Nagyot megy a kakasok harca a Fülöp-szigeteken, komplett arénák épültek és a helyben történő fogadás engedélyezett. Egy új törvénynek köszönhetően, a tollasokra tippelés az online szerencsejáték részévé válhat a dél-kelet ázsiai országban.

A legtöbb helyen tiltják, viszont a Fülöp-szigeteken nemzeti sport lett, és élőben hatalmas tétek forognak kockán. Épp azon vannak a törvényhozók, hogy az online szerencsejátékot szabályozzák, és ennek részeként a kakasviadalra történő fogadás is elérhető lesz az online fogadóirodáknál. “A liszenszelt helyi online vidalszervezők csak a helyi kormányzattól megfelelő engedélyekkel rendelkező arénából közvetíthetnek kakasviadalt” - mondta a PAGCOR elnöke, Andrea Domingo.

Kakasviadal aréna. Fotó: homer pride / Shutterstock.com

Helyszíni beszámolók szerint 4-5 ezer pesós fogadások jobb estéken átlagosnak mondhatóak, úgy hogy az átlagos havi bér 15 ezer pesó körül van. Mondhatjuk, hogy szinte szórják a pénzt a kakasok harcára, és nincs bank, vagy mondjuk ház, akinél lehet tétet elhelyezni, hanem az emberek egymással fogadnak. A legjobb kakasokkal jól lehet keresni, vannak versenyek ahol 30-35 millió pesó a fődíj. Állatvédőknek nem éppen szimpatikus egy-egy viadal, hiszen addig tart a harc, ameddig valamelyik kakas el nem pusztul.

Hogy mit tesznek a vesztes kakassal? Megeszik. Mi is ezt tesszük, de mégis sokan felszisszenek és idegenkednek tőle, hogy a pörköltté főzés előtt harcba küldik a tollas állatot. Mindeddig különböző netes platformok segítségével online is lehetett fogadni, de ez illegális volt. "Az e-sabong (a kakasviadal ottani megnevezése) létrehozása után a hatóságok képesek lesznek azonosítani és elfogni az illegális üzemeltetőket" – jelentette ki Andrea Domingo.

Szavazás

Fogadnál kakasviadalra?


Igen8 (25%)

Nem23 (74%)


Összes szavazó: 30

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: Shutterstock.com / WichianKD