LaLiga: Lesz izgalom az El Clásico előtt is

Nagy Bence
2018 okt 25. 18:00
Szólj hozzá!

Foci Atlético Madrid Real Sociedad Valencia CF LaLiga

Szombat a baszk csapatokról is szól, hiszen a Bilbao augusztus után újból tétmeccset nyerne, míg a Sociedad kihasználná az Atlético Madrid átmenetei gyengélkedését. 

Athletic Bilbao - Valencia

A kilenc forduló alatt mindössze egy győzelem jött össze a Bilbaónak. Ötször szerezték meg a vezetést, de csak az első fordulóban sikerült a három pontot begyűjteni utána. Képtelenek lezárni a mérkőzéseket, előnybe rendre magukra húzzák az ellenfelet. Egyik oka ennek a gyenge középpálya. Pár éve még a defenzív stílus miatt rótták meg őket, most viszont már 4-5 támadószellemű játékos is megtalálható a kezdőben. Nincsen igazi labdatartó középpályásuk, ez pedig visszaüt a mérkőzések második felében. 

Dani Parejo (Fotó: Christian Bertrand / Shutterstock.com)

A Valencia sem megy a szomszédba a döntetlenért. Amikor csak lehet, ők is ikszelnek (két klub összesen 18 meccsen 13 remit ért el). Védekezésük rendben van - ha lehet azt mondani -, de a támadósor még mindig nem az igazi. Marcelino folyamatosan variálja a Rodrigo - Batshuayi - Gameiro hármast. Ez is közrejátszik abban, hogy nem tudnak összeszokni. Kaput eltaláló lövésig alig jutnak el (átlagban háromszor meccsenként, ami ilyen támadósorral pocsék teljesítmény), egy az egy elleni cselezgetéseket sem vállalják fel, ami meglepő. A Bilbao sem kényezteti el a szurkolóit, szinte már kínálja magát a döntetlen, túlságosan is (3.35). 

Atlético Madrid - Real Sociedad

A hétfői 0-0-ás eredmény ellenére a Sociedad volt közelebb a gólhoz az Anoetában a Girona ellen. Kapufáig is eljutottak (kétszer is), elsősorban távoli lövések révén veszélyeztettek. Sandro Ramirez volt a legveszélyesebb, jól mozgott be üres területekbe, de a Girona ellen volt a leginkább feltűnő, hogy nincsen klasszikus irányítója a baszk klubnak. Illaramendi védekező mentalitású, Zubeldia is. A széleken Pardo és Oyarzabal pedig nem alkalmasak erre a szerepkörre.

Az Atlético csúnya verést kapott Dortmundban. Valami nem klappol Diego Simeone klubjánál, idén már nem ez az első meglepő eredmény, A rettegett védelem már a múlté, érződik José Giménez hiánya is. Nagyobb gond, hogy Diego Godín csak árnyéka önmagának. A védelem vezére pocsék formában van, lehet a világbajnoki terhelés jön ki rajta idén. A Matracosoknak rossz hír még Juanfran eltiltása is, megint Arias lehet a jobbszélső, aki eddig nem igazán vált be azon a poszton. Elsőre egy mindkét csapat gólt szerez opciót gondoltunk, de látva a Sociedad szenvedését, lehet érdemesebb inkább az ázsiai hendiknél nézelődni. 

Borítókép: Diego Costa (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

Pénzvisszatérítés büntetők esetén

Fogadj az Unibeten a Premier League mérkőzéseire és ha vesztes lesz szelvényed, de a meccsen büntetőt ítéltek, téted visszatérítik maximum 30 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Sociedad +1 góllal (AH)
    1.94 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -39.62 %

augusztus

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Pénzvisszatérítés büntetők esetén

  • Fogadj az Unibeten a Premier League mérkőzéseire és ha vesztes lesz szelvényed, de a meccsen büntetőt ítéltek, téted visszatérítik maximum 30 000Ft értékben.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

La Liga 2018/19

csabax hozzászólt
2019 máj 21. 15:38
Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy ennél a Bale-sztorinál is az lesz, ami már sok egyéb másik helyen is van. Azaz: nem elegendő valaminek lenni, hanem annak is kell látszani.
Pozzato hozzászólt
2019 máj 21. 11:27
Gareth Bale.. Látom szinte minden felületen, hogy mikor kivel boronálják össze, mekkora egy szar igazolás volt, sérülékeny, nem tudott beilleszkedni, nem érte meg a pénzét.

Egy olyan játékosról beszélünk, aki eltűrte Cristiano Ronaldo árnyékát, csereként is rendre megállta a helyét, illetve Zidane-féle mellőzést is. A Real Madrid szerintem óriási hibát követ el, mikor e
zsivany20 hozzászólt
2019 máj 21. 09:05
Biztos rekordot akart beállítani Zizou...  ;D összehozta a valaha volt legnagyobb különbséget a Barca és a Real között: 19 pont! Ezzel két ponttal alulmúlta a saját maga által tavaly beállított 17 pontos hátrányt! #történelem

Fejlődés is tapasztalható azonban a kupában, idén ugyanis legalább nem egy Leganes ejtette ki őket a Copa del Rey-ből, ha

Kapcsolódó cikkek