Hatalmas öröm és meglepetés volt a Luton feljutása a Premier League mezőnyébe, ahol egyelőre nagyon nem találja helyét az együttes. Csak vereségekben volt részük, némi vigasz, hogy legutóbb az xG mutató, tehát várható gólok száma alapján nyerniük kellett volna a Fulham ellen. Összességében azért ez egy méretes gödör, talán a Wolves ellen indulnak el felfelé? Ha másra nem is, egy gólra jók lehetnek!

szept 23. 16:00
Tipp: Mindkét csapat szerez gólt
Bet365
1.75

Minden mutatóban gyenge a Luton

Nem számít a pályán, de jó iránymutató a transfermarkt oldalának értékelése, mely alapján a Luton teljes kerete 85 millió euróra tehető. Csak összehasonlításképp, ez az érték a Wolves esetében 290 millió euró, még feljebb lépve, a Liverpoolnál 830 millió euró. Ilyen jelentős differenciát nem lehet csak úgy legyőzni, nem csoda hogy négy gólt kaptak a Brightontól és simán legyőzte őket a Chelsea is.

Már az előző szezonban is arról írtunk, hogy a Luton nem tudja a labdát birtokolni, közel sem szerez annyi gólt mint a feljutási harc többi résztvevője. Kicsit tehát kilógtak a Championship élmezőnyéből, ami felerősödött az élvonalban. A teljes mezőnyt figyelembe véve, náluk van legkevesebbet a labda (átlagosan meccsenként mindössze 30%-ban), passzok számában is utolsók, továbbá a lista utolsói között vannak passzhatékonyságban és kapura lövésekben.

Nem verhetetlen ellenfél a Wolves

Mindezek után nem csoda, hogy szerzett gólokban is utolsók, pontjuk pedig egyelőre nincsen. Legutóbb egész jól szerepeltek a Fulham ellen, xG mutatóban felülmúlták az ellenfelet. Félelmetesen alacsony volt a birtoklásuk, csak 22%-ot hoztak a meccsen, de azért így is voltak lövéseik. Egy gólon tartották a Fulhamet, végig közelségben a döntetlen eredményhez. Talán kezdik megszokni, hogy ők nézhetnek legközelebbről PL-meccseket élőben.

Kenilworth Road Luton stadion
Kenilworth Road. Fotó: Wikipédia

Nem indult jól a Wolves idénye sem, az eddigi 5 forduló alatt egyetlen győzelem és 4 vereség a mérleg. Legutóbb a magyar világsztárral rohamozó Liverpool győzte le a Farkasokat. Gary O'Neil nem rossz edző, de a keret elég gyenge. Milyen érdekes, hogy még így is bőven erősebb, mint a Luton névsora. Minden viszonyítás kérdése, mindenesetre érhető miért nem maradt sokáig a tavaly novemberben kinevezett Julen Lopetegui a csapatnál. Jobb igazolásokat akart, de a vezetőség nem értett egyet vele.

Luton - Wolves mérkőzés tippek

Két csalódott együttes, melyeknek szinte megpecsételődik a sorsa, miszerint a mezőny végén zárnak majd jövő nyáron. Ezért aztán most bemondhatják az all-int, elvégre gyengébb ellenfelet egyikük sem fog kapni. A gondolatmenetet úgy vezetem át fogadásokba, hogy a mérkőzés nyertesére nem tippelek, az over és under kínálatot szintén nem piszkálom, inkább a mindkét csapat szerez gólt opcióra szavazok!

szeptember 23., szombat

  • Luton Town - Wolves tipp

    Mindkét csapat szerez gólt
    Bet365
    1.75

100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

Regisztrálj a Betinia fogadóirodához és ne maradj le a 35.000 Ft-ig terjedő 100%-os első befizetési bónuszról.

Betinia regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: Daria Ustiugova/Shuttetstock