Londonig menekült a BL-győztes középpályás

Nagy Bence
2020 márc 21. 11:08
Szólj hozzá!

Foci Premier League Süper Lig John Obi Mikel

Mikor dönt úgy egy labdarúgó, hogy ebből elég, elhagyja az országot, ahol addig a labdát rúgta? 

Menekülés Törökországból

John Obi Mikel számára nem alakult rosszul a labdarúgói karrier, amit lehetett, azt megnyerte klubjaival: Bajnokok Ligája, Európa Liga és Premier League. Hazája válogatottjával bronzérmet szerzett a 2016-os olimpián, illetve nyert egy ANK-t. Több, mint egy évtizedet töltött a Chelsea-nél, majd harminc évesen úgy gondolta, ideje a családjával is több időt tölteni, kicsit visszább venni, "lazább" bajnokságokba igazolt. 

Előbb Kínában próbált szerencsét, majd egy rövid angliai kitérő után Törökországba szerződött. A Trabzonspornál komoly ambíciók voltak, ennek mérten szerepelt a klub a bajnokságban. Vezették a ligát, majd jött a felfüggesztés a világban kialakult helyzet miatt. Ezt azonban egy incidens előzte meg a klubnál: a Trabzonspor elnöke szerette volna, ha a csapat továbbra is pályára lép, viszont Obi Mikel már az első zártkapus mérkőzés után úgy érezte, hogy ez nincs rendjén. 

John Obi Mikel. Fotó: AGIF/Shutterstock.com

Ennek hangot is adott a közösségi médiában, amire a Trabzonspor elnöke agresszívan reagált, kötelezte, hogy vegye le a posztot. Ez nem történt meg a játékos részéről, először mellőzték őt a keretből, majd Obi Mikel az események hatására családjával együtt elszökött az országból. Elmondása alapján Ahmet Agaoglu mindenáron bajnok akart lenni, végül a szövetség döntött úgy, hogy felfüggesztik a pontvadászatot. 

A nigériai középpályás tehát visszatért Angliába, egy jó "szezont" futott, bizonyította, helye van még egy angol középcsapatban. Mivel Törökországba már nem mehet vissza, ezért egyből angol csapatokat hoztak vele szóba, egykori klubját, a Middlesbrought tekintik favoritnak a leigazolására (2.50). A Newcastle azért jöhet szóba (7.00), mert elkélne egy csereként bevethető játékos középre, akire olykor rá lehetne bízni egy-egy meccset is szűrőként. Az ausztrál liga is a lehetőségek között van, de a realitás egy angol csapat lehet Obi Mikel esetében. 

Borítókép: John Obi Mikel. Fotó: AGIF/Shutterstock.com

480 millió forintos pénzeső az Unibet Kaszinóban

Játssz a promócióban szereplő nyerőgépek valamelyikével és 24 héten át összesen 480 millió Ft nyereményalapból viheted haza a téged megillető részt.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 57.00 %

április

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

480 millió forintos pénzeső az Unibet Kaszinóban

  • Játssz a promócióban szereplő nyerőgépek valamelyikével és 24 héten át összesen 480 millió Ft nyereményalapból viheted haza a téged megillető részt.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

III. félidő

SPF Előzetes hozzászólt
2020 ápr 1. 18:11
Ronaldo pocakott eresztett, amióta nincs edzés a Juventusnál

Enyhe túlsúlyt szedett fel, edzés helyett filmeket néz a családdal. Olvasd tovább
NFCKR hozzászólt
2020 márc 31. 21:11
Ha az anyja nem, akkor mi főleg nem  :laugh:

Kalóriaégetés a javából. Volt olyan játékos mely a pályán maradt a 180 perc alatt? Rá se ismer az anyja.  ;D
RedMunchen hozzászólt
2020 márc 28. 09:56
Az latszik, h a vendegek 90 percre vannak kalibralva.

Kapcsolódó cikkek