Ligue 1: Szenvedhet a PSG?

Nagy Bence
2018 szept 11. 15:33
Szólj hozzá!

Foci PSG Ligue 1 Neymar

Pénteken két mérkőzést is rendeznek a francia bajnokságban. A válogatott szünet után sincsen megállás, ez sok csapatnak kedvezőtlen lehet. Ezek közé tartozhat a regnáló bajnok PSG is. 

PSG - St. Etienne

Egy szupercsapat edzőjének sosem egyszerű a dolga és ez hatványozottan igaz a válogatott szünet alatt is. Az egész csapat szétszéled, mennek a hazájuk válogatottjához. A PSG-nél a szünet alatt sem pihent Neymar, Thiago Silva és Marquinhos (mindhárman Amerikába utaztak), Areola,, Draxler, Mbappé, Meunier és Kimpembe. Gyakorlatilag Buffon, Di María, Cavani és Rabiot tudott csak "feltöltődni". Sok a sérült és az eltiltott is, mivel Mbappé mellett Verratti, Daniel Alves és Kurzawa sem játszhat.

Hiába nyeri sorra a bajnokikat a PSG, több sebből is vérzik a keret. Ehhez társul még, hogy jövőhéten egy rangadóval nyitnak a Bajnokok Ligájában. Már az eddigi bajnokikon is látszott, hogy a védelem nincsen rendben. Könnyedén zavarba jönnek a beíveléseknél, de a futóversenyekben sem remekelnek Thiago Silváék. Gyorsabb és dinamikusabb támadók könnyedén zavarba hozzák őket. 

Kylian Mbappé (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

A St. Etienne a döntetlenre esküszik. Jean-Louis Gasset fél év alatt rendbe tette a védelmet. Egy rutinos hármassal dolgozik a hátsó alakzatban (kapuban Ruffier, előtte pedig Subotic és Perrin). Jól kiegészítik egymást és jól fognak embert. Cavaninak emiatt nehéz dolga lesz középen. Yann M'Vila dolgozik a védelem előtt, aki talán ismerős lehet, mert 6-8 éve őt gondolták a következő nagy francia középpályásnak. Most feltámadt és kamatoztatva nagy munkabírását, jól köti össze a védelmet a támadósorral. Hosszú labdáival rendre megtalálja a támadókat és eddig megfelelően irányítja a csapatát (meccsenként 70 passzával az elithez tartozik a francia ligában). 

A vendégek tehát egy nagyon masszív csapat képét keltik, akik jól zárnak vissza és idegenben előszeretettel adják át a kezdeményezést az ellenfélnek. Középen tömörülnek, nehéz őket átlövéssel feltörni. Mivel Mpabbé nem lesz, ezért jóval több szerep hárul majd Neymarra, akinek eddig nem igazán feküdt ez a mélységi irányító és mindenes szerepe. Kevés lesz a bemozgás is, mivel ez nem Di María, Cavani vagy Neymar területe. Emiatt lett volna fontos a világbajnok francia támadó szerepeltetése. Az elmúlt évekből kiindulva egy kiütéses hazai sikernek kéne születnie, de a jelenlegi helyzetet vizsgálva, megszorongathatják a vendégek a bajnokot. 

Fogadj kötésben 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • St. Etienne +2 góllal (AH)
    1.90 UnibetHozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -45.20 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj kötésben 30%-s nyereménynövelővel

  • Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Ligue 1 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 febr 15. 22:46
Ligue 1: Minimális üzemmódban

A PSG-re elméletben egy könnyed ujjgyakorlat vár, de mit mutat a gyakorlat? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 febr 15. 14:24
Ligue 1: Erőre kaptak

Pályán a Monaco, a Marseille és a Nice is szombaton! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 febr 10. 11:17
Ligue 1: Minden pont számít!

A Monaco pontokért megy a Montpellier otthonában, hogy elkerüljenek a kiesőzónából, míg a Lille és a Lyon tovább folytatja a versenyfutást a második helyért.  Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek