LaLiga: Eldőlhet a bajnoki cím

Bence
1 tipp
2019 ápr 4. 21:06
Szólj hozzá!

Foci fc barcelona Atlético Madrid LaLiga

A bajnoki cím szempontjából kiemelten fontos lehet a szombati játéknap, hiszen egymás ellen játszik az első és a második helyezett. Az Atlético Madrid a Camp Nouba látogat. Képes csökkenteni nyolcpontos hátrányát Diego Simeone csapata?

Barcelona - Atlético Madrid

A különbség 8 pont, mely a katalánok botlásának köszönhető, akik félvállról vették a Villarreal elleni mérkőzést. Gyorsan 2-0-ás előnyre tettek szert, majd nem sikerült a harmadik gólt megszerezni, amitől erőre kapott a hazai csapat. A Villarreal négyet berámolt és Messi, illetve Suárez kellett hozzá, hogy egyáltalán az egy pont meglegyen. Eközben az Atlético Madrid szépen gyűjtögeti a győzelmeket, Álvaro Morata beilleszkedett és egyelőre jól működik a Griezmann-nal alkotott párosuk a csatársorban. 

Apropó, Griezmann! Külön pikantériája a mérkőzésnek, hogy a már tavaly is a Barcával hírbe hozott francia világbajnok támadó neve idén is sokszor felmerül, mint lehetséges Barcelona igazolás. Egyes források már biztosra veszik az érkezését, de ez már tavaly is előfordult. Most bizonyíthat Griezmann, ahogyan a csapata is. Ellentétben a katalánokkal, az Atlético csapatán nincsen teher, hiszen csak a bajnokság maradt nekik, míg Ernesto Valverde játékosaira jövőhéten a Manchester United vár. 

Antoine Griezmann. Fotó: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com

Nézzük először a hazaiakat, akik próbáltak pihentetni a derbi előtt, ami nem sült el túl jó. A pontvesztéssel megnyílt az esély, hogy az Atlético Madrid öt pontra csökkentse a hátrányát. Valverdének okosan kell sakkoznia, mert egy héten belül szorossá válhat a bajnokság és akár még a BL-ből is kieshetnek. Az már az Espanyol ellen is látszott, hogy Lionel Messi limitálva van. Alig eszközölt mozgásokat, igaz, azt a mérkőzést is eldöntötte, de egyértelmű, hogy próbálják őt minél inkább visszafogni (az mondjuk már az elmúlt években is tendencia volt, hogy Messi keveset fut). 

Az is látszik, hogy a Barcelona spórol, ellentétben a tavalyi szezonnal. Tényleg csak annyit adnak ki magukból, ami feltétlenül muszáj. Nincsenek felesleges sprintek, nem aggódnak, ha az első félidőben nincsen gól, kivárásra játszanak, ami az Atlético szempontjából a legrosszabb. Diego Simeone ugyanis hiába jó edző, ha az ő csapatának kell kezdeményezni, akkor bizony gondban vannak. Ők elsősorban várnák a kontra lehetőségét a Barca ellen, de a katalánoknak nem sürgős, nekik jó az egy pont is.

Megfigyelhető volt, hogy a hazaiak legjobb formában lévő játékosa jelenleg Piqué, nélküle a védelem atomjaira hullik, ez látható volt a Villarreal ellen. Az Espanyol ellenében a pályán volt és mellette Lenglet is nyugodtabban játszott, Alba is bátrabban fellépett a támadásokkal, mert a katalán hátvéd hátul biztosított. Kulcsfontosságú lehet a jobbhátvéd poszt, ugyanis ez meghatározhatja a Barcelona taktikáját. Semedo kezdése esetén jóval inkább a támadójátékot és a széleken való felfutást erőltetné Valverde, míg Sergi Roberto játéka esetén inkább a labdatartás és a védekezés lenne prioritás. 

Simeone nagy valószínűséggel a betonbiztos védekezés mellett teszi le a voksát, ezért is kerülhet a kezdőbe Filipe Luís, középpályán a Rodrigo - Partey páros szűrhet. Koke és Saúl így megszokott helyén játszhat, Morata kiesése viszont elől problémát jelenthet. Diego Costa így újból kezdő lehet, vele viszont annyira nincsen meg az összhang Griezmann-nak. Ez már előre is vetíti, hogy a fizikális játék felé megy majd el a vendég csapat (micsoda meglepetés..), de ez manapság már a hazaiaktól sem távol. 

Arturo Vidal pályára kerülése esetén elszabadulhat a pokol, igazi aprítás lehet a mérkőzésen, amivel akár a büntetőlapok száma is megszaporodhat. Jelenleg 6,5-nél húzták meg a határt, ami figyelembe véve az elmúlt évek kiélezett meccseit, jó lehet egy underre (1.81). Elnézve a Barcelona spórolós játékát, az X2-ben bőven lehet fantázia ekkora szorzóért (2.08), lehet még a bírók is közbeszólnak, hogy kicsit izgalmasabbá tegyék a bajnokságot, bár ők nem rajonganak a Ticóért idén (sem). 

Mire fogadjunk? Gólokra, vagyis arra, hogy nem lesz sok belőlük. A 2,5-es határ ideális ilyen szorzón egy alatti opcióra. A Barcelona már közel sem az a csapat, amely régen. Valverde taktikája elsősorban megfontolt és biztos játékot nyújt számukra. Míg régebben az unalomig passzolás és presszing jellemezte őket, addig mára a védekezés került középpontba. Mondanunk sem kell, hogy ez a vendégekre hatványozottan igaz. Ilyeneket szokott általában eldönteni Messi egy szabadrúgással, de ha az elején valahogy gólt találna a Tico, akkor akár még izgalmas is lehet, de mi maradunk a 2,5 undernél. 

Borítókép: Thomas Lemar. Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com

Fogadj nyereménynövelővel e-sportra

Fogadj kötésben az Unibetnél az következő hetek e-sport rendezvényeire és akár 30%-s nyereménynövelőben részesülhetsz.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • FC Barcelona - Atlético Madrid Tipp

    2,5 gól alatt
    1.94 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI 62.00 %

június

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj nyereménynövelővel e-sportra

  • Fogadj kötésben az Unibetnél az következő hetek e-sport rendezvényeire és akár 30%-s nyereménynövelőben részesülhetsz.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

La Liga 2018/19

csabax hozzászólt
2019 máj 21. 15:38
Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy ennél a Bale-sztorinál is az lesz, ami már sok egyéb másik helyen is van. Azaz: nem elegendő valaminek lenni, hanem annak is kell látszani.
Pozzato hozzászólt
2019 máj 21. 11:27
Gareth Bale.. Látom szinte minden felületen, hogy mikor kivel boronálják össze, mekkora egy szar igazolás volt, sérülékeny, nem tudott beilleszkedni, nem érte meg a pénzét.

Egy olyan játékosról beszélünk, aki eltűrte Cristiano Ronaldo árnyékát, csereként is rendre megállta a helyét, illetve Zidane-féle mellőzést is. A Real Madrid szerintem óriási hibát követ el, mikor e
zsivany20 hozzászólt
2019 máj 21. 09:05
Biztos rekordot akart beállítani Zizou...  ;D összehozta a valaha volt legnagyobb különbséget a Barca és a Real között: 19 pont! Ezzel két ponttal alulmúlta a saját maga által tavaly beállított 17 pontos hátrányt! #történelem

Fejlődés is tapasztalható azonban a kupában, idén ugyanis legalább nem egy Leganes ejtette ki őket a Copa del Rey-ből, ha

Kapcsolódó cikkek