Ligue 1: Szenvedhet a PSG?

Nagy Bence
2018 szept 11. 15:33
Szólj hozzá!

Foci PSG Ligue 1 Neymar

Pénteken két mérkőzést is rendeznek a francia bajnokságban. A válogatott szünet után sincsen megállás, ez sok csapatnak kedvezőtlen lehet. Ezek közé tartozhat a regnáló bajnok PSG is. 

PSG - St. Etienne

Egy szupercsapat edzőjének sosem egyszerű a dolga és ez hatványozottan igaz a válogatott szünet alatt is. Az egész csapat szétszéled, mennek a hazájuk válogatottjához. A PSG-nél a szünet alatt sem pihent Neymar, Thiago Silva és Marquinhos (mindhárman Amerikába utaztak), Areola,, Draxler, Mbappé, Meunier és Kimpembe. Gyakorlatilag Buffon, Di María, Cavani és Rabiot tudott csak "feltöltődni". Sok a sérült és az eltiltott is, mivel Mbappé mellett Verratti, Daniel Alves és Kurzawa sem játszhat.

Hiába nyeri sorra a bajnokikat a PSG, több sebből is vérzik a keret. Ehhez társul még, hogy jövőhéten egy rangadóval nyitnak a Bajnokok Ligájában. Már az eddigi bajnokikon is látszott, hogy a védelem nincsen rendben. Könnyedén zavarba jönnek a beíveléseknél, de a futóversenyekben sem remekelnek Thiago Silváék. Gyorsabb és dinamikusabb támadók könnyedén zavarba hozzák őket. 

Kylian Mbappé (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

A St. Etienne a döntetlenre esküszik. Jean-Louis Gasset fél év alatt rendbe tette a védelmet. Egy rutinos hármassal dolgozik a hátsó alakzatban (kapuban Ruffier, előtte pedig Subotic és Perrin). Jól kiegészítik egymást és jól fognak embert. Cavaninak emiatt nehéz dolga lesz középen. Yann M'Vila dolgozik a védelem előtt, aki talán ismerős lehet, mert 6-8 éve őt gondolták a következő nagy francia középpályásnak. Most feltámadt és kamatoztatva nagy munkabírását, jól köti össze a védelmet a támadósorral. Hosszú labdáival rendre megtalálja a támadókat és eddig megfelelően irányítja a csapatát (meccsenként 70 passzával az elithez tartozik a francia ligában). 

A vendégek tehát egy nagyon masszív csapat képét keltik, akik jól zárnak vissza és idegenben előszeretettel adják át a kezdeményezést az ellenfélnek. Középen tömörülnek, nehéz őket átlövéssel feltörni. Mivel Mpabbé nem lesz, ezért jóval több szerep hárul majd Neymarra, akinek eddig nem igazán feküdt ez a mélységi irányító és mindenes szerepe. Kevés lesz a bemozgás is, mivel ez nem Di María, Cavani vagy Neymar területe. Emiatt lett volna fontos a világbajnok francia támadó szerepeltetése. Az elmúlt évekből kiindulva egy kiütéses hazai sikernek kéne születnie, de a jelenlegi helyzetet vizsgálva, megszorongathatják a vendégek a bajnokot. 

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • St. Etienne +2 góllal (AH)
    1.90 UnibetHozzászólások


Szólj hozzá fórumos felhasználóneveddel

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 7.00 %

szeptember

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Ligue 1 2018/19

TiB hozzászólt
2018 szept 1. 19:14
Di Maria szögletből rúgott gólt. Elég menő 8) :ok:

SPF Admin hozzászólt
2018 aug 10. 12:48
Ligue 1: Elrajtol a világbajnok pontvadászata

Kezdetét veszi a francia pontvadászat, elsőként az öt elit bajnokságból. Rögtön az Európa Liga-döntős Marseille lép pályára a nyitómeccsen, de izgalmakban bővelkedik még a hétvége többi találkozója is. Hogy
SPF Előzetes hozzászólt
2018 aug 8. 10:42
Monaco és Nice: Meddig tartható ez az állapot?

Nagy terveik és álmaik voltak két évvel ezelőtt, aztán egycsapásra szertefoszlott az egész. Milyen szezon elé néz az új edzővel a Nice, illetve képes lesz-e újból a dobogóra állni a Monaco a francia bajnok

Kapcsolódó cikkek