Ligue 1: Nem bízná másokra

Nagy Bence
2020 febr 13. 11:47
Szólj hozzá!

Foci Ligue 1 Lille OSC Marseille

Egy mérkőzés, mely újra kiélezetté teheti a második helyért folyó küzdelmet? Képes lehet a győzelemre a Lille?

Lille - Marseille

A Lille komoly hullámvölgyeken ment keresztül az elmúlt években, hiszen a 2011-es bajnoki cím után, jött a lejtmenet. Egy kiváló csapatot raktak össze, amit aztán a külföldi klubok szétszedtek. A vezetőség nem tudta megfelelően pótolni a hiányzókat és évek, illetve egy új sportigazgató kellett, hogy újból a siker útjára lépjen a klub. Luis Campos a Monacótól érkezett hozzájuk, rögtön el is kezdődött az átalakítás, hiszen Campos számára kiemelten fontos az utánpótlás. 

Az érkezése után bevásároltak fiatal játékosokból (Nicolas Pépé, Thiago Mendes, Thiago Maia, Kévin Malcuit és még lehetne sorolni), akik közül párat komoly profittal adtak el. Jött egy bajnoki ezüstérem is, de az eladások után sem gyengült meg annyira a klub. Nyáron új befektetések következtek, amiből már most látszik az óriási profit, hiszen Victor Osimhen nagy összegért válthat klubot nyáron. A nigériai támadó elkezdte megint szórni a gólokat, ami egyenlő a sikerrel. 

A védekezés a bekapott gólok alapján nem tűnik jónak, de ha megnézzük, hogy a találkozók 37,5 százalékán nem kaptak gólt, az már úgy egész jól hangzik, ahogyan az is, hogy 12 hazai meccsükből, mindössze 5 alkalommal tudtak betalálni a kapujukba, egy vereség (vállalható a PSG-től) és 9 nyertes mérkőzés. Nem szabálytalankodnak feleslegesen (kiállításuk még nem is volt a Pierre-Mauroy stadionban). 

Victor Osimhen és Loic Rémy is elsősorban a hazai meccseken szerzik a góljaikat, okosan használják az intenzív letámadást is, nincsenek túlhajtva a játékosok, gyakorlatilag teljesen más arcát mutatja Galtier csapata otthon, mint idegenben. A vendég Marseille is jó periódusban volt, egészen a szerdai kupameccsig, ahol kikaptak a Lyontól. Majdnem a legerősebb kezdő lépett pályára, nem volt pihentetés a részükről, szóval fásult lehet a társaság. 

A vendégeknél Benedetto sérült, de Dimitri Payet végre tehetségéhez mérten játszik, viszi a hátán a csapatot, felmerül a kérdés, hogy szükség van-e a másik két sztárra (Benedetto és Thauvin)? A hazaiak részéről az lehet a probléma, hogy azért a jobboldaluk sebezhető, Payet pedig előszeretettel használja a pálya ezen részét, ahol Mehmet Zeki Celik védekezik. A török hátvéd fiatal, ráadásul párszor elszaladt vele a ló mostanság, be is húzott két sárga lapot. Érdemes lehet erre is fogadni, hiszen Payet megállítása nehéz feladat, de jobb ötletnek tűnik egy kevés gólos találkozó, mivel a hazaiak elléggé defenzív felfogásban játszanak, vendégek pedig nem szoktak annyit kockáztatni idegenben. 

Borítókép: Victor Osimhen (fotó: Vitalii Vitleo / shutterstock.com)

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 17.90 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet TV

  • Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

Ligue 1 2019/20

SPF Előzetes hozzászólt
2020 febr 13. 11:47
Ligue 1: Nem bízná másokra

Victor Osimhen lehet a nyerőember? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 febr 11. 17:55
Ligue 1: Feltámadtak, megint!

Jöhet egy új és sikeres korszak a hercegségbeli klubnál? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 febr 7. 11:46
Ligue 1: Izgalmaktól mentes derbi?

Bulizás ide, bulizás oda, PSG mindig nyer! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek