Szeptember végéhez közeledvén talán kijelenthető, hogy a Merkantil Bank Liga idei pontvadászatának egyik legnagyobb meglepetése a Kozármisleny csapatának teljesítménye. A baranya megyei kisváros együttese jelenleg az előkelő 5. pozícióban tanyázik, holott tavaly év végén éppencsak benn tudott maradni az NB2-ben.

Lendületben van a Kozármisleny

Biztosak vagyunk abban, hogy augusztus elején képébe röhögtünk volna annak a személynek, aki azt állítja, hogy a Kozármisleny csapata a 9. fordulóhoz érkezvén  az 5. helyet foglalja majd el a tabellán. Márpedig jelenleg ez a helyzet, és ezzel talán ki is jelenthető, hogy a baranya megyei kiscsapat pozitív értelemben a legnagyobb meglepetést szolgáltatja a másodosztályban.

A tavaly még állandóan kiesési zónában tanyázó klub májusban osztályozós meccsre is kényszerült az Iváncsával szemben, ám akkor a hazai 0:1-es vereséget követően a kék-fehér klub idegenben mégis bebiztosította idei évi tagságát az NB2-ben. A gárda megmentője akkor Márton Gábor volt, aki az aktuális szezonra már nem vállalta a további tréneri feladatokat, s helyére a magyar foci közegébe hosszú idő után visszatérő Aczél Zoltán érkezett. Ugyan a játékoskeretben is voltak mozgások, ám arra vajmi kevesen számítottak, hogy olyan hatalmas formajavuláson essen át a csapat, mint amit most tapasztalunk.

Az év elején meg is égettük magunkat a Mislennyel, amikor a második fordulóban egy kombiszelvényen verettük őket a Honvéd vendégeként. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, s ma már eszünk ágában sem lenne lebecsülni Vajda Rolandékat. Olyannyira bízunk remek formájukban, hogy a patinás történelemmel bíró Pécs ellen még favorizáljuk is őket.

Pécsett elfelejtettek gólt lőni a labdarúgók

Tovább tart a Pécs esetében a rendkívüli gólínség. Egy-két hete az Újpest elleni Magyar Kupa-mérkőzés kapcsán már ecseteltük, hogy mennyire gólszegény mérkőzéseket hoznak rendre tető alá a piros-feketék, s ez a tendencia azóta csak folytatódott. Az ominózus kupacsatát 1:3-ra elveszítette Weitner Ádám legénysége, majd a legutóbbi hétvégén kisebb meglepetésre a Csákvár Mecsekalján fektette két vállra a Munkást (0:1). Az ilyen meccsek kapcsán látszódik, hogy mekkora baj van a PMFC háza táján. 

A defenzív szekció Helesfay Donáttal az élen óriási tettet vitt végbe, hogy hét bajnoki mérkőzésen keresztül nem kapott találatot, ám a támadósor impotenciája komoly aggodalomra adhat okot továbbra is. Amennyiben a pécsi védelem a Csákvár elleni meccshez hasonlóan elkezd olykor-olykor kapitulálni, akkor a jelenlegi 6. helyről könnyen zuhanórepülésbe kezdhet a gárda.

Látatlanban a Misleny oldalán tennénk le a voksunkat

Amennyiben alaposabban szemügyre vesszük a két baranya megyei rivális idei mérlegét, akkor azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a Kozármisleny együttese jóval komolyabb lendületben van, mint a Pécs. Érezhető az egész gárdán, hogy a jó eredmények meghozták önbizalmukat, s van kedvük focizni. A tavalyi évben a bennmaradásért vért izzadó szurkolóik pedig abszolút hálásak a példátlan jó szereplésért, így teljes mellszélességgel a csapat mögött állnak. Mindez különösen fontos lehet a PMFC elleni összecsapáson.

Ezzel szemben a Pécs esetében 2023 eleje óta egyfajta lejtmenet érzékelhető. A téli átigazolási szezonban több kulcsfontosságú játékos hagyta el a csapatot, akiket láthatóan még a nyáron sem sikerült pótolni. Szerencséjükre a hátsó alakzat iszonyatosan stabil, ám erre az egész szezonban nem lehet alapozni. Úgy véljük az offenzív szekció problémája az előttünk álló hétközi fordulóra sem fog megoldódni, így elsősorban a Kozármislenyt érezzük a csörte favoritjának.

Mivel a cikk megírásakor, hétfő kora este még nincs kínálat a mérkőzésre, így látatlanban igyekszünk fogadási ötleteket adni a párharc kapcsán. Érzésünk szerint erősen döntetlenszagúnak ígérkezik ez a megyei derbi, ám ha a bukik esetleg 2.50-es érték körül mérik a hazaiak sima kimeneteles szorzóját, akkor ott a dupla esély piacán 1.50-1.60-as oddshatáron érdemes lehet a Misleny pontszerzésére egységnyi tétet pakolni. Valószínűsíthetően a gólok piaca erősen az under felé billen majd a Pécs jóvoltából. Erősen benne van a pakliban, hogy akár egyetlen gól eldöntheti majd a három pont sorsát.

Superliga 23+24 bónusz

24 RON ingyenes fogadást kapsz szakaszonként, amennyiben 23 RON értékben fogadsz a román Superligára!

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés