Azok az idők már elmúltak, amikor Lionel Messi és Cristiano Ronaldo, majd utána Karim Benzema és Robert Lewandowski küzdenek a gólkirályi címért. A spanyol ligában jelenleg egy angol középpályás rúgta a legtóbb találatot, de vajon van-e esélye Jude Bellinghamnek a gólkirályi címre?

Real Madrid és Jude Bellingham tökéletes kapcsolata

Jelenleg a spanyol góllövőlistát Jude Bellingham vezeti 16 találattal, melyet 22 bajnoki mérkőzésen szerzett (Jude Bellingham gólkirály: 2.00). Egyelőre nem hátráltatja őt a vállsérülése sem, melyről a madridi orvosok véleménye megosztó, azt viszont nem tagadják, hogy idővel műtétre lesz szüksége az angol klasszisnak. Ebben az esetben hosszabb kihagyás vár rá, kérdéses, hogy meddig tűri majd a fájdalmat Bellingham. 

Mindenesetre a klub forrásai, akik ismerik az ilyen jellegű sérüléseket, de szeretnének névtelenek maradni, azt gondolják, hogy a teljes megoldáshoz műtét szükséges. [...] Egy orvosi stábhoz tartozó forrás szerint a konzervatív kezelés általában az első reakció, de ha a váll kiugrik, a játékos fájdalmat fog érezni, ami magától nem múlik el.

Ha még bírja - elvileg márt Dortmundban is történt vele hasonló -, illetve a játékán ez nem látszik, továbbra is ilyen ütemben termeli a gólokat, akkor minden esélye meglehet a gólkirályi címre. Kontextusba helyezve, hogy ez mekkora teljesítmény lenne: angol játékos sosem volt még gólkirály Spanyolországban, klasszikus középpályás pedig utoljára 1970-ben. Felmerül ugyan Lionel Messi, de mikor az argentin kezdte, szélső volt, míg Bellingham sokkal inkább megfelel a hagyományos középpályás kritériumainak. 

Mi történt Lewandowskival?

Karim Benzema eligazolt Szaúd-Arábia, így joggal várta mindenki, hogy Robert Lewandowski lesz a gólkirály, szezont beharangozó írásunkban mi is erre voksoltunk, de a lengyel támadón érződik a kor. A helyzetek ugyan megvannak, xG-mutató is hasonló, mint tavaly, de fejben már nincsen annyira ott. A másik jelentős probléma, hogy a Barcelona támadójátéka sem ideális, hiszen míg Münchenben elő volt készítve minden a lengyelnek, addig itt sokszor magának kell megoldania egy-egy helyzetet, esetleg a többieknek kidolgozni, ez egy új szerepkör. A 8 gólja azonban nem olyan lemaradás Bellinghamhez képest, amit ne lehetne behozni, viszont ehhez formajavulás kell (2.75).

Egy ukrán és egy francia a kihívók közt

Jelen pillanatban Antoine Griezmann és Artem Dovbyk azok, akikre még gólkirályi aspiránsként kell tekinteni. Griezmann élete egyik legjobb szezonját futja, nagy kedvvel játszik, mer távolról kapura lőni, folyamatosan próbálkozik különböző szögekből, vezére a csapatának. Azonban Griezmann nem az a játékos, aki 25-30 gólt be fog rámolni, de az is benne van, hogy az egyéni rekordja, a 22 találat is elég lenne most a sikerhez (Griezmann gólkirály: 10.00)

A képen látható fiatalember az ukrán Artem Dovbyk, aki a bajnoki címre is esélyes Girona támadója. Az ukrán csatár elképesztő hatékonysággal termeli a gólokat, 19 kapura lövéséből 10 gól született, 98 percenként betalál az ellenfelek kapujába. Az sem szabad elfelejteni, mióta kezdő, azóta ezek a mutatók módosultak, ugyanis 12 meccsen 9 gól a mérleg, 88 percenként talál be, szinte minden találkozón gólt szerez vagy gólpasszt ad! Aki nagy szorzót akar fogni, az a 21.00-es oddson megfogadja az ukrán!

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: ph.FAB/Shutterstock, Marta Fernandez Jimenez/Shutterstock, Cesar Ortiz Gonzalez/Shutterstock