A piac nyitása óta fokozatosan esik a Lazio győzelmére kínált szorzó, nem meglepő, főleg akkor nem, ha ezt összhangba helyezzük az elmúlt hetek milánói teljesítményével. A Milan egyelőre árnyéka önmagának, viszont jót tenne nekik egy derbin aratott győzelem!

Elfáradt a Milan

Lehetséges, hogy ennyi lett volna a Pioli-féle csoda? Az olasz edző idén nem találja a fonalat, aminek csúcspontja az olasz Szuperkupában elszenvedett 3-0-s vereség. Az ősi rivális Inter kiütötte a Milant, elől és hátul teljes csőd volt a csapat. Tomori árnyéka önmagának, Leao sem találja a ritmust, mint ahogyan Giroud se lehet mindig formában. Irányítója továbbra sincs a keretnek, de Maldiniék nem akarnak igazolni. 

Eltűnt a lendület a Milan játékából, enerváltak lettek. Korábban Theo Hernández, Davide Calabria vagy épp Fikayo Tomori indult meg a védelemből, ezzel segítve a középpályát, de most már ez az elem is eltűnt a milánóiak játékából. Mivel irányító középpályás nincsen és a szélsővédők nem lépnek fel megfelelően a támadásokkal, így nehéz megbontani az ellenfelek védelmét. 

Davide Calabria - AC Milan 021
Davide Calabria (Fotó: ph.FAB/Shutterstock.com)

Pioli egyelőre nem hajlandó változtatni, pedig ezt a kezdőcsapatot meg kell bontani. Az egy másik kérdés, hogy mire és kire, hiszen a padon is olyan játékosok ülnek, akik nincsenek formában. A tavalyi bajnoki címmel kicsit jól van még lakva a keret, akadnak ugyan jobb hetek, de összességében egy komoly visszaesés érződik a játékukon, ami esetében nem fog annyi segíteni, hogy Ibrahimovic tart egy beszédet. 

Erőlködik a Lazio

Azért lehet szerencséje a Milannak, mert a Lazio sem meggyőző. Ciro Immobile alig épült fel a világbajnoki szünet alatt, már újból megsérült, legutolsó hírek szerint a Milan ellen sem léphet pályára. Immobile folyamatosan combizom problémákkal küzd, Sarri keze pedig megkötve, mert csak egy 35 éves Pedróban, illetve a két szélsőjében bízhat, akik szerencsére az elmúlt két mérkőzésen megrázták magukat. 

Mattia Zaccagni - Lazio 012
Mattia Zaccagni (Fotó: Raffaele Conti 88/Shutterstock.com)

Mattia Zaccagni és Felipe Anderson kezében a Milan elleni derbi, utóbbi játékos kifejezetten jól teljesít idén a nagycsapatok ellen (betalált az Inter, Roma és Atalanta kapujába). Ha sebességben nem is feltétlenül jobb a Lazio, de kihasználhatják a milánói védelem gyengeségeit. A hátsó alakzat mögé kerülhetnek, így szerezve gólokat. Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy a Lazio védelme sem acélos. 

Pioli tudja a Sarriball ellenszerét

Azért vagyunk kétkedőek egy Lazio sikerrel kapcsolatban, mert a legutóbbi négy egymás elleni meccsén rendre a Pioli irányította Milan nyert, előfordult, hogy Maurizio Sarri csapatát 4-0-ra kiütötték. Kétségtelen, hogy az egy jóval jobb formában lévő Milan volt - ráadásul most idegenben lépnek pályára a piros-feketék -, de nem írnánk le teljesen a vendégeket. 

Két gyengébb védelem esetében inkább a gólok irányába indulnánk el. A Milan középpályája egy átjáróház, ahogyan a védelem is, de a Lazio hátsó alakzata sem büszkélkedhet stabilitással. Ha a széleken megfelelő támogatást kap majd Rafael Leao, illetve a másik oldalon Anderson és Zaccagni képes kihasználni az üres területeket, amik Calabria és Hernández felfutásaival keletkeznek, akkor könnyedén lehet ebből egy 3-4 gólos találkozó. 

Kapcsolódó mérkőzések:

  • Lazio - AC Milan Tipp

    2,5 gól felett
    Bet365
    1.92

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Fotó: alphaspirit.it/Shutterstock, Jihan Nafiaa Zahri/Shutterstock