Ligue 1: Nagy a baj Párizsban

Nagy Bence
2019 febr 1. 21:35
Szólj hozzá!

Foci Ligue 1 Paris Saint-Germain FC Olympique Lyonnais

Hiába állt össze Európa egyik, ha nem a legerősebb csatársora, ha a tagjai sérülékenyek. Neymar - Mbappé - Cavani trió félelmetes, de a brazilnak porcelánból van a lába, ami megnehezíti a párizsi szupercsapat dolgát. 

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain

Neymar tavaly súlyos sérülést szenvedett, emiatt a PSG esélyesei is elúsztak a Bajnokok Ligáját illetően. Csak a világbajnokságra tudott felépülni. Mi történt idén? Ugyanaz. Megint ugyanúgy sérült meg, ahogyan tavaly, épp ugyanaz a csont, tehát megint elúszni látszik a PSG tavaszi periódusa. A brazilra minimum 10 hét kihagyás vár, pótlására vannak opciók, de ez a támadóhármas kezdett formába lendülni elől, Neymar nélkül pedig csak egy félkarú óriás Tuchel csapata. 

Apropó, Tuchel! Lassana Diarra és Marco Verratti sérülése miatt, illetve majd Adrien Rabiot nyári távozása végett, télen szerződtette Leandro Paredest. Beépítéséhez azért idő kell, de az argentin rögtön a kezdőbe kerülhet az előbb említett duó sérülésével. Foghíjas lesz ez a PSG, elsősorban a baloldal, hiába pótolhatja Ángel Di María a brazil klasszist, illetve Draxler az olasz középpályást. A vendégeknek a támadásba kell menekülni, mert középpályás védekezésük nem sok lesz. 

Juan Bernat. Fotó: Stefan Ugljevarevic / Shutterstock.com

Ez komoly veszélyforrás lehet a Lyon ellenében, akik híján vannak a sziporkázó játéknak, de a győzelmek jönnek. Ez azért komoly lökést adhat nekik, ahogyan az is, hogy tavaly januárban hazai pályán győzték le a párizsiakat, szóval minden esélyük megvan most is a sikerre. Épp a jobboldal sebezhető náluk, Rafael sérült, Kenny Tete pályára lépése kérdéses, így Léo Dubois játszhatja be azt oldalt. Ez talán annyiból jelenthet előnyt Bruno Genesio számára, hogy Dubois jóval jobban ért a védekezéshez, mint Tete vagy Rafael. Ő még a régi vonalas hátvéd, néha felfut, beível középre, de elsősorban defenzív feladatokat lát el. Védelemből nem lesz ott az egyik legjobban teljesítő Macral sem, akinek épp Mbappé semlegesítése lett volna a feladata. 

A másik kulcs a pálya közepe lehet, ahol bizony jól jön majd Genesio számára a Aouar - NDombele tengely. Védekezésben is sokat segíthetnek, nem fognak rajtuk átrohanni, azt is megkockáztatom, hogy a Fekír - Depay - Dembélé hármasból valakit beáldoz elölről, hogy még stabilabbá tegye a pálya közepét. Genesio nagy taktikus, Tuchelnek nehéz dolga lesz. Ősszel Mbappé mentette meg a mundér becsületét, vágott egy laza négyest, most is benne bízhatnak a vendégek. Nagyon csábító a vendég siker (1.82), de talán még inkább az Mbappé gól. A francia világbajnok támadó hátára vette a csapatot, nemcsak Neymar távollétében villog, hanem mellette is, legutóbb 10 bajnokin 10 gólt szerzett. Macral hiánya megzavarhatja a hazaiakat, ezt használhatja majd Mbappé 

Borítókép: Neymar. Fotó: Stefan Ugljevarevic / Shutterstock.com

Pénzvisszatérítés büntetők esetén

Fogadj az Unibeten a Premier League mérkőzéseire és ha vesztes lesz szelvényed, de a meccsen büntetőt ítéltek, téted visszatérítik maximum 30 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -22.59 %

augusztus

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Pénzvisszatérítés büntetők esetén

  • Fogadj az Unibeten a Premier League mérkőzéseire és ha vesztes lesz szelvényed, de a meccsen büntetőt ítéltek, téted visszatérítik maximum 30 000Ft értékben.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

Ligue 1 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 23. 15:17
Ligue 1: Búcsúzik Genesio?

A Lille és az Olympique Lyon számára nem létfontosságú az utolsó bajnoki.  Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 23. 10:09
Ligue 1: Rudi Garcia távozik

Nyártól új korszak kezdődik az OM-nél, Rudi Garcia utolsó mérkőzésére készül a dél-francia városban! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 18. 11:03
Ligue 1: Meglesz a tagsági?

Meglepetést okozhat hétvégén az Amiens és a Caen! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek