LaLiga: Valverde nélkül könnyebb?

Nagy Bence
2020 jan 13. 21:25
Szólj hozzá!

Foci fc barcelona LaLiga Granada CF

A Granada kihasználja a Barcelona krízisét? Mire mennek a katalánok az új edzővel? 

Barcelona - Granada

Mi történt Barcelonában egy hét leforgása alatt? Valószínűleg Josep Maria Bartomeu nem az Atlético Madrid elleni vereség miatt "ábrándult ki" Ernesto Valverdéből, szóval az igazi okokat a háttérben érdemes keresni, de ez a lényegen nem változtat, szezon közben váltott edzőt a Barca. A helyettesnek nem lesz egyszerű dolga, gyakorlatilag fél éve lesz, hogy megszilárdítsa a helyét, mivel nyártól ott az esély, hogy az egykori klasszis, Xavi érkezzen a padra. Bartomeu választást akar nyerni, ahhoz viszont szüksége lesz egy olyan edzőre, mint Xavi, szóval jelenleg ez egy "tűzoltásos" félszezon lesz. 

Az andalúziai klub ezt használhatja ki, ugyanis a Granada hazai pályán már legyőzte egyszer a Barcelonát, megtréfálta az Atlético Madridot is, szóval érdemes figyelni Diego Martinez együttesére. Ezek az eredmények azonban csak a hazai meccseikre érvényesek, idegenben mostanság pocsék teljesítményt nyújtanak, legalábbis az eredmények alapján. Nézzük meg a Bilbao elleni vereségüket, amikor két gólt kaptak a San Mamésben. 

A mérkőzés nagyobb részét uralták, jól zárták le a területek, de volt két rövidzárlatuk, az első egy óriási egyéni hiba volt egy szöglet után, amiből nehezen tértek magukhoz a játékosok. Valószínűleg a Bilbao ellen alkalmazott 4-1-4-1-es felállásban lépnek majd pályára, agresszív védekezéssel, két fallal és egy zavaró játékossal, Soldadónak meg majd egyedül kell vergődnie elől a Barca védők között. Valószínűleg a vendégek nem lesznek érdemben veszélyesek a Barca kapujára (esetleg pontrúgások után), de képes lesz kihasználni a katalán csapat a fölényét?

Yangel Herrera (Fotó: Brais Seara / Shutterstock.com)

Luis Suárez megsérült, valószínűleg idén már nem játszik, marad elől a Messi - Griezmann - Fati - Perez négyesfogat, akiből az első kettő játéka adott, de alaposan át kell majd variálni a kezdőt a következő hónapokra. Messi és Griezmann együttműködése eddig nem volt ideális, közüttük a kapocs Suárez volt, ez most megszűnik. Sokszor akadozott idén a Barca támadójátéka, ami elsősorban a középpálya gyengélkedéséből is fakad. 

Ezt nem lehet egy hét alatt egy új edzővel orvosolni, szóval megint Messi és Griezmann lehet a mérleg nyelve. Ebből jöhetnek a problémák, mert ilyen felállt védelemmel szemben nekik sem megy minden esetben, Jordi Alba nyithatja meg a baloldalt Messi számára, de ennél is több kell majd a hazaiaktól. A helyzet az viszont, hogy a hazai 3,5 gól alatti fogadás nem fizet annyira jól, viszont az összesített gólok szempontjából a 3,5 under már sokkal kedvezőbb. Mi azonban a négyes határral és az ázsiai piaccal próbálkozunk, amibe még egy 3-1-es eredmény is belefér. Ez a cikk még az új edző érkezése előtt született, de valószínűleg pár nap közös edzés nem ad majd akkor lökést Messiék számára, hogy egyből visszataláljanak a sikerekhez. 

Borítókép: Ernesto Valverde (Fotó: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com)

Fogadj akár 30%-s nyereménynövelővel

Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-l lehet nagyobb a nyereményed akár 1.5 millió forintig.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Mérkőzés góljai: 4 alatt (AH)
    1.54 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 29.54 %

január

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj akár 30%-s nyereménynövelővel

  • Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-l lehet nagyobb a nyereményed akár 1.5 millió forintig.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

La Liga 2019/20

SPF Előzetes hozzászólt
Tegnap, 23:23
Szöglet, Valladolid módra

A Real Valladolid a Levante ellenében húzott egy merészet a spanyol bajnokságban, sok edző és játékos tanulhatna tőlük, hogyan kell a tökéletes szögletet elvégezni. Olvasd tovább

[img
Pozzato hozzászólt
Tegnap, 13:07
Köszönöm, hogy kikerested. Nekem már az is gyanús, hogy egy fordulóban van két gól nélküli döntetlen, szeretem és követem jó ideje a spanyol focit, másodosztályt is, de ez azért elég ritka. Sőt, szokott bennem ilyen lenni, hogy ha a forduló első meccse gól nélküli döntetlen, akkor már nem lesz több, teh
TiB hozzászólt
Tegnap, 12:25
De úgy összességében most nekem olyan érzésem van, a spanyol foci, a LaLiga nem annyira jó, olyan állóvíz, és kevésbé élvezhetőek a meccsek. Megjegyzem, nem feltétlenül a 0-0-ákkal van bajom, mert valljuk be, egy 1-0-tól vagy 2-0-tól függetlenül is lehet ótvar egy meccs.

Szer

Kapcsolódó cikkek