Hármas versenyfutás van a második és harmadik helyért a francia bajnokságban. A két pozíció azért is fontos, mert az ezüstérem automatikus BL-főtáblát, míg a bronzérem BL-selejtezőt ér. A Monaco, Marseille és a Lens küzdhet egymással a helyezésekért, nagy csata várható, ahol egyik gárdának sincs könnyű dolga. 

ápr 22. 21:00 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: Lens vagy döntetlen + 1,5 gól felett
Unibet
1.61

Nagy bukás lehet a negyedik hely

A Ligue 1 küzdelmeiben az első három hely ér Bajnokok Ligája indulást, ellentétben a másik négy topligával. Ezért is megy évek óta nagy harc a topcsapatok között, ráadásul a PSG erősödésével, mindössze két hely kiadó csak. A negyedik pozíció csalódás, hiszen egyelőre ez még EL-indulást ér, de lehet az UEFA koefficiensek alapján, nemsokára már csak a Konferencia Ligában indulhatnak a negyedik helyezett francia csapatok. 

Az utolsó hét fordulóra fordulva már látszik, a PSG bebiztosította az első helyét, illetve három klub küzdhet a dobogó másik két fokáért. Az Olympique Marseille szezonja idén felemás, mert előfordult, hogy egyértelmű kihívói voltak a PSG-nek, majd utána jött a szokásos botladozás. A sorsolásuk nehéz, hiszen vasárnap a Lyon ellen játszanak derbit, majd utána még utazniuk kell a Lens és a Lille otthonába. Nem biztos, hogy megtartják a második helyüket. 

A legnehezebb helyzetben a Monaco van, hiszen 61 ponttal csak 4. helyen állnak, ráadásul Lens - Lyon - Rennes hármassal idegenben játszanak, míg otthon fogadják a Lille-t. A sorsolásuk tehát messze nem ideális, innen azért művészet lenne feljönni a második helyre, de az is igaz, ha a 2023-as eredményeket nézzük, akkor Franciaország legjobb csapata a hercegségbeli klub

A második hely a cél a Lens csapatának

A legjobb pozícióban a Lens várhatja a maradék hét fordulót, hiszen játszanak ugyan a Marseille - Monaco párossal, de otthon fogadják őket, míg rajtuk kívül csak kötelezőik vannak. A forma ugyan ingadozó, de ők négy meccset játszanak odahaza (mérlegük: 13-1-1), míg a többiek csak hármat. Lois Openda az elmúlt hetekben kezd visszatalálni régi formájához (március-április: 6 meccs / 6 gól), nem hiába jelentkeztek be érte Premier League csapatok. 

Ahhoz, hogy a Lens megtarthassa legjobbjait, mindenképpen BL-indulás kell, nincsen más lehetőség, de még így is rizikós, hogy Openda távozik a Leicester City hívására. Ezek a hazai mérkőzések lesznek a döntőek, ugyanis otthon kiemelkedően jól teljesít a Lens, védelemre nem lehet panasz, mindössze 11 gólt kaptak 15 meccsen, míg az Openda és Sotoca vezette támadósor hatékonyan teszi a dolgát (kaput eltaláló lövések 41%-ból gól lesz). 

Bizonytalanság Monacóban

Az egész szezon egy hullámvasút a Monaco számára. A csapat egyik pillanatban legyőzi a PSG-t magabiztosan, majd utána érthetetlen vereséget szenved el hazai pályán. A januári időszakban 7-1-re nyertek bajnokit, de utána a Marseille ellenében csak szenvedtek a Dél-Francia derbin. Philippe Clement együttesének valószínűleg az a baja, hogy sem Wissam Ben Yedder, sem Breel Embolo nem az a játékos jelenleg, aki stabilan hozná a gólokat. 

A védekezésben a legnagyobb gond az volt, hogy szezon közben Benoit Badiashile távozott, így Clement kezdhette megint elölről az építkezést. Ez a bizonytalanság pedig nem tesz jót a keretnek sem, kis túlzással, minden héten új felállás, új kezdő, próbálgatni kell, ki a megfelelő az adott pozícióra. Emiatt a hazai pontszerzés mellett, fogadásépítővel még a 1,5 gól feletti opciót választjuk, így az 1.61-es szorzó játszhatónak tűnik erre a mérkőzésre. 

  • Lens - AS Monaco tipp

    Lens vagy döntetlen + 1,5 gól felett
    Unibet
    1.61

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés