lottó széles

Lezuhant repülővel, túlélt vonat és autóbaleseteket, majd nyert a lottón

SPF Team 2021 febr 8. 10:38 4 hozzászólás

Szerencsejáték nagy nyeremény Frane Selak

Frane Selak egyszerre a világ legszerencsétlenebb és legszerencsésebb embere, hiszen sokszor került életveszélybe, szinte vonzotta a baleseteket, de közben mindet túlélte, és végül egy halom pénzt nyert lottón.

Láttad a Végső Állomás című filmsorozat valamelyik részét? A horvát férfi élete olyan, mint ez a film, a halál folyamatosan vadászott rá. 1929-ben született, gyerekkora egy jelentős részét kitette a világháború, ami önmagában elég trauma lehetett, de ami azóta történt vele, azt kevés zenetanár éli át. Ezt a szakmát választotta, szeretett tanítani. 1962-ben született újjá először, amikor Dubrovnik felé utazott vonaton, majd a szerelvény kisiklott, és a jeges folyóba zuhant. Selak úr kezei eltörtek, eszméletlenül süllyedt el a vízben, amikor egy ismeretlen kimentette, ezzel elkerülve, hogy ő legyen a 18. halottja a tragédiának.

Egy évvel később, 1963-ban ült életében először repülőn, elmondása alapján kicsit tartott a dologtól. Félelme sajnos valósággá vált, az út során egyszer csak mindkét hajtómű leállt, zuhanás közben az egyik ajtó leszakadt, a zenetanárt pedig a nyomásváltozás kirántotta a repülőből. Talán ez volt a szerencséje, mert a föld közelében járó gépből kiesve túlélte a balesetet. Sajnos 19 utastársa elhunyt, miközben ő sértetlenül úszta meg a dolgot. "Sosem gondoltam ezekre a tragédiákra úgy, hogy szerencsés vagyok mert túléltem, ellenkezőleg, piszok balszerencsésnek éreztem magam" - mesélte.

Nem vált be a vonat, nem jött be a repülő sem, gondolta a buszon nem érheti baj. Tévedett. Jeges utakon haladt a buszjárata 1966-ban, és egy hídon ismeretlen okból megcsúszott a jármű, majd átszakítva a korlátot a folyóba zuhant. Négyen nem élték túl, a bajmágnesként funkcionáló férfi viszont kisebb horzsolásokkal megúszta. Néhány hónappal később az úton átkelve nem nézett körül, és egy busz elütötte. Én egyből arra gondoltam, hogy a horvát férfinek erős fantáziája van, de több internetes cikk szerint is dokumentáltak a balesetei. Nos, nem vált be a tömegközlekedés, ezért megtanult vezetni 1970-ben. Ugyanabban az esztendőben kigyulladt a kocsija, kimászott belőle, majd biztos távolságba szaladva nézte végig, ahogy porig ég a gépjármű. Ugyanezt megismételte négy év múlva, annyi különbséggel, hogy nem tudott kimászni, de a gyors segítségnek hála, égési sérülésekkel megúszta.

"Azt se felejtsük el, hogy túléltem 6 házasságot is, mindegyik katasztrófa volt" - Frane Selak.

Hosszú szünet után 1995-ben Zágrábban elütötte megint egy busz. Nem szeret körülnézni? 1996-ban szerpentinen haladt autójával, nem figyelt, és a szembejövő teherautónak hajtott volna, de elrántotta a kormányt. Valahogy kiesett a kocsiból, ami vezetője nélkül 150 méter zuhanás után felrobbant. 2003-ban aztán jött a happy end, a kaszás, vagy hívjuk sorsnak, úgy döntött Frane Selak legyőzhetetlen, ezért megérdemli a jutalmat. Vásárolt egy lottószelvényt, és megnyerte a 900 ezer eurós fődíjat, átszámolva több százmillió forinttal gazdagodott. A nyereményből első dolga volt venni két házat, és most kapaszkodj meg, egy hajót!?! Ilyen előtörténet után, ki vesz hajót? De sikeresen megúszta a hajókázást, majd 2010-ben a nyeremény maradékát is szétosztotta a család és barátok között, mert elege lett a fényűzésből, és a gazdagságból.

100%-os befizetési bónusz 52.000 Ft-ig

Regisztrálj és használd ki az akár 52.000 Ft-ig terjedő 100%-os első befizetési bónuszt sportfogadás esetén az ivibet fogadóirodánál.

Ivibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés


Hozzászólások 4

Pozzato
Pozzato
2021 febr 8. 15:04

Legnagyobb mondat a palitól :D :D
"Azt se felejtsük el, hogy túléltem 6 házasságot is, mindegyik katasztrófa volt"

HT
HT
2021 febr 8. 23:57

Nincs ebben a történetben semmi meglepő. Az elmúlt három évben négyszer is bevertem a könyököm, egyszer lehorzsoltam a térdem, és legalább háromszor elcsúsztam a ház előtt a jeges úton. De a vége nekem is happy end lett, ugyanis két hónapja volt egy kettesem a lottón, ami majdnem visszahozta a heti lottópénz árát...

JohnnyFirpo
JohnnyFirpo
2021 febr 9. 10:35

szerencsés mint lucky luke xd

chabialonso
chabialonso
2021 febr 9. 16:47

Bruce Willisnek vana Sebezhetetlen című filmmje, mikor a vonaton mindenki meghal őt kivéve. A pasas úgy szerencsés, hogy megúszta a szerencsétlenségeket. Van akit nem ér soha semmi bajság, de lottónyeremény sem.

Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

100%-os befizetési bónusz 52.000 Ft-ig

  • Regisztrálj és használd ki az akár 52.000 Ft-ig terjedő 100%-os első befizetési bónuszt sportfogadás esetén az ivibet fogadóirodánál.

Ivibet útmutató
Ivibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Beszélgetés: Lottó

SPF Előzetes hozzászólt
2024 márc 22. 17:46
Micsoda mázli, hogy van végre napi Mázli!

Nem volt elég adó, kellett még egy szegények adója. Új formája a napi Mázli, bár nagyon sok mázli kell majd hozzá. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2024 febr 23. 19:36
Ötöslottó húzás közbeni bakik, amikor nem adta Fortuna könnyen

Hatos, faszt, inkább kilences! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2024 febr 22. 15:29
Minden idők legnagyobb főnyereménye ötöslottón!

Még soha nem lehetett ekkora összeget nyerni a 67 éves ötöslottó törtélnemében, ha valaki jól választja ki az 5 számot, akkor 6,45 milliárd forinttal lehet gazdagabb. Olvasd tovább

Még több Szerencsejáték