La Liga: Bekezdett a Levante

Nagy Bence
2018 aug 26. 20:44
Szólj hozzá!

Foci La Liga Celta Vigo Levante

A tavalyi szezont nagyon szépen zárta a Levante és jól kezdte az újat is, ahol idegenben intézték el a Betis csapatát. A Celta Vigo lesz a soron következő ellenfél, ahol komoly változások voltak a nyár folyamán. Kinek kedvez a hétfő esti meccsidőpont? 

Levante: Mi a titok nyitja?

Nem más, mint Paco López személye. Az 50 éves tréner márciusban érkezett a kis spanyol csapathoz, azóta 9-1-2 a mérlege a klubnak. Egyik vereség az Atlético Madrid ellen volt idegenben, míg a másik a Celta Vigóval szemben, így lesz mit törleszteni hétfő este. Mi volt a legnagyobb tett amellett, hogy a szezon második felében az egyik legjobban teljesítő csapat voltak a ligában? Az addig veretlen Barcelona legyőzése, ezzel megakadályozták a katalán csapatot, hogy vereség nélkül zárják a La Ligát. 

Nem sok írás született a mesterről a külföldi sajtóban sem, de azért próbáltunk kicsit utánajárni a Paco López teljesítményének. Sosem volt első osztályú edző a levantei megbízatását megelőzően, pedig már elmúlt 50 éves. Későn érő típus, de ha így folytatja, akkor még sokat hallunk róla. Mi az egyik erőssége a csapatnak? Az erőnlét. Mióta López az edző, 10 mérkőzésen lőttek gólt a 60. perc után a 12-ből. Állóképességük kiváló, végig bírják a találkozókat, ami nagyon ritka egy spanyol (közép)csapattól. Igazi munkamániás a tréner, elemez és alaposan felkészíti a csapatát. 

Ez fontos is, mivel a Levante játssza a focit. Védekezésnél jól tömörülnek a kapu előtt, széljátékra kényszerítve az ellenfelek. Középen két nagy védő várja a beíveléseket, így többségében sikerül hatástalanítani a helyzeteket. Nagyon jól zárják le a területeket, mivel egy kettős falat képez a védelem és a középpálya.Támadásban sem tétlenkednek, gyorsak és dinamikusak, hála az intenzív edzéseknek. Jól használják ki a védelem mögött keletkező üres területeket, ahová előszeretettel játsszák be a zsugát. Okosan kontráznak (lapos passzok, alig van felívelés), amiből Morales aktívan veszi ki a részét (inkább a labdás futásra helyezik a hangsúlyt). Sebességét jól kamatoztatja, ezzel lefutva az ellenfél védőit, de nem fél használni technikai tudását sem. 

Győzelem a Celta ellen? 

Fontos játékosok távoztak a vigói klubtól és lehet még lesz egy távozójuk, Iago Aspas személyében, akit a Real Madriddal boronáltak össze. Az ő hiánya végleg rányomná bélyegét az előttük álló szezonra. Új edző, kicserélődött védelem és középpálya, ami az első mérkőzésen meg is látszott. Nincs egyben a Celta, ezt használná ki a Levante. Jóval összeszokottabb csapat képét keltik, míg a vendégeknél inkább az egyéni képességekre építenek jelenleg. Ezen dolgok fényében érdemes a hazai győzelem felé tendálni. A bátrak egy sima sikerrel is megpróbálkozhatnak, aminek 2.85-ről esett le a szorzója 2.45-re, míg lehet biztosítani DNB-re is egy szép oddsért. 

5€-s ingyenes fogadás kosárlabdára

Fogadj kosárlabdára minimum 5€ értékben minden szombaton és vasárnap, és hetente egy 5€-s ingyenes fogadásban részesülhetsz.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 29.06 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5€-s ingyenes fogadás kosárlabdára

  • Fogadj kosárlabdára minimum 5€ értékben minden szombaton és vasárnap, és hetente egy 5€-s ingyenes fogadásban részesülhetsz.

betfair útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

La Liga 2018/19

Bucak77 hozzászólt
2019 máj 19. 14:22


A legjobb játékosok a cserepadot koptatják :D Zidane kaphatott egy kis gumibogyószórpöt pereztől mert már ő is olyan kezdőket rak össze hogy B csapatnak is hulladék. Remélem ezek a valverde, llo
butyi hozzászólt
2019 máj 19. 14:04
SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 18. 11:46
LaLiga: Getafe és Bajnokok Ligája

Összejön a bravúr a Getafe csapatának vagy a Valencia érvényesíti a papírformát?
 Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek