Ligue 1: PSG - Lyon a hétvége slágermeccse

Nagy Bence
2018 okt 5. 11:50
Szólj hozzá!

Foci PSG Ligue 1 Monaco Olympique Lyonnais

Meddig tart még a Monaco vesszőfutása? A Rennes sincsen jó formában, így valamelyik csapat nagyon jól fog járni a hétvégén, ha sikerül ráerőltetnie az akaratát a másikra. A PSG közben megőrizné veretlenségét a Lyon elleni rangadón. 

Monaco - Rennes

Ki lehet jelenteni, hogy komoly válságban van a Monaco. Szezon elején írtunk róla, hogy ez könnyedén megvalósulhat, mert sok volt nyáron a távozó és a sérüléssel küzdő játékos is, aminek a száma aztán a mérkőzés előrehaladtával tovább nőtt. Leonardo Jardim a kialakult helyzettel nem tud mit kezdeni, sokszor húzta már ki a klubot az elmúlt években a nehéz szituációkból, de ez most még számára is megoldhatatlan. Gólt három mérkőzés óta nem rúgtak, akik képesek lennének megteremteni a helyzeteket (Rony Lopes, Golovin), azok vagy nincsenek formában, vagy sérültek. Az orosz játékos óriási betli eddig, közelében sincsen a vb-n látott formájának. 

A vendégeknél is akad hiányzó szép számmal, forma hasonlóan pocsék, így ez a találkozó arról fog dönteni, hogy melyik csapat képes felülemelkedni a helyzetén és nyerni. Ebben még mindig a hazaiak járnak előrébb, ehhez Falcao klasszisa kéne, mert a többiektől felesleges várni a gólokat. A Monaco védelme viszont pocsék, a Glik - N'Doram páros nem működik, talán Subasic visszatérése adhat stabilitást a hátsó alakzatnak. Bátor tipp, de 2.18-ért még a pocsék forma ellenére is nehéz kihagyni a hazai győzelmet. Szintén csábító lehet a mindkét csapat szerez gólt (1.67).

PSG - Lyon

A bajnoki cím már nyáron eldőlt, mikor Tuchel jött a párizsi klub padjára. Papíron ez egy rangadó, de már most 10 pont a hátránya a vendégeknek. A legszomorúbb a Ligue 1 helyzete kapcsán, hogy gyakorlatilag különösebb megerőltetés nélkül vezet a PSG, pedig Mbappé eltiltva is volt, Verratti sérüléssel küzdött, rossz volt a védekezés, középpályáról alig beszélhettünk. De elől ott volt Cavani, Neymar és olykor Mbappé, akik bedaráltak bármilyen védelmet. Olyan, mintha a Golden State Warriors helyzetét vizsgálnánk az NBA-ben. Tele vannak sztárokkal, elég csak eggyel több gólt rúgniuk, mint az ellenfeleknek. Gyakorlatilag a kapura tartó és a kaput eltaláló lövések aránya 50% körül van, ahogyan az ezekből született góloké is. Hatékony a PSG, amihez a többi csapat nem ér fel.

Genesio és a Lyon hiába próbálkozik, közelükbe sem érhet. A nyáron Mariano eladása után kellett egy középcsatárt találni, végül Moussa Dembele lett a megoldás, aki szépen beilleszkedett a támadószekcióba. Mögötte Fekir szabad kezet kapott, míg a széleken gyors játékosokkal próbálja megbontani a védelmeket Genesio. Ez a Manchester City ellen működött is, ahogyan a PSG ellen is fog jó eséllyel. A szélek levédése az egyik gyengéje Tuchel csapatának, könnyű mögéjük kerülni. Ebből a szempontból jó megoldás lehet a BTTS (1.50), de sajnos folyamatosan csökken a szorzója. Talán egy vendég hendikep sem ördögtől való, azért Genesio rendre jól készíti fel a nagy meccsekre a csapatát, neki a kisebb klubokkal van gondja.

Borítókép: Nabil Fekir (Fotó: CosminIftode / Shutterstock.com)

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Monaco - Rennes: mindkét csapat gólt szerez
    1.67 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -3.00 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Ligue 1 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 23. 15:17
Ligue 1: Búcsúzik Genesio?

A Lille és az Olympique Lyon számára nem létfontosságú az utolsó bajnoki.  Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 23. 10:09
Ligue 1: Rudi Garcia távozik

Nyártól új korszak kezdődik az OM-nél, Rudi Garcia utolsó mérkőzésére készül a dél-francia városban! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 18. 11:03
Ligue 1: Meglesz a tagsági?

Meglepetést okozhat hétvégén az Amiens és a Caen! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek