LaLiga: Megéri ennyiért a Barcelona?

Bence
1 tipp
2019 febr 22. 21:59
Szólj hozzá!

Foci fc barcelona Sevilla FC LaLiga

Hétvégén Sevilla - Barcelona, ami akár a bajnoki versenyfutást is szorosabbá teheti. Kilábal a gödörből a katalán sztárcsapat vagy a Sevilla otthon tartja a három pontot? 

Sevilla - Barcelona

Szenvedés, ezzel a szóval lehetne leginkább jellemezni a Barcelona aktuális helyzetét és formáját. Legutóbbi három mérkőzésen egy rúgott gól, az is büntetőből. Egy szezon során óhatatlanok a holtpontok, ezt láthatjuk a katalánoknál is. Az a legnagyobb kérdés, hogy meddig tart ez náluk? Ha sokáig, akkor arra rámehet a szezon, ha csak pár mérkőzés, akkor viszont jól is elsülhet ez az egész. 

Egyelőre azonban közel sem derűs a helyzet. Lehetne azt mondani, hogy ez egy kisebb holtpont, de voltak erre a gyengébb játékra utaló jelek korábban is. Ami a csapat legnagyobb előnye, az lehet a veszte is, vagyis inkább aki. Ugyanis Lionel Messiről van szó. Az argentin világklasszistól függ a katalánok játéka, ha a pályán van, mindenki arra törekszik (sokszor még az ellenfél is), hogy segítse a játékát. 

Sors iróniája, hogy a Barca akkor nyújtotta idén a legjobb teljesítményt, mikor Messi sérült volt (Real Madrid elleni 5-0 vagy az Inter elleni siker). Nélküle pörög a csapat, mintha mindenki az életéért küzdene. Amikor viszont pályán van, mindenki visszavesz a tempóból. Dembélé az egyedüli, aki folyamatosan küzd, de sok esetben ő is kevés a sikerhez. Luis Suárez borzasztóan ingadozó, inkább már teher, mintsem haszon. 

Ousmane Dembele (Fotó: Anton_Ivanov / Shutterstock.com)

Ivan Rakitic alibizik, igaz, vannak olykor kiugró meccsei, de ez kevés, ahogyan Busquets is egyre többször vét komoly hibát. Piqué mostanság jó, viszont Jordi Alba formája hanyatlott. Valverde dolga nagyon nehéz, mert hiába venné le a terhet Messi válláról, Dembélé az egyedüli, akire rá lehet valamennyit pakolni. 

Az is tény, hogy Ernesto Valverde csapatát nagyon nehéz megverni. Komolyabb bajnoki riválissal szemben nem kapott még ki a tréner, mióta a klubot irányítja, de a BL-ből is mindössze a római megalázó vereség az, ami felróható neki. Valverde jó stratéga, de túlontúl óvatos, ami egyfelől kifizetődő, másfelől egy bevállalósabb ellenféllel szemben visszaüthet.

Pabló Machín nem éppen az óvatosságáról híres, meglepte már a Real Madrid védelmét is, jól analizálja a riválisokat, de sok nekik ez a terhelés. A keret egyértelműen nem alkalmas arra, hogy a LaLiga dobogójáért, illetve az Európa Liga győzelemért is küzdjön. Egy ilyen rangadón viszont lehetne keresnivalójuk, de a Sevilla is érdekelt volt az európai kupákban a héten. 

Nagyot küzdöttek a Lazio ellen, látszik, hogy komolyan veszik azt a sorozatot is. Az ebből, illetve a Barca BL-ből fakadó fáradtsága még jól is jöhet, hiszen láthatunk egy "őszinte" mérkőzést, amikor a támadófoci dominál. Erre utalhat, hogy 1.50 van a 2,5 gól feletti opcióra. Ebben sok fantázia nincsen. A vendégek szorzója viszont még mindig jó, ha már a formájuk nem az. 

Ha megvizsgáljuk, hogy hasonló oddsok esetében hogyan játszott Valverde csapata, akkor azt vehetjük észre, hogy az esetek többségében döntetlent sikerült összehozni, főleg idegenben. Hiányzott az a plusz, ami a sikerhez kell. Közel négyes szorzó az x, megéri? Barca védekezése stabilnak mondható manapság és a hazaiak is sokat javultak ezen a téren. Mégsem olyan egyértelmű az az "őszinte meccs"?

Borítókép: Philippe Coutinho (Fotó: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com)

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Sevilla - FC Barcelona Tipp

    Gólok száma páros
    1.90 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

Bence

ROI -19.00 %

június

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

1. gólszerző győztesre/helyre

  • Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

La Liga 2018/19

csabax hozzászólt
2019 máj 21. 15:38
Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy ennél a Bale-sztorinál is az lesz, ami már sok egyéb másik helyen is van. Azaz: nem elegendő valaminek lenni, hanem annak is kell látszani.
Pozzato hozzászólt
2019 máj 21. 11:27
Gareth Bale.. Látom szinte minden felületen, hogy mikor kivel boronálják össze, mekkora egy szar igazolás volt, sérülékeny, nem tudott beilleszkedni, nem érte meg a pénzét.

Egy olyan játékosról beszélünk, aki eltűrte Cristiano Ronaldo árnyékát, csereként is rendre megállta a helyét, illetve Zidane-féle mellőzést is. A Real Madrid szerintem óriási hibát követ el, mikor e
zsivany20 hozzászólt
2019 máj 21. 09:05
Biztos rekordot akart beállítani Zizou...  ;D összehozta a valaha volt legnagyobb különbséget a Barca és a Real között: 19 pont! Ezzel két ponttal alulmúlta a saját maga által tavaly beállított 17 pontos hátrányt! #történelem

Fejlődés is tapasztalható azonban a kupában, idén ugyanis legalább nem egy Leganes ejtette ki őket a Copa del Rey-ből, ha

Kapcsolódó cikkek