LaLiga: Mi lesz veled Real Madrid?

Nagy Bence
2019 márc 8. 10:44
Szólj hozzá!

Foci real madrid LaLiga Valladolid

Történelme legrosszabb hetén van túl a királyi gárda, két vereség az ősi riválistól és egy tükörsima vereség a BL-ben. A szurkolók mellett most már Florentino Pérez is érzi, hogy szükség van a változásra. Mi jöhet ezek után?

Valladolid - Real Madrid

Julen Lopetegui elküldése és Santiago Solari kinevezése után voltak arra utaló jelek, hogy működhet az argentin szakvezetővel a csapat, de a Barcelona és Ernesto Valverde rávilágított a királyiak hiányosságaira, amit aztán az Ajax egy történelmi sikerrel tett teljessé. Borzasztó hete volt a madridiaknak, de ez már valahol benne is volt az idei játékukban. Sergio Ramos kirohanása mutatja meg leginkább, hogy van ugyan probléma a vezetésben is, de ezért a teljesítményért elsősorban a motiválatlan játékosok és a koncepció nélküli taktika a felelős. 

Karim Benzema (Fotó: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com)

Sergio Ramos buta eltiltása komolyan visszaütött. A spanyol hátvéd nagyon elbízta magát, hiszen úgy gondolta, nem történhet probléma a visszavágón, pedig a mutatott játék alapján már az odavágót is a hollandoknak kellett volna nyerniük. Ramos távollétében viszont darabjaira hullott a védekezés (nem először a szezon során), átfutott rajtuk az Ajax. Hétvégén visszatérhet a spanyol hátvéd a védelem tengelyébe, ami stabilitást adhat, de az öltözőben káosz uralkodik. 

Elvileg a Juventus már meg is egyezett Marcelóval, Sergio Ramos azt mondta Péreznek, hogyha kifizeti őt, akkor távozik is (nem feltétlen klubikonhoz méltó viselkedés), Vinícius Junior két hónapra kidőlt. Gareth Bale formán kívül, Karim Benzema szinte az egyetlen olyan bevethető támadó, aki veszélyt jelenthet az ellenfél kapujára. Isco "sztrájkol", Asensio hektikus, Modric teljesítménye pedig nem méltó a regnáló világ legjobbjához. 

A sors iróniája, hogy hiába kaptak négyet az Ajaxtól, védelem az, ami még rendben van. Reguilón él a lehetőséggel és összességében jól játszik, másik oldalon Carvajal is elfogadható. Florentino Pérez azonban mindent felülírhat a héten, ugyanis Solari menesztésére készül, illetve elvileg már elküldte ajánlatát José Mourinhónak, aki akár 2,5 hónapra is vállalná a kinevezést. 

Daniel Carvajal, Marcelo és Sergio Ramos (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

A gond csak az, hogy Mourinho kapcsolata közel sem volt ideális Ramosszal (egyrészt miatta is távozott), kérdés, hogy mennyire fogadnák el őt az öltözőben. A hétvégi bajnoki sorsdöntő lehet, mivel szinte minden sorozatból kiírta magát a királyi gárda, de azért nagyon kellemetlen lenne lecsúszni a bajnoki dobogóról. Ennek véleményem szerint nincs is realitása, de attól még a Valladolid megtréfálhatja őket. 

Volt erre példa az elmúlt 20 évben is (mindössze négyszer tudott nyerni tizenegy mérkőzésből a Real Madrid), ráadásul idén a brazil Ronaldo tulajdonában lévő klub épp a nagyobb csapatokkal szemben szívta fel magát. Külön pikantériája lehet a mérkőzésnek, hogy Ronaldo anno a Real Madrid játékosa volt. Hazai pályán jól védekezik a Valladolid, ami abból a szempontból nem ideális a vendégekre nézve, hogy nekik viszont rengeteg helyzet kell, hogy betaláljanak a kapuba. 

Vinícius volt az, aki megteremtette a lehetőségek többségét, hiánya miatt üres lehet a baloldal, Benzemára nehéz este várhat középen. Helyzetkihasználás borzalmas madridi részről, szóval valamit tennie kell Solarinak (vagy Péreznek). Sokan már vasárnap Mourinhót vizionálják a padra, erre kicsi az esély, arra nagyobb, hogy Sergio Ramos tart egy motiváló beszédet, ami erőt adhat, de kérdés, akarja-e ezt a világbajnok hátvéd?

Ez a szezon elment, vége egy korszaknak, ráadásul könnyen megeshet, hogy a csapatkapitány is távozik. A hazaiak szorzója folyamatosan csökken, dupla esély már csak 2.28, amiben ilyen formában nincsen érték. Érdemesebb a gólok irányába megindulni, bár könnyedén megeshet, hogy pont most szakad ki a zsák (ideje volna). A Real Madrid 1,5 gól alatti opciója 2.40, lehet érdemes rá áldozni, de van fantázia a büntetőlapokban is. Pattanásig feszült a helyzet Ramoséknál, nem rossz az a 2,5 over (2.16).

Borítókép: Gareth Bale (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Real Madrid büntetőlapjai 2,5 felett
    2.16 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -31.89 %

augusztus

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

  • Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

La Liga 2018/19

csabax hozzászólt
2019 máj 21. 15:38
Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy ennél a Bale-sztorinál is az lesz, ami már sok egyéb másik helyen is van. Azaz: nem elegendő valaminek lenni, hanem annak is kell látszani.
Pozzato hozzászólt
2019 máj 21. 11:27
Gareth Bale.. Látom szinte minden felületen, hogy mikor kivel boronálják össze, mekkora egy szar igazolás volt, sérülékeny, nem tudott beilleszkedni, nem érte meg a pénzét.

Egy olyan játékosról beszélünk, aki eltűrte Cristiano Ronaldo árnyékát, csereként is rendre megállta a helyét, illetve Zidane-féle mellőzést is. A Real Madrid szerintem óriási hibát követ el, mikor e
zsivany20 hozzászólt
2019 máj 21. 09:05
Biztos rekordot akart beállítani Zizou...  ;D összehozta a valaha volt legnagyobb különbséget a Barca és a Real között: 19 pont! Ezzel két ponttal alulmúlta a saját maga által tavaly beállított 17 pontos hátrányt! #történelem

Fejlődés is tapasztalható azonban a kupában, idén ugyanis legalább nem egy Leganes ejtette ki őket a Copa del Rey-ből, ha

Kapcsolódó cikkek