LaLiga: A sevillai csata

Nagy Bence
2019 ápr 11. 17:53
Szólj hozzá!

Foci Sevilla FC LaLiga Real Betis Balompié

Többet vártak ettől a két csapattól idén, illetve ők is maguktól. A Sevilla nagyon bekezdett, aztán elfogyott a lendület, míg a Betisnek csak fellángolásai voltak. 

Sevilla - Betis

Kinek fog lökést adni a derbi? Melyik csapat fog tehetségéhez mérten teljesíteni? Pablo Machín irányítása alatt kiválóan kezdte az évet a Sevilla, sorra nyerték a mérkőzéseket, vezették a bajnokságot, közben az Európa Ligában is helytálltak. Január környékén fogyott el a lendület, ugyanis a folyamatos kettős terhelést nem bírta a keret. 

Jött ugyanis a Copa del Rey, ahol egészen szépen meneteltek, majd a negyeddöntő visszavágóján kaptak egy csúnya pofont a Barcától. Ez megtörte a csapatot, utána a bajnokságban alig tudtak mérkőzést nyerni, Wissam Ben Yedder tartotta életben a csapat reményeit az Európa Ligában is. Szinte minden mérkőzésen szórta a gólokat a francia támadó, de egyedül ő is kevés volt. 

Nagy meglepetésre a Slavia Prague jelentette a spanyolok számára a végállomást az Európa Ligában, ami Machín számára meghozta a kirúgást. A problémák azonban nem oldódtak meg. André Silva kiválóan kezdte az évet, de fokozatosan fogyott el, bebizonyítva, hogy a milánói hanyatlás nem a véletlen műve volt és komolyabb ligában nem állja meg a helyét a portugál támadó. 

Andre Silva (Fotó: imagestockdesign / Shutterstock.com)

Ben Yedder így egyedül maradt a gólszerzés terén, Caparrós visszatért a kispadra, nála már Munír El Haddadi a kezdő, így két gyors támadóval operál a Sevilla. Banega irányít, aki inkább már szabálytalanságaival tűnik ki a csapatból. A hazaiktól nem egy klasszikus 4-4-2-őt láthatunk, hanem Munír kicsivel Ben Yedder mögött helyezkedik el, amolyan árnyékék. 

Nem lenne ez rossz elképzelés, mint ahogyan az sem, hogy Banega a szélről próbálja szervezni a játékot, de akkor mégis mi a baj, ha van két ilyen gólerős csatára a klubnak? A taktikai elképzelés. A Valencia ellen látható volt az március végi bajnokin, hogy a védelem szűken helyezkedik, sok helyet hagynak a széleken.

Mivel Banega tudatosan behúzódik középre (belső középpályás volt), ezért Navas egyedül marad a szélen, de ő is a középhátvédek irányába lép be, esetleg elől marad, így a vonal mellett az aktuális rivális szélsője könnyedén támadást vezethet. Másik probléma a Caparrós által elrendelt rengeteg ívelés. Két ilyen alacsony támadóra felesleges ennyiszer beívelni, mert nem talál majd célt a labda. 

Ever Banega. Fotó: Christian Bertrand / Shutterstock.com

Azt lehet mondani, hogy legutóbbi két bajnokin szerencséje volt Caparrósnak. Mind a kétszer Mesa átlövése mentette meg őt, mert eléggé erőltetett volt a játék. Ez kevés lehet a derbin, főleg, ha a lendület viszi a vendégeket. A Betis ugyanis nem játszik rosszul, eredményekben ez nem mindig mutatkozik meg, de bármelyik top csapattal felveszik a versenyt (Barcelonát 4-3-ra verték idegenben).

Quique Setién rugalmas a taktikák terén, többféle variációból dolgozik, képes az aktuális ellenfélhez mérten módosítani azt. Jelenleg a három belsővédő mellett kulcsszerep jut a széleken felfutó játékosoknak (Tello és Barragán), velük könnyedén a hazaiak hátsó alakzata mögé kerülhetnek, ha jönnek majd a pontos labdák (nem Dévényi Tibi bácsitól, hanem Lo Celsótól vagy Carvalhótól). 

Az látszik, hogy Setién lassan eltanulja Ernesto Valverdétől, hogyan kell gyengébb teljesítménnyel is mérkőzést nyerni. Már nem akar feltétlenül letámadni, tartják a labdát (második legtöbbet van náluk a Barcelona mögött), aztán a kínálkozó lehetőséggel élni. Ha ezeket figyelembe vesszük, akkor ezen a városi derbin bőven lehet esélye a Betisnek egy pontszerzésre. 

Borítókép: Sidnei (Fotó: AI_football / Shutterstock.com)

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Betis vagy döntetlen
    2.20 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 3.91 %

december

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

  • Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

La Liga 2018/19

csabax hozzászólt
2019 máj 21. 15:38
Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy ennél a Bale-sztorinál is az lesz, ami már sok egyéb másik helyen is van. Azaz: nem elegendő valaminek lenni, hanem annak is kell látszani.
Pozzato hozzászólt
2019 máj 21. 11:27
Gareth Bale.. Látom szinte minden felületen, hogy mikor kivel boronálják össze, mekkora egy szar igazolás volt, sérülékeny, nem tudott beilleszkedni, nem érte meg a pénzét.

Egy olyan játékosról beszélünk, aki eltűrte Cristiano Ronaldo árnyékát, csereként is rendre megállta a helyét, illetve Zidane-féle mellőzést is. A Real Madrid szerintem óriási hibát követ el, mikor e
zsivany20 hozzászólt
2019 máj 21. 09:05
Biztos rekordot akart beállítani Zizou...  ;D összehozta a valaha volt legnagyobb különbséget a Barca és a Real között: 19 pont! Ezzel két ponttal alulmúlta a saját maga által tavaly beállított 17 pontos hátrányt! #történelem

Fejlődés is tapasztalható azonban a kupában, idén ugyanis legalább nem egy Leganes ejtette ki őket a Copa del Rey-ből, ha

Kapcsolódó cikkek

2019 okt 31. 16:24
LaLiga: Vergődnek tovább

2019 okt 5. 00:50
LaLiga: Fordul a kocka?

2019 okt 6. 00:05
LaLiga: Barcelona - Sevilla