Eljött ez a nap is, minden bizonnyal (bár a vezetőség cáfolja) a nyáron távozik a PSG csapatától Lionel Messi. Egyelőre még erősen kérdéses, hová igazol, viszont úgy tűnik, hogy a hétvégi Clermont elleni hazai találkozó lesz az utolsó fellépése a párizsiak mezében.

Nem lett sikersztori

Lionel Messi 2021 augusztusában egy feszültségekkel teli időszak után érkezett Párizsba, mivel a Barcelona nem tudta regisztrálni a bére miatt. Az átigazolás viszonylag gyorsan lezajlott, azonban összegezve az elmúlt két szezont, közel sem úgy alakult ez az ügylet, ahogyan azt Nasser Al-Khelaifi eltervezte. Azt gondolták, ezzel a helyére került az utolsó puzzle, szupercsapatot raktak össze Párizsban, legalábbis papíron, viszont ez a valóságban nem köszönt vissza, hiába játszott a keretben Messi mellett Mbappé, Neymar, Verratti, Hakimi, Donnarumma, Marquinhos vagy akár Sergio Ramos. 

Lionel Messi PSG
Lionel Messi (Fotó: A.Taoualit/Shutterstock.com)

A francia bajnoki cím egy ilyen kerettől alapvető elvárás, idén, ha nehezen is, de végül meglett. Igaz, hogy végig kontrollálták a bajnokságot, de több váratlan vereség is becsúszott, viszont a fő probléma nem itt keresendő, hanem a Bajnokok Ligájában. Ennyi sztárral - második szezontól már megfelelő edzővel -, nemhogy a döntőbe, de még a negyeddöntőbe se tudott bejutni a PSG. Nem működött a Messi - Mbappé - Neymar trió, ezen a szinten már nem fér bele, hogy a tíz mezőnyjátékosból kettő vagy három csak elvétve védekezik. A jobban szervezett, szívósabb csapatok felőrölték őket. A sérülések sem kerülték el a keretet, ez is gondot okozott. A harmadik pedig a szív, legalábbis Messi esetében mindenképp, de érvényes lehet ez a többi elkényelmesedett sztárra is. 

Messi nem érezte sajátjának a projektet

Amikor a Barcelonában játszott, esetek jelentős százalékában motivált volt az argentin, de ugyanez érvényes volt a válogatott meccsekre, látható volt a világbajnokságon, ha úgy adódott, képes volt a vezér szerepére is, világbajnoki címig vezetni hazáját. Ebből a motiváltságból szinte semmi sem maradt Párizsra. Első évben sokszor volt sérült, erőállapota sem volt megfelelő, de leginkább az volt a baj, hogy nem érintette meg őt ez a PSG-projekt. Akadtak jobb meccsei, mikor 2-3 gólt szerzett vagy gólpasszt adott, azonban a konstans jó játékot már nem tudta bemutatni. A világbajnokság után már érezhetően jól volt lakva, ráadásul a csapaton belüli hangulat sem volt az igazi. 

Párizs szerette az argentint, egy ideig

Az érkezése napján tömegek várták Párizsban az argentin klasszist, még a szállodában sem tudott úgy lenni, hogy ne álljanak az utcán az emberek és kiabálják a nevét. A felfokozott hangulat az első meccsek alatt sem hagyott alább, már a bemutatása is olyan volt, mintha a csapat minden reménye benne lenne a sikerre, miközben a keretben már ott volt egy ideje Neymar és Mbappé. Aztán, ahogy Messi teljesítménye is gyengébb volt - ahhoz képest, amit Barcelonában mutatott -, úgy lett egyre kritikusabb a tömeg, végül kifütyülték, elmúlt hónapokban pedig már érezhetően nem kedvelték őt. 

Jöhet a búcsú, de hol folytatja?

Ilyen előjelek után rendezik meg a hétvégi bajnokit a Parc des Princes gyepén, amely minden bizonnyal Lionel Messi utolsó PSG-s meccse lesz. A Clermont csapatát fogadják, akik idén meglepetésre a táblázat első felében végeznek. Az utolsó meccsen nagy céljaik nincsenek, maximum annyi, hogy meglepjék a fővárosiakat. Messi kapcsán ugyanis még mindig nem erősítette meg hivatalosan a PSG, hogy távozik a klubtól, de nyáron lejáró szerződését nem hosszabbította meg az argentin játékos. A Barcelona gőzerővel dolgozik, hogy valahogy visszatérhessen, de nem biztos, hogy ez a megfelelő megoldás.

Egyfelől már kialakult egy fiatal mag a keretben, másrészről amilyen bértömeggel rendelkezik, ezt nem engedheti meg magának a katalán klub. Harmadrészt, nem biztos, hogy érzelmileg és taktikailag megfelelő döntés visszahozni, mert utána még nehezebb lesz a következő elválás. Ettől eltekintve Xavi szívesen látná őt:

Ahogyan Cristiano Ronaldo vagy Karim Benzema kapcsán, úgy Messi esetében is adott Szaúd-Arábia, mint lehetséges célpont, óriási összeget kínáltak neki, amire nehéz lesz nemet mondani.

Ezen kívül, szinte mindig felmerül az Inter Miami, mint potenciális kérő, és az üzleti szálak miatt szintén jó megoldás lehetne Messinek. Az argentin világbajnok távozása tehát biztos, de úgy tűnik, Neymar sem marad. 

Fogadási lehetőségek Messi új klubjára

A brazil sem váltotta meg a világot

Ez egy amolyan win-win helyzet. Neymar nem szívesen maradna Párizsban - ez minden évben felmerül -, mint ahogyan a PSG sem tartaná meg a költséges, ellenben rendkívül sérülékeny sztárját. Kezdetben úgy volt, hogy majd a brazilra építik a csapatot, utána Mbappé segítőjének szánták, majd a harmadik keréknek Mbappé és Messi mellé. Végül egyik sem valósult meg, mert minden évben több hetet kellett kihagynia sérülések miatt. Angol csapatok merültek fel, mint lehetséges célpont, de Neymar hangsúlyozta, csak a Manchester United érdekli, erre pedig még most jelentős szorzót kapunk. 

Neymar a következő szezonban a Manchester United játékosa lesz @ 5.00 (Unibet)

Lehetséges, hogy soha többet nem látjuk sem Messit, sem Neymart a PSG mezében, mindezt úgy, hogy Neymarnak igazi búcsúmeccse sem volt a sérülése miatt?

Számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kredit

Az új bet365 ügyfelek egy remek ajánlatban részesülhetnek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Lionel Messi (Fotó: Maciej Rogowski Photo/Shutterstock.com)