Ligue 1: Menni kell előre!

Nagy Bence
2019 márc 26. 11:03
Szólj hozzá!

Foci Ligue 1 Lille OSC Nantes FC

A Lille tovább küzd a második helyért, de a gólok egyre kevésbé jönnek, ráadásul most egy jól védekező csapathoz látogatnak. Képesek lesznek megverni a Nantes-ot?

Nantes - Lille

Összességében eléggé szépen tartja magát a Nantes a januári tragédia után. Vahid Halilhodzic rutinos edző, aki rendet rakott a fejekben és a taktikában is. Emlékezhetünk még rá, hogy Sergio Conceicao alatt mennyire jól ment a csapatnak. A portugál szakember összerakta a védekezést, most valami hasonlót láthatunk a bosnyák trénertől. A Nantes a legutóbbi öt bajnoki két gólt kapott, észhez tértek a Nimestől elszenvedett hazai 4-2-es vereség után. 

Halilhodzic érkezése óta a csapatkapitány, Valentin Rongier élete formájában játszik, ez pedig a Bordeaux elleni siker alkalmával csúcsosodott ki, ahol a mezőny legjobbja volt. Fontos eleme a középpályának, képes egyszerre megállítani az ellenfél támadásait és egy jó passzal az övéit helyzetbe hozni. A siker másik oka, hogy Halilhodzic bátran nyúlt bele a taktikába és próbálta ki a már bejáratott 4-3-3 helyett a három belsővédős rendszert. Érdemes még kiemelni, hogy Edgar Ié visszakerült a védelembe, ami stabilizálta a hátsó alakzatot. 

Baloldalon Charles Traoré kezdőbe került, aki Halilhodzic egyik kedvenc játékosává nőtte ki magát. Kiválóan játssza be az egész oldalt Traoré, sebessége és fizikális adottságai révén képes dominálni. Jól ível középre, nem lennék meglepődve, ha nyáron valamelyik nagyobb klubhoz kerülne. Középen Rene Krhin újból szerepet kapott, érezhető, hogy a bosnyák edző inkább a fizikális adottságokra épít jelenleg, mintsem a technikai tudásra. Egy masszív védelmet akar, amivel kivívhatják a bennmaradást (jó úton haladnak), többi nem számít. 

Ezért is lesz a Lille számára nagyon kellemetlen ellenfél a Nantes. A vendégek ugyanis azt szeretik, ha van előttük terület, hogy Nicolas Pépé érvényesítse gyorsaságbeli fölényét. Erre rájöttek az ellenfelek is, ezért szenved a bajnoki második a mérkőzéseken. Alig tudnak egy gólnál többet szerezni a találkozókon. Ez olykor elég a karcsú 1-0-ás sikerhez, de valamikor csak egy döntetlenre futja. Elég csak megfigyelni a Lille góljait az elmúlt öt találkozójukból. 

A St. Etienne otthonában Pépé egy kontra végén talált be, ahol lefutotta az ellenfelét. Dijon ellen egyéni hiba döntött, míg a Strasbourg otthonában egy gyors ellentámadás. Felállt védelemmel szemben nem igazán megy a Galtier csapatának, ez látszódott a Monacóval szemben is. A Nantes is valami hasonlóra készül, alig engednek majd át területet, nem sok kontrára lesz lehetősége a vendégeknek. A fogadóirodák ennek fényében alakították ki a szorzóikat, sajnos a 2,5 gól alatti szorzó nagyon alacsony (1.50). A döntetlenben lehet fantázia (3.20), mi viszont inkább az ázsiai hendik piacát választjuk és a 2 gólos határt. 

Borítókép: Emiliano Sala (Fotó: Ray Morgan / Shutterstock.com)

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Mérkőzés góljai: 2 alatt (AH)
    1.92 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 43.60 %

június

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

Ligue 1 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 23. 15:17
Ligue 1: Búcsúzik Genesio?

A Lille és az Olympique Lyon számára nem létfontosságú az utolsó bajnoki.  Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 23. 10:09
Ligue 1: Rudi Garcia távozik

Nyártól új korszak kezdődik az OM-nél, Rudi Garcia utolsó mérkőzésére készül a dél-francia városban! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 18. 11:03
Ligue 1: Meglesz a tagsági?

Meglepetést okozhat hétvégén az Amiens és a Caen! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek

2019 máj 23. 10:09
Ligue 1: Rudi Garcia távozik

2019 máj 23. 12:19
Ligue 1: Búcsúzik Genesio?

2019 máj 24. 00:05
Ligue 1: Nice - Monaco