Labdarúgó vb-selejtezők - Anglia-Magyarország 007 MTI/Kovács Tamás

Lehetetlen jól fogadni a magyar - angolra, esélyed sincs!

SPF Team 2022 jún 3. 09:21 Szólj hozzá!

Foci Magyarország Anglia Nemzetek Ligája

Nagymamám pörköltjénél nincs finomabb, és még szeretném azt is hozzátenni, hogy a tesómnál nincs viccesebb ember. Vajon ezek igaz állítások? Nem akarom, hogy megbántsatok, de lehet, hogy a testvéremnél jobb poénjai vannak Bödőcs Tibornak? Lehetetlen!

Nincs értelme a mikrokörnyezetünkből következtetéseket levonni, de önkéntelenül megtesszük, folyamatosan hasonlítgató agyunknak köszönhetően. Küzdenek ellene sokan, vallások épülnek a legyőzésére, de a koponyánk úgy van kitalálva, hogy mindig elvégezze azt a fránya relativizálást. Ha esetleg le is tudnánk szokni róla, a környezetünkben minden profitorientált képződmény azt akarja, hogy ezt csináljuk, termékgyártóktól kezdve a közösségi oldalakon keresztül, minden szereplő! Egészen jól kiismerték ezt a fajta emberi gyarlóságot, az én csajom fotóján például több lájk van, mint a te barátnődnél, tehát az én csajom szebb és jobb, mint a tiéd, ne haragudj, számokkal tudom igazolni. Fogászok által a legjobbnak választott fogkrémet használ, lehet emiatt van, és a te csajod meg csak valami átlagosat használ, ami akciós volt, olcsó, tehát gyenge minőségű. Csupa-csupa összehasonlítás, végső soron baromi fárasztó lehet az agyunknak, egész nap nyomják neki a ki és mi a jobb, döntsd el kérdéseket, és lehetőleg szubjektíven, hogy megvédd a gazdatestet!

Magyarország - Anglia Tippjáték

Magyarország - Anglia mérkőzéstipp játék

A mérkőzéstipp játékba összesen 92 tipp érkezett be. Nem küldtél be tippet ebbe a játékba.

A verseny nyertese: Gulyás Dóra
A nyertes tipp: Szoboszlai Dominik [Magyarország], 66'.
A tipp beküldésének időpontja: 2022 jún 3. 17:44.

A tippelés lezárult erre a mérkőzésre. Nyeremények és részvételi feltételek

Tippek megtekintése

Nem ajánlott érzelmek alapján fogadni

Kanyarodjunk rá a témára, a magyar válogatott megítélésében is folyton valamihez mérünk. Bezzeg régen, mikor még Puskásék játszottak, mennyivel jobbak voltunk. Messi többet ér, mint a teljes magyar válogatott! Nem követem annyira népünk aranylábas labdarúgóit, de mégis olyan mintha, két irányba mehetnék, amennyiben honfitársaimmal tartanék. Alapjáraton lenézem a magyar focit, hiszen magyar, és minden ami magyar, gyengébb, rosszabb, mint a külföldi. Magyar zene nem lehet világszintű, hát hogyan? Másik útnak pedig jöhet a nacionalizmus, ha küzdenek értünk, a címerért, de közben vereséget szenvednek, akkor is az én fiam Szalai, meg a többi! Annyira érintettek vagyunk a magyarországi sportban, és nem csak a minőség vagy tudás okán, hanem kulturális szinten is, hogy a korábban tárgyalt összehasonlítások közül, a legtöbb érzelemmel teli területre tévedtünk.

Minimális számú ember lehet képes az országban arra, hogy tényleg objektíven összehasonlítsa Gulácsit és Pickfordot, majd következtetést tudjon levonni és eredményt hirdetni a ki a jobb kérdésben. A sportfogadáshoz viszont ez elengedhetetlen lenne, mert itt döntésre kell jutni, mi fog történni a mérkőzésen. Egy olyan kérdés, melynél csak az dönt, ki a jobb! Amikor fogadsz két Bundesliga-csapatra, és nincs köztük a kedvenced, akkor érzelmileg sokkal kevésbé vagy befolyásolva, és az önkéntelen összehasonlítást objektívebben tudod elvégezni. Persze a tökéletesen objektív véleményhez sosem lesz elég információd, de a magyar-angol esetében most ha lenne is rengeteg információd, az érzelmek miatti rossz differenciálás miatt igazából csak a szerencsén múlna a szelvényed. Vagy rosszul gondolom és hibás az okfejtés?

100%-os első befizetési bónusz 500 RON-ig

Az első befizetésed a Betanónál akár 500 RON bónuszt is eredményezhet a sport és kaszinó részlegeken.

Betano regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: MTI/Kovács TamásSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

100%-os első befizetési bónusz 500 RON-ig

  • Az első befizetésed a Betanónál akár 500 RON bónuszt is eredményezhet a sport és kaszinó részlegeken.

Betano útmutató
Betano regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Beszélgetés: Magyar Labdarúgó Válogatott 2024

SPF Infó hozzászólt
2024 jan 30. 18:23
Schäfer András: a célom, hogy újra válogatott legyek

Schäfer András 22-szeres válogatott labdarúgó felépülése után szeretne visszatérni a nemzeti együttesbe, de tisztában van vele, hogy addig még sok tétmeccsen kell teljesítenie klubcsapatánál, az Union Berlinnél.


A 24 éves futballista - aki sérülése miatt 2022 szeptembere óta nem lépett pályára a nemzeti együttesben - vasárnap gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez a Darmstadt elleni német bajnokin, ezzel a győzelemmel pedig a fővárosiak öt pontra növelték előnyüket a kieső helyen álló Kölnnel szemben.
   
"Örültem, hogy gólpasszal tudtam segíteni a csapatot, és annak is, hogy megint kezdőként tudtam játszani és bírta a lábam. Ilyen időszakban az együttes sikere a legfontosabb, mivel ezzel a győzelemmel egy kicsit el tudtunk húzni a hátsó hármastól" - mondta az M1 aktuális csatornának Schäfer, aki azt is kiemelte, hogy legközelebb Lipcsébe, majd Mainzba látogatnak, ezek a mérkőzések pedig hasonlóan fontosak lesznek.
   
Schäfer arra is kitért, hogy csapatának az idény közben át kellett értékelnie a céljait, mivel decemberben még a Bajnokok Ligája csoportkörében volt érdekelt, jelenleg pedig a bennmaradásért küzd a német élvonalban.
   
Az interjúban a futballista arról is beszélt, hogy mostanában már óvatosabban fogalmaz a felépülését illetően, mivel sokat szenvedett visszatérő lábsérülésével, de ez nem azt jelenti, hogy nem bízik magában. Ennek fényében - szavai szerint - nagyon jó hatással vannak rá ezek az apró sikerélmények, és az, hogy az utóbbi hét-nyolc meccsen "többé-kevésbé panaszmentesen" tudott játszani.
   
Schäfernek még 2022 novemberében alakult ki fáradásos törés a lábában, amellyel többször próbált visszatérni, de rövid időn belül újra megsérült és időközben egy köldöksérvműtéten is átesett. 
   
A magyar középpályás elárulta, hogy folyamatosan egyeztet Marco Rossi szövetségi kapitánnyal és szeretne visszatérni a keretébe.
   
"Rengeteg tétmeccset kell még addig játszanom, de szépen lassan próbálok formába lendülni és nyilván az a célom, hogy ott legyek majd márciusban a keretben. Ennek ellenére az én esetemben szerintem megbocsátható, hogy most egyelőre meccsről meccsre gondolkodom és nem azon, mi lesz márciusban vagy júniusban. Nyilván nagy álmom, vágyam és célom, hogy újra válogatott legyek és szerintem erre minden lehetőségem megvan, ehhez egészségesnek kell maradnom, mellette pedig jó teljesítményt kell nyújtanom a csapatomban" - fogalmazott a nemzeti együttessel kapcsolatban Schäfer, aki arra a kérdésre, hogy mit kívánna magának a következő időszakra, viccesen megjegyezte, a lottó főnyereményt szívesen megnyerné, ezen felül pedig a karrierje hátralévő részét szeretné sérülésmentesen tölteni, illetve, ha lesz rá lehetősége, akkor jól szerepelni az Eb-n.

forrás: MTI
SPF Infó hozzászólt
2024 jan 23. 07:43
Dárdai Márton a magyar labdarúgó-válogatottat választotta

Dárdai Márton, a másodosztályú Hertha BSC védője a némettel szemben a magyar labdarúgó-válogatottat választotta.


"Rengeteg időt adtam magamnak a végső döntés meghozatalára, de a tavaly év végi szabadnapokat intenzíven arra használtam, hogy a családommal és a tanácsadóimmal együtt olyan döntést hozzak, amiben nemcsak most, hanem a jövőben is jól érzem magam. Mondanom sem kell, nem volt könnyű a döntés számomra, de a jövőben Magyarország színeiben fogok játszani" - írta hétfő este a közösségi oldalán a 21 éves futballista.
   
Dárdai Pálnak, a Hertha BSC jelenlegi edzőjének és a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányának középső gyermeke egyúttal köszönetet mondott a német szurkolóknak és az utánpótlás-válogatottak edzőinek, mert megfogalmazása szerint tudja, hogy eddigi pályafutását az ottani szereplésének köszönheti.
   
"A döntés abszolút szívügyem, ezért hihetetlenül izgatott vagyok, hogy a jövőben a szüleim hazájában játszhatok" - fejezte be németül a sorait Dárdai Márton, aki ezután magyarul folytatta: "Alig várom, hogy a magyar válogatottban játszhassak, és rendszeresen találkozhassak veletek a stadionban!"
   
Dárdai Márton tízéves korától a Hertha BSC-ben nevelkedett, játszott az U16-os, U17-es, U19-es és U21-es német válogatottban is, jelenleg testvéreivel, Pállal és Bencével együtt már a fővárosi klub felnőtt együttesét erősítik.
   
Marco Rossi szövetségi kapitány először márciusban küldhet meghívót Dárdai Mártonnak, amikor a nyári Európa-bajnokságra készülő nemzeti együttes két barátságos mérkőzést játszik, az ellenfelek egyelőre nem ismertek.

forrás: MTI
BvB_09 hozzászólt
2023 nov 24. 10:51
Születnek a különbőző halálcsoport lehetőségek a 2024-es vb csoportját illetően, és egyre több helyen olvasom, hogy Magyarország is oda sorolják. A legújabb, amit olvastam, hogy Franciaország, Magyarország, Hollandia és Olaszország kerül egy négyesbe. Többen is írják, hogy a  magyarok jutnak tovább az első helyen, mert mind a három csoportellenfelet megverik (főleg külföldiek). Ugyan sok realitása nincs ennek, de nagyon jó dolog ezt olvasni, illetve pár évvel korábban nem gondoltam volna ezt.

Még több Foci