Célegyenesbe érkezett a Magyar Kupa kiírásának idei lebonyolítása! A másodikszámú kupasorozatban csupán négy csapat maradt talpon, akik között egy mérkőzésen dől el, hogy a hónap végén melyikük emelheti magasba majd a trófeát! Lássuk tüzetesebben a két párharcot!

Kisvárda - Újpest

Soha nem látott magasságokba érkezett a kupát tekintve a Kisvárda (2.50) együttese! A szabolcsi kiscsapat Supka Attila vezetésével története során első ízben küzdhet meg a döntőbe kerülésért, mely során igazi kupa-specialista alakulat, az Újpest lesz az ellenfele a Várkerti stadionban! Igazából a párharc legnagyobb kérdése, hogy mik a prioritások Kisvárdán? Amennyiben egy héttel ezelőtt kerül sorra ez a mérkőzés, simán azt mondtam volna, hogy a bajnokságban érzékelhető mélyrepülés miatt a piros-fehérek elengedik a kupát, s a biztos bennmaradásra fókuszálnak. Ám a hétvégén a Mezőkövesd elleni idegenbeli győzelem révén Bumbáék stabilizálták magukat a pontvadászatban, s akár a sikernek köszönhetően kellő motivációval és önbizalommal vághatnak neki a szerdai összecsapásnak!

Klubtörténeti siker kapujában áll a Kisvárda együttese! (Fotó: facebook.com/kisvardafc/)

Nem lesz könnyű helyzetben tehát a korábbi 10-szeres győztes Újpest (2.60), hiszen egy olyan Kisvárdát kell idegenben legyőzniük, akik a klub története szempontjából óriási sikert érhetnek el, ráadásul látható meccsek óta, hogyha védekezésről van szó, akkor Dombóék nagyon be tudják tolni a buszt. Márpedig az Újpestnek nincs meg jelenleg az olyan átütő támadógépezete, ami garantálná, hogy esetleg egy defenzívebb várdai védőfalon könnyedén rést üssenek! Ennek némileg ellentmond, hogy pár hete a bajnokságban egy félidő alatt elintézték a szabolcsiakat Simon Krisztiánék, ám a Fehérvár elleni hétvégi zakó, a sérültek kissé hosszú névsora - kérdéses Ristevski, Baosic, Mitrovic és Antonov játéka is -, valamint a kupacsaták jellegzetes kiszámíthatatlansága rizikósabbá teszik ezt a párharcot fővárosi szempontból! Nem csoda tehát, ha az Unibetnél némiképp underesnek (1.80) mondható meccsen egy eléggé döntetlenszagú mérkőzéssel számolnak (3.30), ahol akár még a rendes játékidőt követő ráadás sem elképzelhetetlen!

MTK - MOL Fehérvár

Véleményem szerint színvonalban, és gólokban is jobb, gazdagabb ütközetnek ígérkezik a bajnokságban felsőházas alakulatok másik elődöntője! Ugyebár az MTK (2.85) az utóbbi két évben szabályosan kupamenetelő csapattá avanzsálódott, hiszen az elmúlt évben is a legjobb négy közé verekedte be magát akkor még másodosztályú együttesként Michael Boris csapata! Ott a Honvéddal két gól nélküli meccs után tizenegyesekkel maradtak alul. Most a Fehérvár személyében még nehezebb dolguk lehet a tavalyinál, hiszen a Videoton bajnoki éve az elvárások tükrében már kuka, így Szabics Imre és a stáb minden erővel azon dolgozik majd elsősorban, hogy a második számú kupasorozatot megnyerjék, ezzel pedig trófeával zárhassák ezt a szempontjukból igen hektikus szezont!

A két együttes közül jelenleg úgy érzem, hogy inkább a Fehérvár (2.25) lesz az, aki a döntőbe kerül, hiszen egyrészről az MTK kisebb hullámvölgyben van mostanság. A bajnokságban sem jönnek a sikerek, s látványos, hogyha a Varga-Schön duónak nem megy a támadójáték, akkor gyakorlatilag megbénul a fővárosiak offenzív szekciója. Másrészről a hétvégén hazai pályán a Videoton erődemonstrációt tartott az Újpest felett. Míg Szabics debütálása Kisvárdán nem szólt nagyot, addig második meccsét már könyörtelenül behúzta az újdonsült tréner csapata! Úgy vélem, ez a 4:0-lás siker sok mentálisa gátat áttörhetett az öltözőben, s ez pedig kellő lendületet adhat a csütörtöki, kulcsfontosságú kupameccs kapcsán is! Meglepne, ha rendes játékidőben az MTK kivívná a fináléba kerülést!

Borítókép: Sportfogadas.org

100%-os befizetési bónusz 10 000Ft-ig!

Az új Unibet játékosok akár egy 10 000 forint értékű befizetési bónuszban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Magyar Kupa Tipp

    Fehérvár 0.0 (AH)
    1.68 Unibet