Harmadjára kerül megrendezésre a Rod Laver nevét viselő torna, amely Európa legjobb játékosait, a világ többi részeiről származó legjobb játékosokkal állítja szemben. Prága majd Chicago után, ismét az öreg kontinens ad otthont az immár ATP-versenynaptárba tartozó versenynek. Ezúttal a svájci Genf városa lesz az összecsapás színhelye szeptember 20. és 22. között.

A Fedal most a háló ugyanazon oldalán

A gyönyörű serleggel rendelkező versenyt úgy Prágában, mint Chicagóban is Európa válogatottja nyerte Roger Federerrel (ATP 3.), Rafael Nadallal (ATP 2.), illetve Novak Djokoviccal (ATP 1.) az élen. Talán a vártnál kissé szorosabb volt az eredmény, de végül a papírforma igazolódott mind a két alkalommal. Olyan nevekkel a keretben, mint a feljebb említettekkel nem is volt elképzelhető más kimenetel. Roger és Rafa csapatát (idén Djokovic nem vesz részt) Dominic Thiem (ATP 5.), Alexander Zverev (ATP 6.), Stefanos Tsitsipas (ATP 7.) és Fabio Fognini (ATP 11.) fogja erősíteni. Ez mezőny elméletileg ismét fölényesen esélyesebb a győzelemre mint a Világválogatott, amelyet Milos Raonic (ATP 24.), John Isner (ATP 20.), Nick Kyrgios (ATP 27.), Denis Shapovalov (ATP 33.), Jack Sock (ATP 210.) és Taylor Fritz (ATP 30.) fog képviselni.

Roger Federer és Rafael Nadal (Fotó: Debby Wong / Shutterstock.com)

Ezt a kiegyensúlyozatlan erőviszonyt jól tükrözi az a meghökkentő tény, hogy immár tíz éve a Grand Slam-tornákat csak európai játékosok nyerték. A legutóbbi, akinek sikerült közéjük férkőzni, az az argentin Juan Martin Del Potro volt amikor 2009-ben a US Opent nyerte. Mégis, mindkét évben a Világválogatott acélos ellenállást tanúsított és bár papíron nincs sok esélyük, nem kizárt, hogy ismét szorossá fogják tenni az összecsapást.

Borg - McEnroe, az edzői padra költözött a versengés

Ahogy az egy ilyen rangú tornához illik, mindkét csapatnak neves edzői is lesznek. A folytonosság nem szakad meg az idén ebből a szempontból sem, Björn Borg fogja szakértelmével erősíteni Európa csapatát, John McEnroe pedig a Világválogatottat. Míg a svédnek a pehelykönnyű keretalkotó feladatát szinte bármelyik rajongó elvállalta volna, McEnroenak a sérülések miatt jobban körül kellett néznie a keretének összeállításáért. Juan Martin Del Potróval kapcsolatban már elég régóta tiszta volt a kép, hogy nem lesz versenyképes, viszont Kevin Anderson csak nemrég jelentette be, hogy az idei szezont hamarabb lezárja sérülés miatt. Ennek ellenére, az amerikai edző (mint ahogy játékos pályafutása alatt ismertük) és csapata nem fog lehajtott fejjel bemenni a nagyrészt Federer-párti svájci közönségtől hemzsegő genfi Palexpo Arénába.

Tenisz gyűjtő bónusz


Akár 50% bónusz válogatott versenyekre tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Stratégiák

Bár az egyéni mérkőzéseken a legtöbben európia sikereket várnak, nem szabad megfeledkezni arról, hogy Nick Kyrgios már bizonyította, hogy ihletett játékformában bárkit meg tud verni. Éspedig ez a versenyformátum nagyon fekszik a forrófejű ausztrálnak, ezért a legjobb játékformájának mutatkozását várják tőle. Csapattársa, John Isner szintén egy olyan ellenfél (főleg kemény borításon), akit nem lehet csak rutinból legyőzni ha szerváját hozza magával. Raonic hosszú ideig volt lesérülve, ezért nem igazán tiszta, hogy milyen színvonalon lesz majd játéka. A Világválogatott csapatán sokat segíthetnek viszont (McEnroe bevallása szerint) a páros mérkőzések és az elmúlt két évben láthattuk, hogy miért. Jack Socknak nagy szerepe lehet ismét ebben a versenyszámban. Nem szabad elfelejteni, hogy a nemrég felépült amerikai játékos kétszeres Wimbledon-bajnok (2014, 2018), US Open-bajnok (2018) és ATP-világbajnok (2018) párosban.

A torna fénypontja kétségkívül ismét a Federer/Nadal-páros fellépése lesz. Prágában láthattuk őket először őket ebben a helyzetben, de ebből a látványból sosem elég. Ezúttal a torna tétje is nagyobb, mert (ahogyan az várható volt) hivatalos jelleget kapott.

Laver Kupa nyertese: Európai csapat 1.25, vagy Világ csapat 4.00


Fogadj itt a Laver Kupára!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.09.18. (08:42).

Borítókép: Rod Laver (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

0:0 - pénzvisszafizetés

Visszafizetés válogatott piacokon, 0:0 esetén. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

október

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

0:0 - pénzvisszafizetés

  • Visszafizetés válogatott piacokon, 0:0 esetén. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Game-Set-Match

butyi hozzászólt
2019 okt 11. 21:32
ez is luxemburgban volt:
most erre számíts:
Latzka hozzászólt
2019 okt 11. 21:30
Jövőre visszatér Clijsters, de már holnap is lesz a nőknél egy nagy comeback az orosz-francia Tatiana Golovin személyében.
11 éve, még 2008-ban játszotta utolsó mérkőzését, folyamatos hátproblémái miatt a visszavonulás mellett döntött. Akkor volt 20 (!) éves, legjobb helyezése a 12. volt a világranglistán. A játékára nem nagyon emlékszem, de arra igen
TiB hozzászólt
2019 okt 11. 12:13
Az ütések közbeni nyögés segíthet a teniszfogadásban

Ne csak nézd, hanem fülelj is. [url=https://www.sportfogadas.org/elozetesek/az-utesek-kozbeni-nyoges-segit

Kapcsolódó cikkek