Ligue 1: Engedjük el a múltat!

Nagy Bence
2019 dec 1. 19:00
Szólj hozzá!

Foci Lille OSC Olympique Lyonnais

A tavalyi év két dobogósa találkozik egymással a keddi mérkőzésen, amit a hétközi forduló jegyében tartanak!

Lyon - Lille

Két rutinos edző, akik már jól ismerik egymást, eddig összesen 14 alkalommal találkoztak a csapataik, a párharcuk kiegyenlített csatát hozott. Az aktuális klubjaik ereje is hasonló, talán egy minimális előnyben van a Lyon, de ott van a Rudi Garcia "faktor", hiszen az OM-nél is képes volt egy tehetséges csapatot rosszul használni. Nem lehet egyértelmű következtetéseket levonni a múltbéli meccsekből, talán csak annyit, hogy legutóbbi négy egymás elleni találkozuk alkalmával rendre potyogtak a gólok. 

Galtier azonban idén (is) a védekezésre helyezi a hangsúlyt, mivel elől nincsen egy Nicolas Pépéhez fogható támadója. Victor Osimhenben bízhat, aki úgy néz ki, hogy a válogatott szünet után újból magára talált és eldöntötte a hétvégi Dijon elleni bajnokit. Ez azért egy kisebb túlzás, hiszen "mindössze" büntetőből volt eredményes, amit ő maga harcolt ki. Sok helyzetet dolgozott ki a Lille, de a gólok megint elmaradtak, szinte már szokásos módon, szenved a gárda. 

A Lyon a gyenge rajt után ironikus módon Rudi Garcia vezetése alatt talált magára. Szombaton a Strasbourg otthonában nyertek, ahol az OM-nél megszokott 4-3-3-s rendszerben küldte pályára a csapatát a francia tréner. Kicsit meglepő ez a felállás, hiszen a Lyonnál eddig a 4-2-3-1-et erőltette, de Memphis Depay és Houssem Aouar kiválásával nem maradt irányítója. Ezért is támaszkodik ennyire a szélsőkre, illetve egy labdabiztos és defenzívebb középpályára, mert nem szeretné, ha "átszaladnának" rajtuk. 

Thiago Mendes szintén sérült, valószínűleg nem léphet pályára volt csapata ellen. A három meghatározó játékos távolléte miatt a középpályán fölénybe kerülhet a Lille, nagy kérdés, hogy mihez kezdenek ezzel. Annyira Osimhen tehetségében bíznak elől, hogy szinte nincs is más alternatívájuk, ha pedig a nigériai támadót limitálják, akkor meghalt a Lille, ahogyan az elmúlt hetek folyamán oly sok alkalommal. Ott lenne Ikoné vagy épp Bamba, de messze elmaradnak a tavalyi formájuktól. Könnyedén dominálhat a defenzív felfogás ezen a találkozó, ami kevés gólhoz vezethet. 

Borítókép: Depay Memphis (Fotó: Romain Biard / Shutterstock.com)

Amerikai álom nyereménysorsolás

Fogadj az Unibetnél legalább 5€ értékben NHL, NBA, NFL vagy MLB-meccsekre, hogy részt vehess a nyereménysorsoláson, és 500€-t vághass zsebre. A heti sorsolásokon tíz játékos fog osztozni az 5000€-s nyereményalapon.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 43.00 %

december

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Amerikai álom nyereménysorsolás

  • Fogadj az Unibetnél legalább 5€ értékben NHL, NBA, NFL vagy MLB-meccsekre, hogy részt vehess a nyereménysorsoláson, és 500€-t vághass zsebre. A heti sorsolásokon tíz játékos fog osztozni az 5000€-s nyereményalapon.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

Ligue 1 2019/20

SPF Előzetes hozzászólt
2019 dec 5. 13:55
Ligue 1: Montpellier megtréfálná a címvédőt!

Mennyi ereje maradt Michel Der Zakarian csapatának? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 dec 5. 11:13
Ligue 1: Mi folyik itt Marseille-ben?

Ide orvosi papír nem kell, semmi baj az OM-mel! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 dec 4. 09:36
Ligue 1: Kipihenték magukat

Egy hetet tudott pihenni a párizsi sztárcsapata, annyi a Nantes-nak? Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek