Mindenki készült az Egyesült Államok - Kanada döntőre, de erről nem szóltak a két európai nemzetnek, így az amerikai kontinens csapatai végül a bronzmeccsen bizonyíthatnak, míg a fináléban Szerbia - Németország találkozót rendeznek a kosárlabda világbajnokságon!

szept 8. 10:45 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: Johannes Voigtmann 5,5 lepattanó felett
Unibet
1.85

Németország: Ami Nowitzkinek nem sikerült

A világbajnokság előtt kevesen gondolták, hogy majd épp Németország fog döntőzni. A válogatott a legnagyobb sikerét az 1993-as Eb-győzelemmel érte el, ami legalább akkora szenzáció volt, mint a mostani döntős szereplésük. Svetislav Pesic első igazán komoly nemzetközi sikere volt edzőként, pedig a csapatban nem szerepelt a legnagyobb sztár, Detlef Schrempf és az addigra már visszavonuló Uwe Blab sem. A 2002-es világbajnoki bronzérem egy feltörekvő generáció érdeme volt, melynek vezére: Dirk Nowitzki. A Nowitzki-éra még tartogatott egy Eb-döntőt is, de összességében nem sikerült a világsztár mellé olyan csapatot építeni, amivel sikereket érhettek volna el. 

Dennis Schröder felbukkanása megváltoztatott pár dolgot a német válogatottnál, de önmagában az irányító kevés lett volna a sikerekhez. Kellettek olyan játékosok is, mint a Wagner-testvérek, de tapasztalt és sok csatát megélt magasemberek is. Németország pedig szép lassan elkapta a fonalat, világbajnokság kezdetén már egészen jól játszottak, ehhez pedig nem is kellett minden esetben Schröder remeklése, sőt, sokáig a másik klasszis, Franz Wagner sem léphetett pályára, de a taktika működött. A szlovénok ellen kihúzták Doncicék méregfogát, elérték, hogy a szlovén klasszis inkább a bíróval foglalkozzon, mint a mérkőzéssel. 

A hatalmas bravúr

Szubjektív, de már egy elődöntő is kiemelkedő teljesítmény volt a német válogatottól, viszont amit az Egyesült Államok ellen műveltek az elődöntőben, az felért egy vb-győzelemmel. A Team USA végig rohant az eredmény után, folyamatosan a németek kontrollálták a találkozót, talán kicsit későn is ébredt Steve Kerr csapata. Olyan érzése volt az embernek, hogy az amerikai játékosok nem veszik komolyan a találkozót. A palánk alatt súlytalan volt az Egyesült Államok, támadópattanókban szintén, így a második esélyből szerzett pontok döntő befolyással bírtak, nem mellesleg a németek igazi csapatként játszottak, mindig volt, aki előre tudott és akart is lépni, vezetve a gárdát a döntőbe!

Szerbia: Amikor senki sem figyel rájuk, akkor döntőznek

Mikor kiderült, hogy Szerbia két legnagyobb játékosa, Nikola Jokic (NBA és a világ talán legjobbja) és Vasilje Micic (Euroliga egyik legjobbja) nem vesz részt a tornán, akkor élből leírták a szerbeket, tettünk mi is így a beharangozónkban. Logikus érv ugyanis nem szólt mellettük, hogy az amúgy mindig problémával küzdő keret, majd épp most lesz egységes, amikor a két legjobbjuk nem lép pályára. Furcsa, de ez történt. 

A szerbek ugyanis eddig minden tornán a fontos meccseken omlottak össze, általában a sztárok - vagy épp a kiegésztők - betliztek, egymástól várták a megoldást, nem volt küzdés. Most Litvánia és Kanada ellen, amikor igazán kellett, nagyot harcolt a válogatott, megjelent az a bizonyos szerb küzdeni akarás. Olyan játékosok léptek elő és lettek fontos láncszemek, akikről korábban elvétve hallottak az NBA-n szocializálódó kosárlabda rajongók (Petrusev, Milutinov, Avramovic).

Mi várható a fináléban?

Aleksa Avramovic révén Szerbia megmutatta, hogy képesek kikapcsolni az ellenfél, sőt, talán a torna legjobb játékosát is, ha úgy adódik. Dominálnak a palánk alatt, limitálni tudják az ellenfél hatékonyságát periméterről, kiveszik a tempót a játékukból. Kanada nem találta ellenük a ritmust, ez gondot okozhat majd a németeknek is. Schröderék viszont képesek olyan elánnal küzdeni, mint a szerbek, rögtön a találkozó elejétől dominálni, ráadásul a csapatban bárki képes 10-15-20 pontos mérkőzésre. 

Ebből kiindulva ez az idegek harca lehet, ezért nem is a győztes kilétét firtatjuk, hanem mint a világbajnokság egyenes kieséses szakaszában több alkalommal is, úgy most is a player special felé fordulunk. Johannes Voigtmanntől a palánk alatt kemény munka kell, ha meccsben akarnak maradni a németek, sok-sok lepattanó, amit általában hozott is eddig a német óriás (5-7 lepattanó meccsenként), döntőben sem várunk mást, határt pedig 5,5 lepattanónál húzták meg, itt reménykedünk egy overben!

  • Szerbia - Kanada tipp

    Johannes Voigtmann 5,5 lepattanó felett
    Unibet
    1.85

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés