LaLiga: Megint bajban Zidane

Nagy Bence
2019 okt 2. 15:54
Szólj hozzá!

Foci real madrid LaLiga granada

Megint a semmiből jött egy kínos eredmény a Real Madrid számára. Hiába az elköltött euró százmilliók, nem jönnek a győzelmek?

Real Madrid - Granada

Zinedine Zidane és csapata felült a hullámvasútra, de nagyon úgy néz ki, hogy nem tudnak leszállni róla. Amikor már azt gondolná az ember, hogy minden rendben van, újból egyenesbe kerültek, akkor a semmiből jön egy kijózanító pofon. Ez már nem először fordul elő a másidik Zidane-korszakban, ingadozó a formájuk, képtelen konzisztens jó teljesítményre a csapat. Hiába a nyáron elköltött 300 millió euró, egyelőre ennek nem sok látszata van. 

A Sevilla és Osasuna ellen voltak bizakodásra okot adó jelek, Atlético Madrid elleni városi derbin jött a borítékolható döntetlen, de ami a Bajnokok Ligája második fordulójában történt, arra nagy valószínűséggel csak a legelvakultabb antimadridisták számítottak: Bruges az első félidőben lefocizta a királyi gárdát a Santiago Bernabéuban. A második félidőre "felpörgött" a madridi csapat, sikerült egyenlíteni, így elkerülték a hatalmas égést, de ez így is nagyon kellemetlen. 

Zidane meg van lőve, ha James Rodriguez nincsen a pályán, illetve akkor is, ha a kolumbiai nincsen formában. Az sem segített, hogy Courtois újból pocsék napot fogott ki, de ez talán most védhető valahogy (félidőben le is kellett cserélni, elvileg gyomorbántalmakra panaszkodott). Nacho megsérült, Zidane gondjai sokasodnak. A francia szakember kissé félvállról vette a belgákat, gondolhatta, ha a Salzburg gurított a másik belga csapatnak hatot, akkor ők is képesek valami hasonlóra. 

Raphael Varane (Fotó: bestino / Shutterstock.com)

Erős a Real Madrid kerete, realitás az lenne, ha gólokkal nyernék a meccseiket, de valami nagyon nincsen rendben. Zidane ragaszkodik bizonyos játékosokhoz (Lucashoz például, akit a madridi szurkolók meg is találnak rendszerint), illetve taktikailag sem képes megújulni. A 2,5 éven át működő stratégia ezzel a csapattal nem fog sikerre vezetni, de ezt képtelen belátni. Hétvégén fontos bajnoki következik, ahol a második helyezett (!!) Granada látogat hozzájuk. Kötelező lenne a győzelem, mert hiába a riválisokhoz képest jobb rajt, leolvadhat az előnyük. 

Abban bízhatnak a madridi hívek, hogy egy pofon után mindig jött egy kötelező jellegű győzelem. A Granada viszont jó formának örvend, elverték a Barcelonát is úgy, hogy a katalánoknak momentumuk is alig volt. Hiába volt náluk 74%-ban a labda, mindössze egy kaput eltaláló lövésre futotta Griezmannéktól! A Granada ellen tehát nem jelent semmit, ha nálad van a labda, pörögni kell, helyzeteket kialakítani, kreatív játékra van szükség. Ez az, ami Zidane stratégiájának egyik Achilles-sarka. James Rodrigueztől várja mindenki, hogy ezt a problémát megoldja. 

A fogadóirodák lenézik a vendégeket, hiszen a történelmi múlt azt mutatja, itt bizony kiütés lesz szombat este. A gond ezzel az, hogy az a Madrid végigverte Európát, mostaniról ez nem mondható el. Hiába próbálkoznak a teljes LaLigát figyelembe véve a legtöbb kapura lövéssel, hatékonyságuk gyenge. A Granada ereje viszont a középszerűségben rejlik. Két dologban nem átlagosak: helyzetkihasználás (46%-ban értékesítik a kaput eltaláló lövéseiket), illetve a faultokban. Jókor, jó helyen szabálytalankodnak. A játék tördelésében jók, ez megzavarhatja majd a hazaiakat, van érték egy vendég ázsiai hendikepben is. 

Borítókép: Fotó: imagestockdesign / Shutterstock.com

Fogadj akár 30%-s nyereménynövelővel

Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-l lehet nagyobb a nyereményed akár 1.5 millió forintig.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Granada +1,5 góllal (AH)
    2.02 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 31.73 %

január

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj akár 30%-s nyereménynövelővel

  • Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-l lehet nagyobb a nyereményed akár 1.5 millió forintig.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

La Liga 2019/20

SPF Előzetes hozzászólt
Tegnap, 17:46
LaLiga: Leszakadhatnak

Jöhetnek a gólok két kevésbé fegyelmezett csapat meccsén? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
Tegnap, 15:59
oakland23 hozzászólt
2020 jan 14. 10:43
Én örülök, mert eredményesebb nem lesz a Barca, viszont a lőtt és kapott gólok száma is megugrik majd  ;D Márpedig én elsősorban azt csípem, ha potyognak a gólok  :redchug:

Kapcsolódó cikkek