Libertadores-kupa: Superclásico újratöltve!

Nagy Bence
2018 nov 20. 22:23
Szólj hozzá!

Foci River Plate Boca Juniors Copa Libertadores

Mihez tudnánk hasonlítani egy Boca Juniors - River Plate Libertadores-kupa döntőt? Talán egy Real Madrid - Barcelona Bajnokok Ligája fináléhoz. Így lehetne a legjobban érzékeltetni, hogy mekkora a presztízse a mérkőzésnek!

Frissítés!

A visszavágó előtt történt zavargások miatt a döntő második mérkőzését Madridban rendezik, a Santiago Bernabéu stadionban, december 9-én 20:30-tól! Az e cikkben szereplő információk a november 20-i döntőre vonatkoznak.

Semmi sem dőlt el!

A Libertadores-kupa sajátossága, hogy a döntőben nem számít az idegenben szerzett gól. Olyan, mintha nem is lenne hazai pálya. Szerencsére a szurkolók gondoskodnak erről. Mivel a Boca Juniors és a River Plate vezetői megegyeztek, hogy a rendbontások elkerülése végett továbbra sem engedik össze a két szurkolói tábort, így az első meccsen csak a Boca drukkerek voltak a stadionban, míg a másodikon csak a River fanatikusai lesznek. 

Az első mérkőzés 2-2-es eredménnyel ért véget, hullámzó játékot hozott. Gyakorlatilag így semmi sem dőlt el, visszavágón valakinek győznie kell! Két legendás klub, melyeket egyaránt a csapatok egykori legendái irányítanak. A Boca edzője az a Guillermo Barros Schelotto, aki 4 Libertadores-kupát nyert játékosként a csapattal. A River szakvezetője pedig Marcelo Gallardo, akivel 96-ban nyerte meg a klub a legrangosabb dél-amerikai kupát, akkor még játékosként, majd edzőként 15-ben ért fel a csúcsra

Két edző, akik szenvedélyesen elhivatottak klubjuk irányába, kérdés csak az, hogy melyikük tudja a másikat meglepni taktikai szempontból. Schelotto hozta a szokásos 4-3-3-as felállását, talán csak azok lepődhettek meg Tevéz, Gago és Zárate padoztatásán, akik kevésbé követik a Boca meccseit. A három egykori klasszis elsősorban a bajnokikon lépnek pályára, Libertadores-kupában egy jóval gyorsabb és fiatal kezdőt küld fel a mester.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Meglepetés lehetett viszont Benedetto mellőzése, aki az egyenes kiesés szakaszban lőtte a gólokat. Rá végül csereként számított a Boca trénere, fontos szerepe is volt az odavágó alakulásában. Gallardo viszont meglepte a publikumot, szokásos 4-4-2-es (olykor 4-2-3-1-es) felállása helyet egy 5-3-2-vel próbálkozott, elsősorban defenzív felfogásban. Támadásnál ez 3-5-2-re módosult, széleken igyekezett támadásokat vezetni a River Plate. 

Libertadores-kupa döntőjének első meccsén a River Plate védekezése a Boca Juniorsszal szemben

Ebből az óvatoskodásból végül négy gól született, sok védelmi hibával tarkított találkozón. Amire a második találkozón figyelnie kell Schellotónak, hogy Gallardo és a River tudatosan "szűkíti a pályát", igyekeznek minél kisebb területet biztosítani a Boca játékosainak. A piros-fehérek ugyanis tisztában vannak vele, hogy Pavón és Villa is gyors játékosok, ha van előttük terület, akkor lazán lehagyják a védőjüket. Gallardo ezt próbálja megakadályozni.

A Boca, ha ezzel nem kezd valamit, akkor bizony nyerni fog a River Plate (2.33). Ami viszont Schelotto malmára hajthatja a vizet, hogy rutinos, sok csatát megélt játékosok vannak a keretben, egyelőre jegelve. Most lehet szükség Gago képességeire, ő irányításával a középpályán fel lehet törni az ellenfél védekezését, illetve Benedettónak és Téveznek is nagyobb szerep kell. Az tisztán látszik, hogy Pavón és Villa közül az egyikük nem tartható fenn a visszavágón. Cserekét beállva sokkal hasznosabbak lennének a fáradt River Plate védelemmel szemben. Ha képes valami váratlant húzni Schelotto, akkor élőben el lehet gondolkozni a Boca sikerén DNB-vel (2.30). Ehhez viszont tudni kell a kezdőt és a taktikai rendszert. 

River Plate - Boca Juniors Tippjáték

Borítókép: River Plate. Fotó: Juan Ignacio Serra/Flickr

A nyertes gyűjtő ingyenes fogadással járhat

Helyezz el egy gyűjtőfogadást (minimum odds: 5.00), mely ugyanazon mérkőzés eseményeit tartalmazza, s ha a szelvényed nyertes, akkor egy azonos tétű ingyenes fogadásban részesülhetsz, 25€ értékig.
Az ajánlatra előbb jelentkezni szükséges!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -31.89 %

augusztus

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

A nyertes gyűjtő ingyenes fogadással járhat

  • Helyezz el egy gyűjtőfogadást (minimum odds: 5.00), mely ugyanazon mérkőzés eseményeit tartalmazza, s ha a szelvényed nyertes, akkor egy azonos tétű ingyenes fogadásban részesülhetsz, 25€ értékig.
    Az ajánlatra előbb jelentkezni szükséges!

betfair útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Libertadores-kupa döntő: River Plate - Boca Juniors

SPF Admin hozzászólt
2018 dec 10. 14:22
Benedetto, 23. perc

Gratulálunk Szabcsi151! Nyereményed 5 000 Forint Skrillen keresztül.  :beerchug:
LuckyBeny hozzászólt
2018 dec 9. 20:27
Martínez, 39. perc
Bucak77 hozzászólt
2018 dec 9. 20:27
Tevez 43. Perc

Kapcsolódó cikkek