Az elemzés eredeti címe az lett volna, hogy Sok gólt várunk, ne hagyjatok cserben, aztán, ahogyan formálódott az írás, úgy változott a cím is, de vajon miért? Az Atalanta és a Lazio mérkőzése elvileg a gólokra van kódolva két olyan edzővel, mint Gasperini és Sarri. 

2023 febr 11. 20:45 Közvetítés: UnibetBet365

Az Atalantához visszatért az erőlködés

Olyan Gian Piero Gasperini csapata, mint egy rossz kapcsolat, ahol jön egy-egy jó pillanat, mindenki boldog és elfelejtik a múltat, majd egy kijózanító pofon után vissza a valóságba. Az Atalanta minden évben csinál egy-két olyan hetet, amikor verhetetlenek, berámolnak 6-7-8 gólt egy meccsen, előfordult, hogy 3-4 meccsen át tart a sorozat és szereznek 15-20 gólt, majd utána olyan szinten visszaesnek, hogy bárkitől képesek kikapni. 

Most is ez történik, január közepén 18 gólt szereztek 4 meccs alatt, majd következett az Inter elleni kupameccs és a józanodás. A pofon olyannyira fájt, hogy utána kikaptak a Sassuolo ellenében is. Mindezt sikerült két kiállítással is megspékelni, így Muriel és Maehle nem léphet pályára a következő fordulóban. Gasperini előtt itt az esély, hogy megszilárdítsák a helyüket a legjobbak között a Juventus kiválásával, de úgy tűnik, nem tudnak élni a kínálkozó lehetőséggel. 

Lazio Atalanta
Joakim Maehle (Fotó: Fabrizio Andrea Bertani/Shutterstock.com)

Nézzük gyorsan át, mi történt a Sassuolo otthonában! A hazaiak kezdték jobban a meccset, már a 6. percben nagyot kellett nyújtóznia az Atalanta kapusának egy lapos lövés után. Ezek után jöttek Maehle percei, aki indokolatlanul keményen lépett oda a Sassuolo játékosának a 27. percben. Érthetetlen volt a VAR jelenléte a szituációban, ugyanis előbb a labdát találta el a dán védő, így kissé furcsa, hogy a VAR-szobából szóltak a bírónak, nem elég a sárga lap (valószínűleg a veszélyes játékot büntette), ki kell állítani.

Ez a hiba döntően befolyásolta a meccset, viszont a Sassuolo győztes gólja zseniális volt, kiváló egyéni megoldás. A hazaiak az emberelőnyt kihasználva végig kontrollálták a mérkőzést, helyzeteket dolgoztak ki. Több nagy lehetőségük is volt, minimum kettő vagy három góllal kellett volna nyerniük. Ne tévesszen meg senkit az 1-0, ugyanis az emberhátrány után már esélye sem volt a győzelemre a bergamóiaknak. 

Előnybe kerülhet a Lazio

A Lazio felosont a 4. helyre a bajnokságban, köszönhetően annak, hogy a Lecce elleni vereség után megrázták magukat, legyőzték 4-0-ra a több sebből vérző Milant, de az volt a csúcspont Maurizio Sarri együttesének, azóta sem játszottak annyira jól. Ciro Immobile ugyan felépült sérüléséből, de egyelőre csak árnyéka önmagában, ha pedig a szélsők nem tudnak gólt elérni, vagy esetleg még Milinkovic-Savic, akkor bajban vannak. Az Atalanta mellett ez a Laziónak is egy lehetőség lenne, hogy zárkózzon a dobogós helyezettekhez, ezen felül pedig eltávolodjon kicsit az üldözőktől. 

Döntetlen mindenek felett

Miért változtattunk az eredeti 2,5 vagy 3,5 gól feletti opción? Azért, mert pont az ilyen találkozókból lesz döntetlen. Két olyan csapat, amely csak erőlködik és görcsösen próbálnak előrébb jutni, miközben ehhez a játékuk nincs meg jelenleg. Sarri és Gasperini egymás ellen 18 mérkőzést játszottak, ebből 8 ért véget döntetlennel. Mindössze 5 olyan meccs volt, ahol leesett volna a 3,5 over a gólok piacán, pedig nem ezt várnánk két ilyen mentalitású edző csapataitól. 

  • Lazio - Atalanta tipp

    Döntetlen
    Unibet
    3.60

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock, Vitalii Vitleo/Shutterstock