A Roma komoly javuláson ment keresztül, mióta Daniele De Rossi irányítja a csapatot, míg a Lecce a jó bajnoki rajt után, fokozatosan fogyott el a tavaszra. Ez utóbbinak köszönhető egy edzőváltás, amitől sokat várnak!

ápr 1. 18:00 Közvetítés: Unibet

Lecce: Egy anomália a szereplésük

A legfiatalabb átlagéletkorú kerettel rendelkezik a Lecce az olasz bajnokságban, ehhez képest eléggé sokáig tartották magukat a középmezőnyben, de tavaszra kezdtek elfogyni. A vezetőség egy edzőváltásban látta a lehetőséget, Luca Gotti érkezett március közepén. Korábban az Udinese és Spezia trénere volt, előbbivel a középmezőnyben szerepelt, valami hasonlót várnak tőle Leccében is. Lesz egy lazább öt forduló, amikor biztosíthatják a bennmaradást, ha minden jól alakul, akkor úgy mehetnek majd neki az utolsó két játéknapnak, hogy biztos Serie A résztvevők lesznek a következő szezonban is. 

Ez azért is érdekes, mert a Lecce, ha a statisztikai mutatókat nézzük, akkor az egyik legrosszabb játékot prezentálja a Serie A-ban. Kontrákra játszanak, kevés labdabirtoklás, pontatlan passzok, viszont legalább a kontrák többségét helyzettel zárják. A sok kapura lövésnél viszont megmutatkozik a pocsék hatékonyság, így nagyon kevés gólt szereznek. Ellenben sokat szabálytalankodnak és sok büntető lapot kapnak, xG-mutatót tekintve pedig az egyik legrosszabb mérleg az övék. Nincsen kiemelkedő egyéni teljesítmény a csapatban, kicsit olyan, mintha sodródnának az árral. 

Roma: De Rossival minden megváltozott?

Januárban érkezett tűzoltás címén Daniele De Rossi, mondván José Mourinhóval nem sikerült stabilizálni a helyzetet, rossz szériában volt a Roma. Azóta 13 mérkőzésen irányította az olasz szakember szeretett klubját, ezeken 9 győzelem 2 döntetlen és 2 vereség a mérleg. Az Inter elleni zakó vállalható volt, hiszen az ország legjobb csapatával játszottak, nem vallottak szégyent. A Brighton elleni EL-visszavágós vereség is belefért, hiszen az odavágót 4-0-ra nyerték. De Rossinak volt egy terve, amit eddig maximálisan teljesít, ennek köszönhető, hogy a legutóbbi fordulók alapján dobogós a teljesítményük. 

Szerintem fontos, hogy domináljunk és elsajátítsuk a labda irányítását. Ha egyérintéses és gyors játékot játszunk, akkor van értelme, de ha nem, akkor fennáll a veszélye, hogy elalszunk. A csapat jól edzett, ha lassan irányítod a labdabirtoklást, akkor a többiek megölnek. Ha gyorsasággal csinálod, akkor szerintem jól fogunk szórakozni a játékosainkkal.

A Serie A-ban így van reményük kiharcolni a BL-indulást érő helyeket, miközben az EL-negyeddöntőben a Milan következik. De Rossi olyan helyzetbe került, ahol idővel dönteni kell, melyik sorozat a fontosabb számára. Az EL-győzelem ugyanis ezzel a kerettel kissé vágyálomnak tűnik egy verhetetlen Leverkusen és Liverpool mellett. A bajnokságban viszont nem megoldhatatlan a sorsolás, akad 5-6 nyerhető meccsük, ha ilyen formában lesznek, mint amiben eddig is, akkor meglehet ez a 4. pozíció, hiszen a Juventus gyengül, Bologna sem biztos, hogy tartani tudja az előnyét. 

Lecce - Roma tipp és élő közvetítés

Nagyon egyszerű tippel érkeztünk, de annyira adja magát a Roma győzelme, hogy képtelenség kihagyni a Lecce otthonában. Olyan 1.60-1.70 körüli szorzóra számítottunk, ehhez képest 1.80 felett kaptunk, amiben van érték. A Lecce ugyan megnyerte az új edzőjével az első meccset, de a Roma teljesen más szintet képvisel De Rossival, ez amolyan kötelező siker számukra. 

  • Lecce - Roma tipp

    Roma nyer
    Unibet
    1.85

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés