A válogatott szünet utáni első forduló nem úgy alakult a Leipzig és a Dortmund számára, mint ahogyan azt előzetesen tervezték. Szoboszlaiék megalázó vereséget szenvedtek, de a Dortmund sem örülhetett a Bayern München elleni meccsének. Mindkét klub számára csak a Német Kupa maradt?

2023 ápr 5. 20:45 Közvetítés: Bet365

Komoly égés után bizonyítana a Leipzig

Amint visszatért mindenki a válogatott szünetről, folytatódott a Bundesliga, de ebben sok örömét nem lelte a Leipzig. A lehetőségekhez mérten a legerősebb csapatát küldte pályára Marco Rose és az első félidőben olyan mértékű volt a dominancia, hogy 71%-ban birtokolták a labdát, de a vezetést a Mainz szerezte meg, ha szerencséjük van, akkor már félidőre kétgólos előnnyel vonulhattak volna. 

Kiválóan kontráztak a vendégek, előbb Ingvartsen értékesített egy kipattanót, majd nem sokkal később Barreiro fejelt kapufát az ötösről teljesen tisztán. Timo Werner ugyan egyenlíthetett volna, de egy az egyben kihagyta a tiszta helyzetet. A második játékrészben gyakorlatilag 20 perc alatt eldöntötte a mérkőzést a Mainz, megint a Leipzignél volt a labda, pár kontrát vezetett a vendégcsapat, amiből szépen potyogtak a gólok, Blaswich nem volt a helyzet magaslatán, de a Gvardiol vezette védelem sem. 

Nem ehhez szokta hozzá

Marco Rose irányítása alatt, többségében hozta az ilyen mérkőzéseket a Leipzig, egyelőre kérdéses, hogy ez egy szerencsétlen eredmény volt, esetleg komolyabb a baj Lipcsében. Utóbbi se lenne meglepő, ugyanis a Manchester City lefocizta őket, majd utána a válogatott szünet előtt kikaptak a Bochumtól, majd zsinórban harmadik meccsüket hozták rúgott gól nélkül (0-11-es gólkülönbséggel). Rose csapatai nem szoktak ennyire szétesni. 

Dortmundban sem jobb a helyzet

Úgy készülhettek a Dortmund játékosai a Bayern München elleni Der Klassikerre, hogy ez akár a bajnoki versenyfutást is eldöntheti, hiszen az élen akkor még a BVB állt, mögötte egy ponttal lemaradva, de kettős terheléstől sújtva a Bayern München. Az sem volt mellékes, hogy a bajoroknál edzőváltás történt a válogatott szünet alatt, Thomas Tuchel érkezett, aki változtatott bizonyos dolgokon, így közel sem volt evidens, hogy nyernek Tuchel fiai. 

Leipzig Dortmund
Thomas Muller (Fotó: cristiano barni/Shutterstock.com)

Az egész mérkőzésre rányomta bélyegét a dortmundi kapus, Köbel óriási bakija. Hihetetlen hiba volt, mellérúgott az ellenfél térfeléről érkező mélységi indításnak, ami így begurult a kapujába, ez pedig annyira megfogta a BVB-t, hogy tíz perc leforgása alatt kaptak még két gólt, így kialakítva a 3-0-s eredményt. Thomas Müller bekerült a kezdőbe, mindkét góljánál jókor volt, jó helyen, Köbel és a dortmundi védelem pedig teljesen leblokkolt. 

Maradt a kupa

Ha reálisan akarjuk nézni a Lipcse szezonját, akkor csalódás, hiszen a keret erős, Marco Rose jó szakember, de valamiért bármelyik pillanatban képes szétesni a gárda. Az is mutatja a Leipzig játékosainak értékét, hogy akik az elmúlt 3-4 évben távoztak, egyikükből sem lett nemzetközi sztár (Werner is hazakényszerült), talán csak Upamecano lett meghatározó játékos egy sztárcsapatban (épp a bajoroknál). Lehetséges, hogy pontosan emiatt nem képes bajnoki címet nyerni a Leipzig, mert ugyan a keret tehetséges, de egyéni szinten egyikükben sincs meg az a plusz, hogy klasszisok legyenek, fontos helyzetekben mérkőzéseket döntsenek el. 

Könnyen megeshet, hogy pont ez lesz a vesztük a Dortmund ellen is, akik összekaphatják magukat annyira, hogy egy ilyen mérkőzést megnyerjenek. Mióta Németországban edzősködik Rose, nem igazán megy neki a kupában, még az elődöntő is egy álom a csapataival, pedig korábban a Dortmund és a Mönchengladbach padján is lehetett volna rá esélye. A Leipzignél most elfogyott a lendület, a góllövéssel hadilábon állnak, míg a Dortmund, ha nem követ el olyan nagy hibákat védekezésben, mint a bajorok ellen, akkor idegenben kivívhatják a továbbjutást. 

  • RB Leipzig - Borussia Dortmund tipp

    Továbbjut: Borussia Dortmund
    Bet365
    2.10

Számlanyitási ajánlat: Akár 100 € fogadási kredit

Az új bet365 ügyfelek egy remek ajánlatban részesülhetnek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: Vitalii Vitleo/Shutterstock.com)