A preseason meccseket tekintve, egész érdekes találkozókat hoztak össze, igaz, ezeket nem érdemes komolyan venni, hiszen a sztárok többsége alig játszik 10-20 percet, ha egyáltalán pályára lép.

Milwaukee: A csendes város életét felforgatták

Nem számított sosem nagy piacnak Milwaukee, az elmúlt 50 évben mindössze két jelentős ügyletet bonyolítottak le a cseréket illetően: Oscar Robertson 1970-ben a gárda játékosa lett (Kareem Abdul-Jabbarral karöltve a következő évben bajnokok lettek), míg 2023 nyarán Damian Lillard tette át a székhelyét egy blockbuster csere keretein belül a városba. Érdemes elhelyezni, hogy miket csinált még a Bucks vezetősége az elmúlt évtizedekben: elcserélték Julius Erving (HoF-tag, NBA-bajnok) és Dirk Nowitzki (HoF-tag, NBA-bajnok) játékjogait, előbbi esetében összeállhatott volna az Oscar Robertson - Julius Erving - Kareem Abdul-Jabbar trió.

Az utóbbi cserében az újonc Nowitzki mellett ott lett volna Ray Allen, Sam Cassell, Glenn Robinson és Dell Curry is a csapatban, valószínűleg minden idők legjobban triplázó gárdája lehettek volna, ezek a csapatok még akár 2-3 bajnoki címet nyerhettek volna. Azok a cserék mondhatni feleslegesen történtek meg - leszámítva a Robertson tranzakciót -, viszont most mindenki azon vitatkozik, hogy megérte-e Damian Lillard játékjogát megszerezni, nem áldozott érte túlságosan sokat a Milwaukee Bucks? Egyből favoritok lettek a főcsoportban, de elveszítették két legjobb védőjüket a periméteren. 

Jrue Holiday egy olyan áldozat volt Lillardért, ami nem biztos, hogy okos döntést, hiszen Holiday esetében még a Team USA is könyörög, hogy legyen ott a 2024-es párizsi olimpián. Az edzők imádják, munkamorálja kiemelkedő, elit védő, ráadásul egy közvetlen riválishoz került. Lillard ugyan a liga egyik legjobb dobógépe, meccseket tud eldönteni, de defenzív oldalon pocsék. Nehéz lesz a hiányosságait elfedni, ha egyáltalán sikerül. A sztárral már rögtön problémák voltak, hiszen válik feleségétől, magánéletétől volt hangos a sajtó, pedig ez korábban nem jellemezte a Dame becenévre hallgató játékost. 

Mindenesetre a csapat mellszélességgel kiállt Lillard mellett, a franchise arca, Giannis Antetokounmpo például kijelentette, hogy innentől Lillard az irányító és a labdás ember, akire bízzák a támadások építését és a labda elosztását. Érdekes lesz látni a görög sztárt egy amolyan második opcióként, hiszen mindig ő volt a vezér, kérdéses, miként állja meg így a helyét. Brook Lopez szerepköre is átalakul, állítólag teljesen megváltozik a védekezési rendszere a Milwaukee Bucksnak, egyelőre kérdéses, hogyan válik be ez a szezon során, hiszen túlságosan sok az ismeretlen az egyenletben. 

Először együtt a pályán

Lillard az eddigi előszezon meccseken nem lépett pályára - válásával foglalkozott -, elvileg a Lakers otthonában mutatkozhat be a ligának a Lillard - Antetokounmpo páros. Minden bizonnyal a görög sztár sem fog 25 percnél többet kapni, mint ahogyan Lillard sem lesz 35-40 percet a pályán, mert ez még csak felkészülés a szezonra. Emiatt nem biztos, hogy érdemes óriási téttel beruházni a vendégek sikerébe. 

Los Angeles Lakers ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta

Míg a Milwaukee mindössze két preseason meccset játszott, ezeken a védekezésre összpontosított, addig a Lakers négy meccsnél jár, kevés védekezéssel. Három mérkőzésen is 124 pont felett kaptak, nem meglepő módon a két legnagyobb sztár, LeBron James és Anthony Davis is kihagyott meccseket, illetve alig játszott 15-20 perceket. Ez még nekik is csak bemelegítés, felesleges komolyan venni, de azért minden bizonnyal mindketten pályán lesznek a Milwaukee Bucks ellen.

Náluk a legnagyobb fogás az volt, hogy Austin Reaves és Rui Hachimura is maradt, illetve megszerezték Cam Reddish játékjogát, így a tavaly szezon második felében látott masszív keret együtt tudott maradni. A mérkőzés egyik pikantériája, hogy épp az a Darvin Ham irányítja már egy éve a Lakers csapatát, aki korábban a Milwaukee segédedzőjeként nyert bajnoki címet. 

Mi várható Crypto Arénában?

Még mindig nehéz megemészteni, hogy a Staples Center más néven szerepel, de két év alatt már hozzá lehetett volna szokni. Az előszezon mérkőzései nem bírnak nagy ranggal, hiába a hazai pálya, sok csapat nem is koncentrál igazán, szóval az fog dönteni, melyik gárda cseresorának lesz nagyobb motivációja. Abból a szempontból érdekes összecsapás, hogy a Bucks egyértelműen a defenzív játékot gyakorolja, ebbe a gépezetbe érkezik Lillard (aki nem tud védekezni), míg a Lakers kicsit lazábban veszi a meccseket, ha az összeített pontok határa 220 környékén lesz, akkor érdemes egy overen elgondolkodni. 

100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

Regisztrálj a Betinia fogadóirodához és ne maradj le a 35.000 Ft-ig terjedő 100%-os első befizetési bónuszról.

Betinia regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés