Az NBA folytatódik, rögtön egy olyan párosítással, ahol két bajnoki címre is esélyes csapat méri össze erejét. Hol állnak a felkészülésben közvetlenül a kényszerszünet után?

Tényleg esélyesek lennének?

A tavalyi szabadügynök piac meglepő fordulatai után, sokan rögtön bajnoki címek jósoltak a Clippers csapatának, hiszen megszerezték a Kawhi Leonard - Paul George párost. A csapatnál olyan emberek tevékenykednek a háttérben, mint Jerry West (aki tevékenyen részt vett a Golden State Warriors korszakos csapatának felépítésében). Azt gondolhattuk, minden rendben van. Szinte tökéletes csapatot hoztak létre, ahol minden ellenfélre van egy markáns válaszuk, de akkor mi lehet a gond?

Kawhi Leonard finoman fogalmazva sem egy könnyen kezelhető játékos, már idén is megkapta, hogy sok a load management (gyakorlatilag Kawhi Leonard vezette be a köztudatba a fogalmat, back-to-back meccsek második estéjét rendre kiüli, hogy maximalizálni tudja teljesítményét a következő találkozókra), ráadásul a floridai folytatásra is a csapatától külön érkezett. Összességében ezekkel akkora gond nem lenne, ha a Clippers simán venné az akadályokat, de egyelőre nincs így.

Jól mutatja a belső problémákat az is, hogy a csapat egyik fontos játékosa, Lou Williams a karantén ideje alatt elment egy sztriptízbárba szórakozni, ami óriási felelőtlenség, hiszen elmondása alapján "vacsorázni" ment, ugyanakkor a karantén szabályait nem vette figyelembe. Emiatt a Clippers 10 napra elveszítette egyik legfontosabb (és ponterős) játékosát, aki a cserepadról pályára lépve nagy hatással van a találkozókra. 

Gondban a Lakers

A Lakers kiváló alapszakaszon van túl, de ez gyakorlatilag semmit sem ért, hiszen nem lesz hazai pálya előnye a rájátszásban, amiért eddig küzdöttek, az semmisé vált. Az viszont biztos, hogy a kétkedőkre alaposan rácáfolt a csapat, bajnokság egyik legnagyobb esélyesei, de ebbe belerondíthat két dolog: Rajon Rondo sérülése és Avery Bradley döntése, amikkel alaposan meggyengült a periméterük. 

Rondo már messze nincs olyan formában, mint a Bostonnál töltött évei alatt, ugyanakkor hasznos tagja a keretnek, egy-egy párharcban képes kiemelkedőt nyújtani, elsősorban védekezés terén. Bradley defenzív játékának hiánya szintén óriási veszteség, mert az eddigi pár mérkőzés tapasztalata alapján, pont a periméteren történő védekezés vált kulcsfontosságúvá. A Lakers valószínűleg "pihenésre" használja majd a hátralévő nyolc alapszakasz mérkőzést. 

Lebron James irányíthat, nem lesz egyszerű dolga, minden bizonnyal nem fog 36+ percet tölteni a parketten, ahogyan Anthony Davis sem, óvni kell őket, hátha Rondo időben visszatérhet. J.R. Smith és Dion Waiters érkezett ugyan a csapathoz, de erősen kérdéses, milyen formában lesznek. Ismerjük őket, nem a fegyelmezettségükről voltak híresek, ráadásul rossz hatással lehetnek a kialakult kiváló csapatkohézióra is. 

Hiába a két sztárcsapat, mindkettőnek vannak gondjai, talán a Lakers van jelenleg kicsit előrébb, ugyanakkor semmi sem indokolja az ilyen jellegű különbséget az oddsok között (Lakers: 1.55  és Clippers: 2.60). Egyelőre érdemes várni, játékos pontokkal lehet operálni, ott is az undert preferálni (Leonard, James vagy George esetében, Caruso játszhat nagyot), de egyelőre még eléggé kezdetleges a fogadási kínálat. 

Borítókép: Forrás: Sportfogadas.org/ Freepik.com

NHL korai kifizetés ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 3 gólos előnyt szerez. Többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org