Ligue 1: Tartós visszaesés?

Nagy Bence
2019 aug 8. 22:01
Szólj hozzá!

Foci Ligue 1 Lille OSC Nantes FC

Két olyan csapatról lesz szó, akiket nyáron komoly veszteségek értek, nehéz lesz az újbóli építkezés számukra. Melyikük kezdi jobban a szezont?

Lille - Nantes

A Nantes számára már a döntetlen is bravúr lenne, ugyanis komoly problémák merültek fel a klubnál. Vahid Halilhodzic nem értett egyet a vezetőséggel, átigazolási politikájukkal és a jövőbeli tervekkel. A két középső hátvédet eladta a klub lengyel elnöke, Waldemar Kita. A román kapus, Ciprian Tatarusanu is távozott, védelem tehát komoly változásokon ment keresztül. Visszatért kölcsönből Alban Lafont, aki egyből kezdő kapus lehet 20 éves kora ellenére. Komoly rutinnal rendelkezik, itt legalább rendben lehetnek a "kanárik". 

A hátsó alakzat már más kérdés, Nicolas Pallois kötelező kezdő, ő adhatja a stabilitást. Középpályával nem lehet különösebb gondja az újdonsült edzőnek, Christian Gourcuff-nek. A rutinos francia tréner 37 éve van a szakmában, elsősorban Franciaországban dolgozott, utolsó Ligue 1 csapata a Rennes volt. A szintlépés azonban nem sikerült velük, sőt, idő előtt kényszerült távozni Gourcuff. Az eredmények nem jöttek, de az vitathatatlan, hogy tehetségek fejlesztéséhez ért. 

Lesz dolga bőven a "kanáriknál", mert a támadójáték pocsék volt az elmúlt években. Erőlködtek, nem volt meg a megfelelő kreativitás. Marcus Coco ezért érkezett, hogy színt vigyen ebbe a csapatrészbe. Gourcuff gyakorlatilag kapott 6-7 napot, hogy megfelelően felkészítse a nyitányra a játékosokat, ami nagyon kevés. Erősen kérdéses, hogyan fognak felpörögni erre a találkozóra, mennyire lesz rendben a védekezés, ami az egyetlen mentsváruk. Szerencséjük viszont, hogy a tavalyi ezüstérmes sincsen jobb "állapotban". 

A Lille-t szétkapták a nyáron, Nicolas Pépé távozott (ahogyan az várható is volt), de a közvetlen rivális, Olympique Lyon is lerabolta őket. Thiago Mendes mellett Youssouf Koné is náluk kötött ki. Mellettük Edgar Ié, Anwar El Ghazi és Rafael Leao is más csapatnál folytatja, több kezdőjét is elveszítette a Lille. Galtier viszont maradt az edzői székben, aki ennek a csapatnak az alapját lefektette, ráadásul a játékosokért kapott pénzt jól fektették be. 

Fiatal és tehetséges focistákat vettek. Bradaric, Yazici és Osimhen személyében olyanokat, akik szerettek volna egy nagyobb bajnokságban játszani és fejlődni, míg Weah vagy Djaló esetében a több játékperc dominált, mikor elhagyták a klubjaikat. Jonathan Bamba játéka kérdéses sérülése miatt, Araujo és Rémy nem léphetnek pályára, míg az újonnan érkezők alig voltak edzésben. Gondban lehet tehát Galtier mester is. 

Látható, hogy mindkét oldalon vannak problémák, kiben bízhatnak a hazaiak? Jonathan Ikonéban, aki idén szintet léphet. Gyors, jól mozog be az üres területekbe és kiválóan cselez. A helyzetkihasználással akadnak még problémái, de egy gólt előkészíthet a Nantes ellen. Az érték azonban nem a hazai sikerben van (2.00), hanem abban, hogy a vendégek nem szereznek gólt (2.28). Erősen kérdéses ugyanis, hogy rakta össze egy hét alatt ezt a keretet Gourcuff, idegenben ráadásul a klubjai hagyományosan szenvedtek és kevés gólt értek el irányítása alatt. 

Borítókép: Alban Lafont (Fotó: bestino / Shutterstock.com)

Fizess be 20 eurót, s játssz 40 euróval!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 20€-t a Betfairhez, s máris 40€-val kezdheted a játékot.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Nantes nem szerez gólt
    2.28 TobetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 23.36 %

december

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fizess be 20 eurót, s játssz 40 euróval!

  • A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 20€-t a Betfairhez, s máris 40€-val kezdheted a játékot.

betfair útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

Ligue 1 2019/20

TiB hozzászólt
2019 dec 7. 19:51
Azért van egy diszkrét bája, amikor Allez I'OM, tehát egy Marseille fan klub oldalát lájkolja a Michelle Wild kan klub. :D
SPF Előzetes hozzászólt
2019 dec 5. 13:55
Ligue 1: Montpellier megtréfálná a címvédőt!

Mennyi ereje maradt Michel Der Zakarian csapatának? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 dec 5. 11:13
Ligue 1: Mi folyik itt Marseille-ben?

Ide orvosi papír nem kell, semmi baj az OM-mel! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek