A két madridi sztárcsapat versenyezhet a bajnoki címért két forduóval a szezon vége előtt. Hiába négy csapat 6 ponton belül, érdemi esélye csak az Atlético, illetve Real Madridnak van az első helyre!

Atlético Madrid: kötelező győzelem

Diego Simeone együttese mindössze 35%-ban birtokolta a labdát a Sociedad ellen, de így is sikerült nyerniük 2-1-re. Kaotikus meccs volt, rengeteg nagy helyzettel, kész csoda, hogy mindössze három gól esett. Gyakorlatilag az első játékrészben eldöntötte a három pont sorsát a Tico, hasonló teljesítményre van szükségük az Osasuna ellen is. A vendégek a senki földjén tanyáznak, biztos középcsapat. 

A hazaiak gondja az lehet majd, hogy az Osasuna védelmét nehéz feltörni idegenben. Kevés gólt kapnak, azt is a második félidőben (70%-t kapták a második játékrészben). Suarezék győzelmi kényszerben, ez pedig idegeskedést szülhet, ha nem jön az a bizonyos vezető találat, minél előbb. Két opciót látok magam előtt: első félidőben nem szerez gólt az Atlético Madrid (2.63), vagy az első gól szerzője a mostanában hazai pályán remeklő Ángel Correa (5.60). 

Real Madrid: Nehéz meccsek az San Mamésben

A Real Madrid magabiztosan legyőzte a Granadát (ellentétben a Barcelonában), így egyedüli kihívója maradt a városi riválisának. Ahhoz, hogy az utolsó fordulóban is életben maradjon a remény, nyerni kell az Athletic Bilbao otthonában. A San Mamésben az elmúlt években rendre nehéz meccseket vívott a Real Madrid, legutóbb Sergio Ramos büntetőjével nyertek. 

Nacho (Fotó: Sonia Arcos / Shutterstock.com)

A baszkok mindent meg fognak tenni, hogy a számukra "kisebbik rossz" nyerje a bajnoki címet, tehát az Atlético Madrid. A Bilbao kemény meccsre fogja kényszeríteni a több sebből vérző madridi sztárcsapatot. A Real Madrid védelméből továbbra is sok a hiányzó, kérdéses, hogy a Nacho - Militao páros hogyan bírja majd a terhelést. Érdekesség, hogy egy hazai gól jobban fizet, mint egy +1,5 gólos ázsiai hendi a Bilbaóra. 

Barcelona: El kell engedni 

Az elmúlt két mérkőzésben minden benne volt, ami idén jellemezte a katalán csapatot: erőlködés, küzdelem és ábrándozás. Azt gondolták, legyőzik az Atlético Madridot, aztán zsebben is a bajnoki cím, mindent kijavítanak, amit az elmúlt években felhalmoztak, de Busquets jól megfogalmazta: nincs meg bennük az a szikra, ami korábban jellemezte őket. A Barcelona nem tud úgy küzdeni, mint 5-6 évvel ezelőtt, hiányoznak az igazi vezérek. 

Azt is megkockáztatom, hogy a jó formában lévő Celta Vigo ellen sem mehetnek biztosra, hiába a katalánokra kínált 1.26-os szorzó, ebben semmi érték nincsen. Látva a Celta Vigo négy győzelmét, illetve azt, hogy mennyire hatékonyak jelenleg a kapu előtt, könnyedén benne, hogy mindkét csapat gólt szerez (1.68). Ahogyan azon sem lennék meglepődve, ha minimum 4 gólt hozna a találkozó (3,5 gól felett: 1.88), de mi inkább maradunk az ázsiai hendiknél!

Borítókép: Sergio Ramos (Fotó: Sonia Arcos / Shutterstock.com)

100%-os befizetési bónusz 10 000Ft-ig!

Az új Unibet játékosok akár egy 10 000 forint értékű befizetési bónuszban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • LaLiga Tipp

  Atlético Madrid nem szerez gólt az első játékrészben
  2.63 Unibet
 • LaLiga Tipp

  Athletic Bilbao gólt szerez
  1.63 Unibet
 • LaLiga Tipp

  Celta Vigo +1,5 góllal (AH)
  2.23 Unibet