Egy ideig még hullámzott tavasszal Jürgen Klopp alakulata, aztán kisimult a görbe, és hét mérkőzés óta csak nyernek. Eközben feljött Unai Emery irányításával az Aston Villa. Annyira belejöttek a felek mostanában, hogy európai kupaszereplésért harcolhatnak, ki a Bajnokok Ligájáért, ki az Európa Ligáért.

Remekül zárja az idényt a Liverpool

Mivel érdemben nagy változtatás nem történt, ezért a Liverpool jó formája motivációban keresendő. Erre jutottunk a Fulham elleni meccsük előtt, amit szűken ugyan, de behúztak. Aztán még legutóbb raktak újabb három pontot az eddigiekhez, idegenben verték a Leicester gárdáját. Így aztán most ott vannak a Manchester United és Newcastle nyomában, a Bajnokok Ligáját érő helyek mögött egy pontra. Egy mérkőzéssel többet játszottak, mint a két rivális, de még összejöhet az első négy simán nekik.

Ha formákból indulunk ki, akkor például jobban teljesítenek az utóbbi hetekben, mint az előttük álló két klub. Április eleje óta nem kaptak ki, és hét mérkőzés óta csak nyernek. Ráadásul három meccs óta mattolni sem tudták őket. Salah legutóbb három gólpasszt adott, és ő szerezte a győztes találatot a Fulham és Brentford ellen. Ha ezúttal is betalálna, azzal a bet365-nél egy 2.10-es szorzónak örülhetnénk. Eddig nyolc alkalommal játszott az Aston Villa ellen, hatszor volt eredményes, három gólpassz társaságában.

Jurgen Klopp - Liverpool 001
Jurgen Klopp csapata jól zárja az idényt. (Fotó: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com)

Unai Emery ráérzett a dolgokra

Volt egy hosszabb győzelmekkel teli sorozata a vendégeknek is, elmondhatjuk hogy Unai Emery felhozta az Aston Villát az élmezőnybe. Januárban megkérdőjelezték a döntését, miszerint elengedte Danny Ingset, de ő bízott az akkor formán kívül játszó Ollie Watkins tehetségében. Jobban passzolt a spanyol mester taktikájába, ami aztán tavasszal meg is látszott. Ott az év elején volt egy időszak, amikor szinte folyton gólt szerzett. Az utóbbi hetekben visszaesett, legutóbb április közepén volt eredményes.

Alex Moreno leigazolása szintén jó ötletnek bizonyult, a védelem fontos szereplőjévé vált. A védekező feladatai mellett, remekül csatlakozik be a támadásokba. A teljes keretet nézve, ő adja a legtöbb kulcspasszt az offenzíváknál, és a legtöbb cselt is Moreno jegyzi. Szóval egy újabb döntés, ami mutatja, hogy Emery nem is kókler. A spanyol mesternek egyébként nem szokott menni a Liverpool ellen, egy győzelem és egy döntetlen mellett, hat vereség a mérlege. Van ebben Arsenal, Sevilla és Aston Villa is.

Liverpool - Aston Villa fogadási lehetőségek

Hajlanék a hazai győzelem felé, de az 1.45-ös szorzóban nem sok érték van fogadás szempontjából. Hiába vannak jó formában, hiába nem megy Emery-nek a Pool ellen, ez túl kicsi odds, és azért felrémlik a szezon eleje, közepe, amikor Klopp már csak nevetett a rossz eredményeken. Annyira elmérték viszont az over és under tippek piacát, hogy lehet hajlanék a kevés gólra. Például 2.5 találatnál kevesebb 2.50-es szorzóért?

május 20., szombat

A cikkben közölt oddsok a(z) Bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 17. 15:57 UTC.

Superliga 23+24 bónusz

24 RON ingyenes fogadást kapsz szakaszonként, amennyiben 23 RON értékben fogadsz a román Superligára!

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: Vitalii Vitleo/Shutterstock, Mikolaj Barbanell/Shutterstock