Egy nagy hiányzó a bajoroknál, illetve több fontosabb a franciáknál. Melyik csapat tud jobban profitálni ebből?

Komoly problémák a háttérben?

A PSG-nél megszokhattuk, hogy Tuchel német fegyelemzettséget hozott magával, de ezt a Pochettino-érában nem sikerült egyelőre továbbvinni. Ami sokkal inkább megdöbbentő, hogy hiába alkotják világsztárok a keretet, sok esetben nézhetetlen a játékuk. Mbappé, Neymar, Di María és még lehetne sorolni, de csak szenvednek, most már a francia bajnokságban is. A probléma jóval mélyebb, mint azt elsőre gondolnánk. 

BL-döntő megünneplése: A Bayern München ellen elveszített döntő után - pandémia alatt -, Neymar és csapattársai úgy érezték, hogy ideje megünnepelni a fárasztó szezont (több hónapon át pihentek, szinte csak a Bajnokok Ligája három meccsére készültek), rögtön elutaztak Ibizára, ahol buliztak egy jót, rögtön utána fertőzés miatt a karanténba kerültek, csapatnál belső viszályok voltak,. 

Volt edzőváltás is, ahol valószínűleg Tuchel is a sajtóból tudta meg, hogy nem ő lesz a csapat edzője a következő hónapokban, ahogyan azt is, hogy már meg is van az utódja. Kész röhej volt, ahogyan az ügyet rendezte a párizsi klub, mindezek mellett, szinte mindig akadt valami gond a sztárok körül. Hiába óriási tehetségek, nemcsak a pályán kívül rezgett a léc, hanem a meccseken is, elsősorban taktikai szempontból. 

Továbbra is a kontrákra koncentrálnak, presszióra és a kreatív megoldásokra, de épp ezekben rejlik a csapat gyengesége is. Amikor egy labdaszerzés után megpróbálják felhozni a játékszert - indítani Mbappét vagy Neymart -, sok esetben eladják a labdát és már kapják is ellentámadást. Ilyenkor nagy a fejetlenség a csapatnál, nincs meg a megfelelő séma arra, hogyan építsenek fel egy támadást. 

A középpályát ugyan jól átszervezte Pochettino, Paredes lett a visszalépő középpályás, míg végre Marquinhos a védelemben játszhat, az igazi helyén, de hiába találta meg Verratti helyét a pályán az argentin szakember, az olasz középpályás nem bevethető, ahogyan Paredes sem mellette, illetve Florenzi sem a jobboldalon. Ez a szárny sokat sérült a PSG-nél, akadozhat a labda felhozatala és a támadásépítés. Az olasszal gördülékenyebb az offenzív játék, Neymarnak több területe marad a mozgásra, Verratti nélkül viszont mindent neki kell irányítania. Védekezés szintén sérülhet Paredes kiválásával.

A szélsőjáték során szintén bajba kerülhetnek, mert a bajoroknak rendkívül gyors támadóik vannak, míg a PSG-nél a területek megnyitásánál a szélsőhátvédek is aktív szerepet játszanak. Dagba és Bakker ugyanakkor nem olyan képzett, ráadásul sebességbeli problémáik is lehetnek. Harmadrészt az sem jó, hogy a két sztár nem védekezik (Neymar és Mbappé). Gyakorlatilag 8 emberrel kéne fognia a PSG-nek egy-egy bajor támadást, olyan felfutó hátvédekkel szemben, mint Pavard és Davies. 

Nem kell Lewandowski?

Sokan azt gondolták, bajban lehet a Bayern München, hiszen a PSG motivált, két legjobbjuk játékra alkalmas, míg Lewandowski nélkül a bajorok csak egy félkarú óriás. Tényleg így volna? Csapatként sokkal egységesebbek, széleken rendkívül komoly problémát okozhatnak a franciáknak. A Goretzka - Kimmich fémjelezte középpálya jóval stabilabb, mint a franciák ezen szegmense, szóval uralhatja a pálya közepét a bajor klub. 

Scoretzka: Thomas Müller és a névadások. A hétvégi Leipzig elleni meccs előtt volt egy előrejelzése Müllernek, miszerint Leon Goretzka dönti majd el a meccset: „LewanGOALski helyett a csapatunkban van egy másik srác, bizonyos Leon SCOREtzka”. Lehet tippmixelnie kéne Müllernek, mert Scoretzka góljával nyert a bajor csapat!

Hiába, hogy nincsen Lewandowski, nélküle is képes gólokat szerezni a Flick által edzett csapat. Igaz, hogy nem 3-4 találatot érnek el - és a lengyel nélkül inkább a védekezésben erősebbek -, de nagyon ritkán kapnak ki így is. Elsőre nekem karcsú volt az 1.95-ért kínált hazai győzelem, majd végül odáig jutottam, hogy jobb lesz a sima bajor továbbjutásra fogadni. Könnyedén benne van, hogy az odavágó 0-0-val ér véget, aztán a visszavágóra "élesítik" Lewandowskit, aki eldönti a párharcot. 

Az 1.95-ös szorzó azért veszélyes, mert Pochettino jól szokott kezdeni a párharcok első meccsén, lehetséges, hogy inkább a fejetlen kontrajáték helyett - Paredes és Verratti hiánya miatt -, inkább próbál összerakni egy stabilabb védekezést, többet kell majd visszahúzódnia az összes játékosnak, döntetlenre játszanak. Ha ez így történik, akkor nem lesz elég helye a bajor szélsőknek a futóversenyekre. 

Borítókép: Leon Goretzka (Fotó: Federico Guerra Moran / Shutterstock.com)

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Bayern München - Paris SG Tipp

    Bayern München jut tovább
    1.70 Unibet