként is, végül ötnél zárt, ami nem rossz. Azért nem semmi, hogy nyert játékosként, asszistensként, edzőként, sportv

Kapcsolódó cikkek