Egy hét pihenő után a League of Legends világbajnokság elérkezett a csoportkör második feléhez. Az első héten több csapat is megalapozta továbbjutását, de a negyeddöntőért folyó küzdelem még közel sem ért véget.

A csoport

SK Telecom 3-0
Cloud9 2-1
ahq eSports 1-2
EDward Gaming 0-3

Az A jelű kvartettben a lényegi kérdések el is dőltek. Az SK Telecom gárdája az elvárásoknak megfelelően begyűjtötte a három győzelmet. A játékuk talán az elvártnál jóval döcögősebb, de nagyon jó esély van rá, hogy a visszavágókon is nyernek. A Cloud9 nem kis meglepetésre áll itt, hiszen egyértelműen a kínai bajnok EDward Gaming csapatát várták másodiknak. A C9 szurkolói örülhetnek, mivel csapatuk (leszámítva az SKT elleni mérkőzést) nagyon meggyőzően játszik. Középső ösvényen Nicolaj ’Jensen’ Jensen (legtöbb ölés) és a lövész Zachary ’Sneaky’ Scuderi (átlag 1 halál/mérkőzés) is kimagasló teljesítményt nyújt. Ahhoz, hogy ne jussanak tovább egy elég masszív leolvadás kéne. Azt tekintve ki merem jelenteni, hogy a C9 továbbjutott, hogy a 3. helyen az ahq eSports áll. A taiwaniak elég bíztató jeleket mutattak, de a középső ösvényen Liu ’Westdoor’ Shu-Wei nem ütötte meg a szintet. Az utolsó mérkőzésen már a cseréje, Wong ’Chawy’ Xing-Lei játszott, aki sokkal jobb teljesítményt hozott. Habár a második helyezetthez képest csak egy mérkőzés a lemaradásuk ezt nem fogják tudni úgy behozni, hogy ne kelljen tiebreakert játszaniuk. Azt pedig kétlem, hogy két alkalommal is elkapják az előttük lévőt. Ráadásul a három vereség ellenére az EDward Gaming továbbjutását sem zárnám ki. Hazai közönség előtt nagyon messze alulmúlták önmaguk, de közel egy hetük volt kiküszöbölni a hibákat. Ha megverik a C9-AHQ kettőst (képességek szerint így kéne történnie) akkor forró lehet még a pite. Szerintem fel fognak támadni, de épphogy lemaradnak a továbbjutásról. Egy mérkőzésre hívnám fel a figyelmet, az utolsó SK Telecom ellenire. Ott az SKT-nek már teljesen mindegy lesz a mérkőzés és egy kicsit lazítani fognak. A kínaiak számára viszont a koreaiak legyőzése akár az utolsó szalmaszál is lehet, így mindent meg fognak tenni a sikerért. Azt nem mondanám, hogy az SK Telecom ki fog kapni, de az EDward Gaming +6.5 ölés hendikep 1.83 oddson elég csinos.

Sneaky - Zachary Scuderi 001

Zachary Scuderi (Cloud9). Fotó: Flickr

B csoport

Longzhu Gaming 3-0
Immortals 2-1
Gigabyte Marines 1-2
Fnatic 0-3

A koreai bajnok Longzhu nem mindig volt meggyőző, de ezt betudhatjuk annak, hogy az első világversenyük. Meccsről meccsre egyre jobbak lettek, a végén már a Fnaticot egy  20 perces mérkőzésen tiporták a porba. 6-0 lesz ennek a vége, nem látom hogy bárki a közelükbe érhet a csoportból. Az Immortals egy minden mutatóban középszerű, de mégis erős csapat benyomását keltette. Voltak kétségeim, hogy az alsó ösvényük, különösen a lövész Li ’Cody Sun’ Yu Sun hogyan veszi fel a küzdelmet egy világversenyen, de úgy tűnik nincs ok az aggodalomra. Legnagyobb kihívójuk, a Gigabyte Marines teljesen áthágva a megszokott játékot soha nem látott bizarr stratégiákat alkalmazott, de míg a Fnaticot szétszedték vele addig a Longzhu jól adaptálódott ellenük. Az Immortals ellen standard játékot játszottak, ahol ki is ütközött, hogy így játszva mennyivel gyengébbek. Ez arra enged következtetni, hogy egy harmadik nagy dobást tartogatnak a második hétre, amit jó eséllyel az Immortals ellen fognak bevetni. Ebből kifolyólag az ölések számára meghúzott 19.5-es határra tehetjük az overt, 1.53 rá az odds. A Fnaticról regélhetnék, hogy mennyire borzalmasak de mivel gyakorlatilag kiestek így nem lényegesek. Annyiban lesznek fontosak, hogy a továbbjutásért küzdő két csapat közül kibabrálnak-e valamelyikkel egy győzelemmel.

C csoport

Royal Never Give Up 3-0
Samsung Galaxy 2-1
G2 Esports 1-2
1907 Fenerbahce 0-3

A Royal Never Give Up zseniális. Lehetett számolni, hogy jó lesz hazai közönség előtt a kínai csapat, de nem ennyire. Erősségük, hogy mindhárom ösvényen olyan játékosok játszanak, akik egyénileg képesek meccset nyerni. Egyelőre mindegyikük sorban nyeri a párharcokat, nem véletlen a 3-0. Nem tudom, hogy ez hosszú távon is így marad-e, mindenesetre ez jelenleg koreai szintű játék. A Samsung Galaxy viszont meglehetősen visszafogott minden poszton. Utolsó mérkőzésükön a csere dzsungelesük, Kang 'Haru' Min-seung játszott, de vele sem volt az igazi. Megadom nekik a bizalmat, mivel volt egy hetük a hibák kiküszöbölésére és azért mégiscsak egy koreai csapatról van szó. A G2-Fener duot verni fogják, viszont az RNG ellen nyerniük kell majd a visszavágón, illetve jó eséllyel a tiebreakeren is a csoportelsőségért, ami elég cinkes a mutatott játékot tekintve. A G2 sajnálhatja, hogy ebbe a csoportba került, mert azzal, hogy ilyen szinten játszik a RNG sok esélyük nem maradt, a SSG-t pedig szintén nem tudják elcsípni. A Fener ellenben üde színfolt számomra, sokkal jobban játszanak, mint vártam. Minden ellenfél ellen felvették a kesztyűt, de nekik a vébé még nagy falat. Sajnos az oddsok itt nem jók, így ugorjunk.

Cuvee - Lee Seong-jin 001

Lee Seong-jin (Samsung Galaxy). Fotó: Sportmatrix

D csoport

Misfits 2-1
Team Solo Mid 2-1
Team WE 2-1
Flash Wolves 0-3

Ez egy hatalmas kavalkád . Az összes csapat kétarcú, itt tényleg mindenki verhet mindenkit. Ha tippelnem kéne akkor a Team WE-t és a Team Solo Midet mondanám továbbjutónak, de csak az erősségük miatt.  A kínai Team WE játszott a legjobban, és a TSM ellen is a meccs végét szúrták el csak. A TSM csalóka, lehetne 3-0, de 0-3 is, hiszen minden meccsük szoros volt és mindkét győzelmük egy hajszálon múlt csak. A potenciál viszont feltétlen megvan bennük a továbblépéshez. A Misfits Európa legnagyobb reménységévé lépett elő és az eredményen túl nagyon látványos is a játékuk. Nagyon kérdéses, hogy a második héten is hozzák-e ezt a teljesítményt, mert ha igen akkor jöhet az újabb körbeverés is akár. A csoport utolsó helyén a Flash Wolves nyeretlen, de nem ezt érdemlik. Akár több győzelemmel is állhatnának, de egy szerencsétlen mozdulat vagy valemelyik poszt gyengébb szereplése mindig az ellenfél javára döntötte a mérleg nyelvét. Biztos vagyok benne, hogy fognak meccset nyerni, akár többet is. Ebből a csoportból senkinek sem tanácsolok semmilyen fogadást.

Számlanyitási ajánlat

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • SK Telecom - EDward Gaming ölés hendikep - EDward Gaming +6.5
    1.83 Bet365
  • Immortals - Gigabyte Marines összesített ölések száma felett/alatt - 19.5 felett
    1.53 Bet365