A bajnoki cím már zsebben a PSG-nek, a Lens megszerezte a BL-főtáblához szükséges második helyet, míg az Olympique Marseille a dobogó harmadik fokán végzett. A nyitott kérdések a francia liga utolsó fordulójában, hogy ki végez a 4. és 5. helyen, amik még európai kupaindulást érnek, illetve az Auxerre vagy a Nantes esik ki?

2023 jún 3. 21:00 Közvetítés: UnibetBet365

Nyerni kell, ha bent akarnak maradni!

Három csapat már korábban kiesett a francia bajnokságból: Angers, Ajaccio és Troyes. A Ligue 1 létszámcsökkentése miatt, viszont idén négy kieső lesz, ezért óriási harc várható az utolsó játéknapon a 35 pontos Auxerre és a 33 pontos Nantes között. Mindkét gárda hazai pályán fogadja ellenfelét, de az nem mindegy, hogy kiket. Az Auxerre vendége a bajnoki második Lens, míg a Nanteshoz a biztos utolsó helyezett Angers látogat. A helyzet azért nem egyértelmű, mert a Lens számára irreleváns a végeredmény. Nekik a bajnoki második hely adott, ennél valószínűleg többet nem is kívánhattak volna idén. 

Az Auxerre viszont nem pihenhet, hiszen nekik az egy pont sem elég, mivel pontegyenlőség esetén a gólkülönbség dönt, amiben a Nantes jobban áll. Magyarán, ha a Nantes nyer, míg az Auxerre nem tudja legyőzni a Lens csapatát, akkor kiesik. A kardinális kérdés viszont az, hogy képes-e ennyire éles helyzetben hónapok után végre meccset nyerni a Nantes? Legutoljára február közepén nyertek, azóta több, mint három hónap telt el, hiába az 1.33-as szorzó a győzelmükre, ebben akkora érték nincsen. Az Auxerre pontszerzése is mindössze 1.61-es szorzóval kecsegtet, ami szintén nem túl jó, lehetséges, jobb elkerülni a kiesés ellen küzdő csapatok meccseit. 

A Lyon kilátástalan helyzetben

Térjünk át a nemzetközi kupás helyekre, ahonnét rögtön ki lehet húzni az Olympique Lyont, ugyanis 62 ponttal rendelkeznek, ha nyernek a Nice ellen, akkor is 65 pontjuk lesz, viszont a Rennes gólkülönbsége 9 találattal jó, így az OL-nek vagy több góllal kéne nyerniük, vagy a Rennestől kell súlyos vereség, mindezt úgy, hogy a Monaco sem szerez pontot. A Lyon túl későn kezdte meg a bajnoki hajrát, Laurent Blanc együttesében csak Lacazette villogott, ez pedig összességében kevés volt. Megkockáztatjuk, az sem rossz megoldás, ha a Nice sikerét favorizáljuk a Lyonnal szemben. 

Elfáradt a Monaco, helyzeti előnyben a Rennes

Ahogyan azt már korábban is írtuk, nagyon rossz formában a Monaco, érezhetően elfogytak a szezon végére, ha megnézzük akár az elmúlt 10-15 meccs alapján a mérlegüket, akkor a liga alsóbb részein helyezkednek el, alig nyertek mérkőzéseket, sok gólt kapnak, ellenben alig szereztek. Előbb a BL-indulásról csúsztak le, majd a negyedik helyezésüket sem tudták megtartani, végül ott tartunk, hogy annyira szétestek, hogy már a következő évi nemzetközi kupaindulás sem biztos, hogy meglesz. A Lille ugyanis jelenleg a negyedik, jobb pozícióból várják a hétvégi fordulót. 

Ligue 1
Axel Disasi (Fotó: A.Taoualit/Shutterstock.com)

A Rennes a szezon végére összekapta magát, ráadásul, mivel pontegyenlőség esetén a gólkülönbség is nekik kedvezne, így a Monaco helyzete rendkívül nehéz. Ahhoz, hogy negyedikek legyenek, több pontot kell szerezniük a Lille - Rennes párosnál, ez esélytelen, de megkockáztatjuk, hogy következő ellenfelük (a friss kupagyőztes), nem akar kikapni az utolsó fordulóban. A Toulouse még mindig kellemetlen ellenfél, sorra hozták a kevés gólos meccseket, védelmük alig kapott gólt. Most egy olyan ingadozó csatársorral, mint ami a Monacónak van, kész rémálom feltörni a Toulouse hátsó alakzatát. 

A Lille helyzete a legkönnyebb

Fonseca együttesének 66 pontja van, emellett a biztos kieső Troyes otthonába látogatnak, mindezt úgy, hogy a hazaiak alig tudtak mérkőzést nyerni az elmúlt hónapokban. Ellenben a Lille két fontos győzelmet aratott, igaz, hogy ezeken a mérkőzéseken a gólokat büntetőből érték el. Arra nem lehet apellálni, hogy majd a Troyes otthonában is kapnak egy tizenegyest, az viszont biztos, hogy játékerőben jelentős az eltérés a két gárda között. A Lille gyorsan játszik, olyan támadóik vannak, mint David vagy Bamba, akiket megfogni nem egyszerű. 

Összegzés

A Lille győzelme evidens kell, hogy legyen, viszont idegenben gyötrelmes találkozóra számítunk, ezért az 1.22-es vendég sikerben sok érték nincsen, ellenben lehet abban fantázia, hogy a Troyes szépen akar búcsúzni a ligától. A Brest és a Rennes összecsapása izgalmas lehet, mert mindkét csapat elkapta a fonalat, a Rennes számára kötelező a győzelem, ezért nem lennénk meglepve, ha ez egy gólokban gazdag mérkőzés lenne. A Monaco meccsét jobb elkerülni, mint ahogyan a Lyon találkozóját is, ha fogadni akarunk, akkor inkább nizzai pontszerzésre érdemes koncentrálni. 

A cikkben közölt oddsok a(z) bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 1. 20:50 UTC.

  • Brest - Rennes tipp

    2,5 gól felett
    Bet365
    1.66

Számlanyitási ajánlat: Fogadj 10£ értékben és 30£ ingyenes fogadást kaphatsz

Tegyél meg egy £10-os tétet és kapj £30 értékű ingyenes fogadást, amikor csatlakozol a bet365-höz. 

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés