Ligue 1: PSG - Lyon a hétvége slágermeccse

Nagy Bence
2018 okt 5. 11:50
Szólj hozzá!

Foci PSG Ligue 1 Monaco Olympique Lyonnais

Meddig tart még a Monaco vesszőfutása? A Rennes sincsen jó formában, így valamelyik csapat nagyon jól fog járni a hétvégén, ha sikerül ráerőltetnie az akaratát a másikra. A PSG közben megőrizné veretlenségét a Lyon elleni rangadón. 

Monaco - Rennes

Ki lehet jelenteni, hogy komoly válságban van a Monaco. Szezon elején írtunk róla, hogy ez könnyedén megvalósulhat, mert sok volt nyáron a távozó és a sérüléssel küzdő játékos is, aminek a száma aztán a mérkőzés előrehaladtával tovább nőtt. Leonardo Jardim a kialakult helyzettel nem tud mit kezdeni, sokszor húzta már ki a klubot az elmúlt években a nehéz szituációkból, de ez most még számára is megoldhatatlan. Gólt három mérkőzés óta nem rúgtak, akik képesek lennének megteremteni a helyzeteket (Rony Lopes, Golovin), azok vagy nincsenek formában, vagy sérültek. Az orosz játékos óriási betli eddig, közelében sincsen a vb-n látott formájának. 

A vendégeknél is akad hiányzó szép számmal, forma hasonlóan pocsék, így ez a találkozó arról fog dönteni, hogy melyik csapat képes felülemelkedni a helyzetén és nyerni. Ebben még mindig a hazaiak járnak előrébb, ehhez Falcao klasszisa kéne, mert a többiektől felesleges várni a gólokat. A Monaco védelme viszont pocsék, a Glik - N'Doram páros nem működik, talán Subasic visszatérése adhat stabilitást a hátsó alakzatnak. Bátor tipp, de 2.18-ért még a pocsék forma ellenére is nehéz kihagyni a hazai győzelmet. Szintén csábító lehet a mindkét csapat szerez gólt (1.67).

PSG - Lyon

A bajnoki cím már nyáron eldőlt, mikor Tuchel jött a párizsi klub padjára. Papíron ez egy rangadó, de már most 10 pont a hátránya a vendégeknek. A legszomorúbb a Ligue 1 helyzete kapcsán, hogy gyakorlatilag különösebb megerőltetés nélkül vezet a PSG, pedig Mbappé eltiltva is volt, Verratti sérüléssel küzdött, rossz volt a védekezés, középpályáról alig beszélhettünk. De elől ott volt Cavani, Neymar és olykor Mbappé, akik bedaráltak bármilyen védelmet. Olyan, mintha a Golden State Warriors helyzetét vizsgálnánk az NBA-ben. Tele vannak sztárokkal, elég csak eggyel több gólt rúgniuk, mint az ellenfeleknek. Gyakorlatilag a kapura tartó és a kaput eltaláló lövések aránya 50% körül van, ahogyan az ezekből született góloké is. Hatékony a PSG, amihez a többi csapat nem ér fel.

Genesio és a Lyon hiába próbálkozik, közelükbe sem érhet. A nyáron Mariano eladása után kellett egy középcsatárt találni, végül Moussa Dembele lett a megoldás, aki szépen beilleszkedett a támadószekcióba. Mögötte Fekir szabad kezet kapott, míg a széleken gyors játékosokkal próbálja megbontani a védelmeket Genesio. Ez a Manchester City ellen működött is, ahogyan a PSG ellen is fog jó eséllyel. A szélek levédése az egyik gyengéje Tuchel csapatának, könnyű mögéjük kerülni. Ebből a szempontból jó megoldás lehet a BTTS (1.50), de sajnos folyamatosan csökken a szorzója. Talán egy vendég hendikep sem ördögtől való, azért Genesio rendre jól készíti fel a nagy meccsekre a csapatát, neki a kisebb klubokkal van gondja.

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Monaco - Rennes: mindkét csapat gólt szerez
    1.67 UnibetHozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 15.71 %

december

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Ligue 1 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2018 dec 6. 13:39
Ligue 1: Még mindig gyengék

Ha már szombaton elmarad a PSG és a Lyon meccse, akkor legalább a pénteki mérkőzést vesézzük ki alaposabban, ahol a Monaco a nizzaiakat fogadja. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2018 dec 3. 19:17
Ligue 1: Mit hoz a Mikulás?

Idegenben nyerne a Nimes és a St. Etienne is a hétközi fordulóban, de a Bordeaux és a Caen nem adja majd könnyen magát! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2018 dec 2. 15:06
Ligue 1: Kedden is rúgják a bőrt!

Hétközi fordulót tartanak a francia bajnokságban, keddi kínálatból a Nice - Angers és a Montpellier - Lille találkozókra koncentrálunk! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek